May 8, 2013

Berakhirnya musim PRU-13 (5th May 2013)

The MALAYSIAN has spoken!!!

Siapa pun yang menang dan menerajui negara...
Tahniah diucapkan...
Semoga kepimpinan anda dapat membawa negara ke arah kemajuan yang lebih mampan...
For me as long as Malaysia is in peace dah cukup...
All race can live in one country peacefully dan semua orang boleh menjalankan ibadah agama mereka dengan baik dan tanpa gangguan dah cukup baik...

Still can see some provoking happened in the Facebook mostly...
Satu sahaja nasihat saya buat semua teman2 semua...
Stop provoking or start any unwanted event...
We are still in the same country...we are still under the same flag...
We are still holding 'Malaysia' citizenship...

Just accept and move on...
Anyway not the government yang bagi you all rezeki or what ever you wish for...
It's all comes from Allah swt(God)...

For those muslim/muslimah...know the word "kun fa ya kun"??
This is what Allah swt wanted to happened...just accept all Qada and Qadar...
Stop whining and stop complaining...
Lain kali doa lagi banyak2...tapi pastikanlah doa anda itu doa yang baik dan bukan doa untuk memusnahkan tak kisahlah sesiapapun...
Bila kita doakan yang baik-baik...insyaallah,semuanya akan baik...
Ini tidak...doakan kemusnahan dan kehancuran...
(biasanya akan terjadi yang terbaliklah kaaann...)
Got what I meant???

Apapun...sama-samalah kita perbaiki kehidupan kita sendiri...
Semuanya bermula dari kita sendiri...
The way we present our feeling sometimes show what kind of people we are...

Thinks a lot before speak or raising up your feeling or thought,sebab negara Malaysia ini berbilang kaum dan bangsa...
Stop all the provoking laaaahh....tak kiralah dari sesiapa pun sekali pun...
I am a Malaysian...my mom is a chinese(Huaren) and my dad is a Malay(Malayren)...
Both sides...stop it and move on...

Okaylah....just a simple entry je due to sick dengan semua post berbaur perkauman dan jugak berbaur politik yang tak sudah-sudah...

PRU-13 dah habis...marilah kita sama-sama berganding bahu menggerakkan Malaysia ke arah yang lebih baik...
As a mother...just wanna calms,safe and peace Malaysia for my child to grow up...
(I think this is what each and every mother wish too..)

I love my son..
I want him to feel the same I feel about Malaysia...
I want him to grow up in calm and peace Malaysia...
Dear Allah swt...you know the best for all of us...
Please keep Malaysia in peace and please keep us away from any danger from in and out of our country...

Till then....salam sayang dan salam ukhwah buat semua...
Please be calm and please keep OUR MALAYSIA safe and peace...

"SAYANG MALAYSIA"



1 comments:

Kniedaz said...

Salam sis,
Setuju tu..we need to stop provoking each other.

 
Real Time Web Analytics