May 20, 2013

Samsung SIV...sungguh menawan seh!!!

Hari Khamis lepas sibuk dok belek Samsung Galaxy SIV milik contract staff kitaorg..
Perrrggh...memang berdezup je apps loading dia segala...
Tapi paling menawan hati adalah camera dia yang leh amik depan belakang tu...

Habislah phone mamat tu kena kerja oleh kami...
Hehehehe...syokkan main tepon orang,cuba kalau kena bayar bila godak tepon tu...
Tak hingin pun nak godak...hehehehe...

Apapun...hari ni mama tetiba rajin plak gi usha website Samsung...
Saja nak compare SIII and SIV...
Memanglah sangat jauh beza kecanggihannya...
Tapi interms of spec yang lelain...penambahbaikkan yang agak baik jugaklah...

Quite puashati jugaklah pakai SIV ni...
Based on my experience...the processor lebih laju dari SIII...
Honestly kalau anda dah pakai SIII boleh jelah maintain pakai SIII...
Tapi definitely ada banyak bezalah dengan SIV ni...especially bahagian camera dia...
Rasanya dah x yah bawak camera besar gaban dah...
Leh guna camera SIV ni je...lebih sharp the pics taken by Samsung SIV ni...

Selain itu Air Gesture Function dan jugak smart eyes sangat menarik hati jugak yer...
Satu benda yang baru...tak yah lagi nak touch screen kalau nak swap apa2...
Just hayunkan tangan je...the picture preview akan bergerak dengan mengikut gerakan tangan kita...
Selain itu...smart eyes jugak another interesting function yang mana kalau kita tgh
 tgk video di phone..it will stop automatically once kita pandang je tempat lain...

Dan last function menarik yang mama suka tentang SIV ini adalah...
The double camera function...
Leh amik pics depan and belakang...
Macam pic kat bawah ni...

Eh!!!kenapa plak ada pic mama and Rizqullah???
Kata godak phone orang...that was a few days before...
Sekarang seketul sudah jd milik mama Rizqullah...

Dan nak tahu apa lagi function2 menarik yang lain...boleh lah ke website Samsung sendiri...
Bacalah all the spec and even you can watch video of Samsung SIV kat sana...
Nak tengok video yang ada pun boleh...
Bahagian hadapan Samsung Galaxy SIV...

Nipisnyaaaaaa...kan???

As for me this phone is so much different from Samsung Note and Samsung SIII...
Definitely I LOVE this SAMSUNG GALAXY SIV...

Luckily my SIII was crash down during mother's day...
Thank you to myself for buying this phone for my ownself...(self reward)
And also thanks to hubby who also chip in for me to buy this SIV...
As for now...my SIII is still with me...
Dah habis reformat dah..and the "good" news of it was...
All the contact no was deleted...(Thank you Allah,syukur sangat...atleast it was deleted by itself...so,pasni kalau ada sesiapa yang mama Rizqullah tak contact tu...faham2lah yer...I DO NOT HAVE YOUR CONTACT NO...Kalau nak SMS/LINE/WHATSAPP ke...tolonglah introduce diri yer...if not...you'll be ignored...)

Ada orang ke nak beli Samsung Galaxy SIII mama Rizqullah???...it still under waranty lagi...haks...install lagi entah hape2...pada muka sendiri...dah kena reformat...luckily all data sempat backup a week before...just the contact no jelah especially yang berkaitan dengan kerja hilang camtu je...

Okaylah...for the 1st time mama share pasal gadget...
Now thinking whether to let go my SIII or not...ada banyak buyer ni...
Maklumlah...they know how I take care of my things...
Kalau kedai HP the most nak amik is 1k...wow!!!cover banyak tu my pocket damage...

Apapun...pada sesiapa yang nak beli Samsung Galaxy SIV...
It was recommended yer...walaupun lebih kurang je function dia...
Tepuk poket tanya hati yer...jangan sbb nak ikut orang...
Seme tergadai...mama Rizqullah is case berkecuali yer...
I really need a phone at that time and since I got the SIV with a good price...
Why not kaannn??
Since my SIII pun will be let go soon kooooooottt....
(sayang weh SIII,suami bagi...huhuhu...)

Till then...have a nice and quality day...

Allah swt duga kita untuk kita menjadi insan yang lebih baik dari sebelumnya...

As-Salam...



2 comments:

Norlidawati Jaafar said...

wa besnye dah de SIV
Ida nak gak
Canggih tu huhuhuhu
Mama rizqullah kalu sudi datang ar umah kite ye
tinggalkan jejak
umielman.blogspot.com

-Sara- said...

BERAPA NK JUAL?

 
Real Time Web Analytics