April 29, 2013

An awesome weekend...#malang tidak berbau..

Sabtu lepas mama and Rizqullah secara tawakal dan berbekalkan doa semua saudara & kenalan yg mengenali kami,memulakan perjalanan berdua kami ke Pasir Gudang,Johor...it's only Rizqullah and me...

**Terima kasih semua...especially auntie2 at LDQ yang doakan perjalanan kami selamat and ask me to extra carefull...dorang nak jumpa dak "telengga" lagi kata mereka...**

Since ayah is still working atas kapal until 6 pm...therefore sempatlah pagi tu mama bawak Rizqullah jumpa atuk and nenek at tasik before start our journey to Pasir Gudang,Johor...
Cam biasa..this is our weekend activity...Rizqullah having fun with atuk..running here and there at tasik...while mama line dancing with nenek and semua aunties2 yang super awesome...tapi pagi tu kami terlewat sikit due pagi tu mama kena keje sikit...have to make sure all patches production was working fine...atleast to make sure hati lega untuk bertolak ke Johor...

Siap makan2 dulu lunch with atuk and nenek..then balik rumah mandi baru bertolak ke Johor...

Dimulakan dengan Bismillah...
Rizqullah with mama kick-off the journey with Bismillah and picture of us...
Thank you sayang mama for being the great buddies ever...
**Mama upah susu dalam botol besar yerr...**

Alhamdulillah...sepanjang jalan Rizqullah sangat behave...
Tak susah pun jalan with this little boy...anak dah besar...so senang sikitlah...dia dah bosan dia tido...dah penat main ipad...tengok luar tingkap...
And while speeding along the highway...we get caught with mild jam...tak lah teruk sangat jam dia...tapi the jam was due to this...

|

|

|

|

\/

Start jem...
Tak tahu apa lagi punca..
Tapi dah nampak divider jalan tu cam kena heret ngan something...

Hmmm...agak2 kalau bukan duit bayaran tol nak kena ganti ni balik...
Duit siapa nak pakai yer kalau bukan dari bayaran tol yang nak dimansuhkan sangat tu??
Question your self???
Duit orang yang langgar divider tu ke??
I bet kalau bayaran tol dimansuhkan...selamanya divider itu akan begitu dan membahayakan pengguna lain...
Fikir-fikirkan lah dan renung2kan lah...
Nothing is free...nak mati pun kena bayar kain kapan yerr...

And this is the punca...
Actually accident bus and lorry...
Agaknya bas ni nak potong lori kot...
Sbb at the left side ada lorry dalam cerun sebelah kiri...
Apapun...while you are driving on highway..ingatlah nyawa pengguna lain...
Teringat plak the accident kat Federal Highway tempoh hari yang mengorban beberapa nyawa di pagi hari...

Apapun...this is one hick up yang berlaku sepanjang perjalanan kami...sampai kat Tol JB...smart tag lane was closed due to T&G system down!!!
Ingatkan kat KL je jadi benda ni....T&G down...rupanya kat sini pun kena jugak...
Dugaaaaaaaaannn...
Beratur and berebutlah lane ngan orang Johor yang menggunakan kereta besar tapi otak kecik...seboleh2nya nak potong line and menyelinap mana2(sakit hati mak!!!)...entah mana sikap sabar pun tak tahu...yang Singaporean lagilah...jangan di cakap...rasanya atleast orang KL pun beradap lagi bila beratur panjang camtu...(sorrylah kalau ada orang Johor or Singapore yang terasa...this is my bad experience kat tol yang jam with your guys...dah bagi signal pun nak jugak selinap masuk...)

We took around 30 minutes just to pass the toll and alhamdulillah...lepas tu pickup En Suami di MMHE,Pasir Gudang and walk in check in kat Amansari Residence Resort,Masai...

Second time kami ke sini...which sebelum tu ke sini with Mummy Dina and Momma Yat for our short escape last few weeks...

Rizqullah yang suka posing sekarang ni...
Hahahah...my lioke sangat2 anak mama ni suka bergambar...
Tak yah anak girl pun tak per...dapat anak boy yang leh bawak mana2 ni pun dah syukur sangat2...
You just complete my emptiness with lots of fun and happiness...

Sementara tunggu ayah amik bag kat kereta after check in...
**Thanks to Maybank for the corporate rate...MISC & Seaferer card tak laku langsung..**
We are camwhoring at lobby with ala2 angel lighting kat kepala...

Apapun..it was a totally quality time together...walaupun ngam-ngam soy 12 jam je spending time together...yang penting kami bertiga...it just complete everything...

Ayah pun dah angau nak balik rumah...tak sabar nak bertiga balik...
Nama dah beribu kali keluar for balik...tapi tak balik2 gak...
Ada yang tanya perasaan mama...eh,I'm okay je...yang penting raya dia ada sama kami yer...
Lagi syok raya bertiga dari berdua je...Rizqullah pandang mama sengeh..mama pandang Rizqullah sengeh gak..pastu sama2 nangis time raya...
Waaaaaa...itu x mo lagi berlaku...sanggup je berkorban sekarang ni...asalkan di hari raya nanti Rizqullah x nangis nakkan ayah...

Okaylah..cukup dulu entry kali ini...insyaallah,ada masa mama updatelah yer...
Hari ni dapat lah edit picas segala and update citer baru sbb mama stuck kat service center due to Cik City merajuk kot tuan dia x balik sama semalam...check apa yang causing small 'pop' dalam engine yang buat mama and Rizqullah pucat lesi smlm...prevention is better than curing kaann...tgh membayangkan diri stuck with car break down dalam traffic jam di tengah-tengah kota Kuala Lumpur...ditemani jugak dengan hujan lebat...complete disaster in my mind....itu sbb mama sanggup cuti just to make sure kereta tip-top ketika En Suami are months away...sometimes when people are not in your shoes...they can make so many assumption kann...anyway,ada mak kesah....sukahati komelah...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua yang sudi membaca nukilan mama Rizqullah di kali yang ini...

Have a nice and beautiful day!!!


2 comments:

Kniedaz said...

tentang tol tu, setuju...
^_^

-iLLa- said...

setuju jugak ttg tol tuh!!

 
Real Time Web Analytics