March 1, 2013

Lost Track...sob..sob..sob...:-(

Huhuhuhu...
Pejam celik...pejam celik...baru mama perasan...
Rupanya it almost 3 years dah mama berblog...mencorat dan mencoretsss setiap yang berlaku dalam kehidupan kami ini...
Life yang mungkin ada uniknya berbanding dengan orang lain...
Life yang mana hanya ada mama dan Rizqullah...
Sesekali muncullah ayah dalam hidup kami....
(Bunyi macam sedih je kaaann...apapun,ayah selalu je email dan call kami...
Cuma dalam koleksi gambar muka ayah muncul ikut musim...)

Dulu blog mama ni leh kira ngan jari kot follower kat tepi tu..
Now it almost 1,800...thank you for your support my follower...
Walaupun mama Rizqullah sekarang dah jarang update blog due to workload yang banyak...
Tapi i'm trying my best to keep updating entry in this blog...
Banyak sebenarnya yang nak dikongsikan...
Tapi dek kerana kekangan masa membuatkan mama Rizqullah terlupa untuk mengemas kini segala yang berlaku di sini...

Being a working mom and also housewife at the same time memang sangat mencabar...
Kalau housewife boleh merungut kata life dia 24 x 7 penuh dengan macam2...
Cuba bayangkan kami yang bekerja ini...dah tentu balik kerja dah macam2 yang nak diuruskan...esok sebelum subuh dah bangun untuk siapkan sarapan pagi dan bersiap ke tempat kerja balik...belum lagi bercerita tekanan di tempat kerja...
But what I learn baru baru ini ialah...never merungut dengan segala apa yang berlaku...sebab setiap apa yang berlaku itu ada hikmah tersembunyi yang kita sendiri tak tahu keindahan dia...

Bila kami dah berpindah ke rumah sendiri sekarang ni...
I really have limited time to update entry in here...
Sampai lost track lah sekarang ni on which to update and share...
So...inilah jadinya...blog caca merba...

Apapun...mama tetap bersyukur dengan apa yang ada...
Ayah pernah offer mama untuk berhenti kerja...tapi due to certain reason...
Mama cakap...mama prefer kerja...bukan apa...when I have work...
I met a lot of people and I learn a lot of thing...
At least my time also occupied with macam2 benda and I have something to achieved in my life... at least I set a goal in my own life...
Kalau kat rumah...mama risau mama mati kutu...meroyan plak ke duduk rumah sebab dah biasa keluar jumpa macam2 orang kan...
Basically...i'm not the women who can stay home..I'll get bored soon or later...

Tapi itulah...sebab kesibukkan sangat this lately sampai mama pun dah lost track what to update in here...
Tak perlah...nanti kalau ada masa...mama will try to update...(insyaallah)
Banyak yang berlaku dalam life mama and Rizqullah...
Jalan2 with lovely family and sweet friends...
Spending time together and definitely...we had fun together...
Alhamdulillah...nothing much I can say...
Thank you Allah swt for this great life...eventhough it was not perfect...
Masih bersyukur sekurang-kurangnya I have plenty this to do in my life...

Dalam diam jugak...its already 4 months plus ayah was borrowed by ship from us...
4 months plus and its going to be more...
That's what been updated by ayah...it's okay...
Keep chill and strong!!!Gambate!!!

Well dah 4 bulan lebih...dah tentu rindu dah bertapak di hati...
Makin kuat rindu ini dan sering hati meronta mahukan si dia pulang ke pangkuan kami...
Namun harus kuredai jua...si dia mencari rezeki buat kami sekeluarga...

Yezzaaa...mama dah masuk bab emo dah ni..sebelum emo menjadi lebih poyo..ada baiknya kita tutup entry kali ini dengan gambar kenangan terakhir kami 4 bulan yang lepas...



We miss you so much dear ayah...
Hope to see you soon...Mama ada benda gembira nak share and celebrate with you...
Alhamdulillah...segala penat lelah dan pengorbanan kita sekeluarga terbayar...
Thank you my dear love for all your support through this years...
I know..without you I might not here...
Apapun...it's was more meaningful when you were here with us...

Enough for this time...dari plan nak taip sikit dah terpanjang berjela...
Macam2 berlaku...dari ada suara..hilang suara and now suara macam Rani Mukherjee...
Serak2 basah macam suara Ella...sampai bila dalam meeting orang ingat mama marah...
Siap cakap mama garang...haddeeiii...it's my voice pitching over loud okay...

Okay...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and productive weekend...




2 comments:

Kniedaz said...

semoga tabah dan ceria selalu dengan Rizqullah dan family... si dia pergi kerana keluarga juga kan... ^_^

Mama Rizqullah said...

Terima kasih dear Kniedaz...

Insyaallah sedang cuba menabahkan diri ni...:-)

 
Real Time Web Analytics