March 23, 2013

Jumaat yang berkat...(Alhamdulillah syukur...)

Alhamdulillah,syukur...
Itu sahaja yang mama nak ucapkan...
Syukur mendapat perkhabaran baik dari awal pagi Jumaat...
Pi opis tengok semua muka manis je di pagi Jumaat...
Alahaaiiii...rasa sangat blessed je semalam...
Sbb semua pun happy mood...semua pun less stress...
Semua pun bahagia with the amount in their account..
Kira penat lelah terbalaslah kaaannn...

Tapi dalam gembira...tak lupa juga pada sahabat2 yang menjadi mangsa keadaan...
Semoga tabah dan cekal untuk menempuh tahun 2013 dengan semangat membara membuktikan rating yang diberikan itu tidak benar...
Life still goes on and chaiyokkk!!chaiyoookk!!!
(sila bayangkan artis wanita korea yang comel cakap chaiyok tu yerrr...)

Hmmm...nampaknya mama kena simpanlah berita gembira ni sampai ayah balik..
Semalam is triple happiness untuk mama...
Syukur...permulaan yang baik bagi tahun 2013...
Bermulanya satu lagi episode baru dalam dunia kerjaya mama...
Kena kerja lagi keras dan kena fokus with my aim...

Apapun...the celebration will be postponed sampai my love@hubby balik dari lautan sana...kalau orang lain happy suami naik pangkat bagai...I am happy and feel proud with my own achievement...sekurang-kurangnya wanita juga boleh berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi dan jugak wanita juga boleh melangkah jauh andai diberikan peluang...Thanks hubby for all your support towards my carrier...

Walaupun hari-hari berhadapan dengan macam2 kerenah manusia ni...tapi bila baca email or dapat panggilan telefon dari orang laut saya...rasa bersemangat kembali untuk menempuh semua ini...my energy booster selalu datang dari laut...bila down je...dia tiupkan kata2 semangat kat saya...bekerja di syarikat gergasi dah tentulah lagi banyak cabaran dia...hari2 pun penuh dengan kejutan yang mengejutkan...this is MY LIFE,selalu ada sahaja perkara yang memenuhi ruang masa saya sehinggakan en suami pun complain okay...isteri jarang sgt balas e-mail...huhuhu...(nak buat camno,hidup I kan penuh dengan insan2 yang superb...atleast I have a LIFE...)

To my dear Love@hubby...

I'll wait for April...good news to share with you and to celebrate it with you...
Maybe a slight change of plan need to be done...
Apapun...thank you my love for all your support...
Selalu berada di sisi ketika diperlukan...ketika I kena standby bagai...you sudi temankan i and tido kat opis I...jagakan Rizqullah when I need to do my work in the night and midnight..thank you my love...actually the word thank you is not enough for everything you have done for me...taking care of me and make sure I not in stress everytime balik kerja or there is major problem at office...sabar menanti berjam-jam lamanya di lobby Menara sehingga isteri you balik kerja...(apalah sangat kan 2-3 jam kan dear,compare to 6 months yang I kena hadapi..heeeeeeee...^___^)

Rizqullah and mama at Women 1Million Purple Walk at Shah Alam...
Staying in good and healthy life...
Let's move the body and keep fit... 

We already missed you so much dear..
But we always know Allah swt always have a better plan for us...
So...nothing much I can complain coz I know what's the planned are...
Apapun...we are A-ok over here...spending our time with gorgeous and positive minded people had made us more happy and blessed...
Alhamdulillah..syukur atas segala-Nya...

Okaylah...enough for this entry...
Since it's weekend and already bonus day...
Jom Rizqullah kita celebrate!!!weeee....
Mama belanja wah beli apa2 wah nak...ni ayah tak leh nak complain sbb It's my $$$$...
As upah jugak sbb Rizqullah had made mama proud as a mom...work doesn't stop me to pay my attention to your studies...
Syukur sbb this little caliph walaupun pandai nyanyi and menari,joget2 semua(all so called lagha thing)...dah hafal Al-Fatihah,3 Qul, ayat takbirratul ihram,solat,tahu ambil air wuduk,kenal huruf2 alif sampai ya,ABC and 123 semua, dah mula baca Iqra'...and not fogetting dah pandai baca macam2 doa at 3 years old...
For someone who so called "perli" me on how I raise my son...
I am glad to see later how you going to raise your child in future...

Till my next entry...Selamat berehat dan berhujung minggu buat semua...

Have a nice and pleasant weekend...





1 comments:

OneSimpleMother said...

bijaknya rizq.. jeles luqman.. :)

 
Real Time Web Analytics