April 2, 2013

Stay healthy stay positive!!!(#Purple Walk#WomenDay)

Dah macam common plak kan semua pun kena ada 'hash tag'(#)...
Sampai ke entry pun berjangkit simbol '#' ni...
Its started with twitter and then instagram and now mana2 pun ada '#'...

Okaylah...bukan mama nak cerita about hash tag pun...
Nak cerita our weekend which full of activity....ada sahaja activity Rizqullah and mama...
Alhamdulillah...we have fantastic people around us...
Penat jugak coz jalan2 at the same time kena make sure that kain baju dah siap basuh,rumah was clean from habuk walaupun x duduk...
Tapi apapun...yang important Rizqullah happy and enjoy his weekend...

This is how I fill up my weekend...selain sibuk bekerja,mama jugak try to join perkara2 yang mendatangkan kebaikkan...contohnya activity purple walk ni...selain mengeratkan sillaturahim with a lot of people...meeting and greeting people...mama jugak bersenam bersama Rizqullah dengan berjalan kaki sejauh 1km...it's also time to spend together(mother and son bonding time)...doing activity together with Rizqullah and definitely with the companion of Atuk,Nenek and also "Line Dancing Queens's" semua...(feel blessed with very caring people around us.)

Macam yang semua tahu...Kaum Wanita telah pun menyambut Hari Wanita Sedunia pada awal bulan Mac yang lepas...seiringan dengan itu,satu aktiviti untuk membuktikan unitinya wanita dalam mempertahankan maruah dan juga integriti diri telah pun diadakan di seluruh negara...kali ini semua bertemakan purple...

Mama and Rizqullah pun join jugak aktiviti untuk hari wanita ni...saja ikut nenek and LDQ group to this event...sesambil tu support women's day lah kaaaann...

Dan macam biasa...mestilah ada gambar2 yang mama snap sepanjang activity ini...
been trying to google gak cari picas2 mama and Rizqullah yang diambil bermacam2 jurugambar...tapi nan hadoo...tak apalah...layan jelah dulu apa yang ada ni...

The instructor of the day...
Siapa lagi kalau bukan nenek Rizqullah...
She maybe old but she enjoy everything she done...
This is what I learned from my mother in law...
Don't stop doing the things that you like to do...

Harus + wajib Rizqullah pun ada sama!!!
Di mana ada mama...disitu ada Rizqullah...
Di mana ada Rizqullah di situ ada mama...
Muka x puashati sbb kena bangun pagi... 

My MIL@Nenek Rizqullah with the LDQ group... 


Here we go for the warming up time!!!
Kenalah panaskan badan dulu sebelum berjalan...
Nanti ada yang pengsan plak lah kaaannn.... 

Semua nampak UNGUUUUUU!!!
Ramainya wanita yang menyertai 1Million Purple Walk ni...

Rizqullah with atuk and nenek...
Isi borang cabutan bertuah...
Macam biasa...Rizqullah mesti menyelit punyalah...

He make sure everything was written correctly...
And his the one who drop all the lucky draw form...

Yezzzzaaa...dapat jugaklah sekeping picas mama tolak Rizqullah...
Weeee....thanks ibu for the pics...


Dah habis activity...
It's time to play with atok...
Atok and cucu bonding time...now asal hari Sabtu je atok dah tunggu Rizqullah kat tasik...
Tapi minggu ni Rizqullah tak pegi tasik yer atok..
Rizqullah ngan mama ada mission nak di buat hujung minggu ni...

And upah sebab he behave sepanjang di SIRIM...
Thank you sayang for making mama proud of you...
Siapa kata anak orang x der ayah ni nakal???
Dengan didikan dan kasih sayang...insyaallah...dia akan dengar cakap...

Ini adalah antara aktiviti mama dan Rizqullah...penat???definitely penatlah kan...rasanya every weekend we have something to do...either with atok n nenek or with frens...

So ayah,please don't worry so much okay...we are A-OK here...kadang2 je Rizqullah kena culik by atok and nenek...your parents borrowing Rizqullah to take him to some function...Ibu also did invite me together...tapiii,kalau I pegi sama...kerja rumah semua x selesai...hmmm,dah macam kena tambah sorang lagi je ni...sbb sorang lagi asyik kena pinjam...hiksss...

Okaylah...rasanya cukup entry kali ini...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah...

Have a nice day peeps!!!

**What I learned in life is...when you have a good and quality life,you won't have time to compare or busybody in other peoples life...people start comparing when they are not fully happy with their own life...**



0 comments:

 
Real Time Web Analytics