April 24, 2013

Happy kiddos in LEGOLAND...

Nothing can make a mother smiling by seeing their child are happy and enjoying their day with the friends...
Rizqullah and Adam...
Kalau berjumpa tu...tak gaduh sekali dua...memang tak sah...
Is either Adam yang merajuk or Rizqullah yang merajuk...
Bergelut sama tu dah memang kerja dorang...
Kadang2 kesian gak Adam..coz Rizqullah is a year older than him...
Definitely lagi kuatlah dari Adam...tapi apapun,he always remember...
Adam is 'adik'...tak leh bully sangat 'adik'...
Alhamdulillah...Rizqullah is showing his talent to be abang...
Kalau mama suruh dia jaga adam..he definitely jaga Adam...
(Dua-dua budak ni every weekend nak jumpa...seronokkan bila ada kawan nak main...Aunty Dina,wah tanya bila nak bagi Adam adik??ekekekeke..)

Tapi most dia memang ajak Adam main sama sekali...
Terlupa yang dia kena behave...anyway,kiddos right???...this is their time to enjoy the kiddos world...
Last 3 weeks...mama and mummy berkesempatan untuk bawak Adam dan Rizqullah jalan2 sekitar Johor...
With us also ada Qies and Mama Yat sekali...
Alhamdulillah...akhirnya plan nak berholiday bersama terlaksana jua...
This is our niat(dina and me) to bring the kiddos to have fun...
Sesambil tu mama's release tension and have some getaway sekali-sekala tanpa suami..

Actually mama tak mo pun taip panjang sangat...just nak share with my little baby on the circle of frens dia ketika dia di usia 3 tahun  ni...
Alhamdulillah...Rizqullah knows how to mingle around and how to make frens...
Good things about Rizqullah going to school seawal 2 tahun...

Apapun...jom layan some picture of happy kiddos who enjoy their day at LEGOLAND...


Abang Wah & Adam...


Having fun together...
Exploring and teasing each other...

The 'couple'???
Sweet Ama who join us at LEGOLAND...

Anyway...kiddos dah tired sangat dah...memasing melepek je kat stroller...meanwhile mommies semua penat tolak stroller...
Entah hilang berapa kg's lah on this vacation memasing...
We definitely having fun together..
In Shaa Allah ada rezeki lebih lagi nanti...kita bervacation ke tempat lain...
But this time gadget are aways yer mommies semua...

No HP,NO IPAD & NO TAB!!!
Kiddos pun kena pasrah yerr...
With Mama Mas punya rule ni...(hiks...)

Okay...just a simple & short entry for tonight...
Entah kenapa this lately asal kul 9 PM je mata dah start nak layu...
Walhal plan dalam kepala nak sambung buat keje opis punyalah banyak...

Actually...I need my driver back!!!
Cepatlah wahai MISC pulangkan HERO MALAYA saya tu...
Really need him back with us now...
It's almost 7 months kot pinjam...walaupun bagi saya pinjam kejap last few weeks...
Tapi saya nak balik HERO saya tu...Cukup-cukuplah kot...
(Eleh...baru 7 bulan nak kecoh...orang lain bertahun kooot mama Rizqullah oiii!!!Tak banyak bising...)
Apapun...In Shaa Allah...this raya we will together again!!!
Alhamdulillah...Allah swt always knows the best...
Thank you Allah swt...if we think our planned is good,your(Allah) planned is better than ours...

Enough with the note mama Rizqullah...insyaallah,HE will come back home soon...
Keep praying and keep smiling yer Rizqullah and mama...

Okay...enough with this entry...
Semoga kita semua berada di bawah rahmat & nikmat kurnian Allah swt...

Till my next entry...salam sayang dan salam 1 Malaysia buat semua...

Have a nice day!!





0 comments:

 
Real Time Web Analytics