June 5, 2013

Bersama semula...

It's been a week plus jugaklah kot mama tak update apa2 kat sini...
Macam sibuk sangat je gayanya...
Tapi memang pun...sangat busy with macam2 perkara...

Alhamdulillah...syukur sebab masa terisi dengan banyak perkara2 yang berfaedah...
Ada je benda yang nak dibuat dan ada je benda yang nak dilook into...
Tray and inbox mail kat opis tak pernah kosong...ada je benda baru yang datang...
Tension pun ada gak,sebab tak sempat nak selesaikan satu benda...
Benda lain datang...
**dugaaaaaaannn..**

Apapun...semua ini mama lalui dengan senyuman...
Alhamdulillah..after 7 mths and 9 days...
Akhirnya orang laut kesayangan@cinta hati saya balik ke pangkuan kami dengan selamatnya...
Syukur...dikala saya perlukan 'extra' hands to help me...
Dia pulang...

Akhirnya ketibaan yang dinanti...

On last 27th May 2013...mama and Rizqullah jemput ayah kat KLIA...
Supposingly ayah dah balik one week before...
Tapi as per requested by Super and Captain...ayah stay till kapal masuk Bintulu...
Tak apalah...walaupun mama demam panas ketika tu...
Sebab kena fahamkan tugas suami tercinta...bertahan jugaklah...

 Rizqullah and mama camwhoring dalam kereta while waiting for ayah to touch down...
Dalam relax2 kami bergerak ke KLIA...
Akhirnya sampai awal gaks..

Us together at last...

Stop by R&R Dengkil sat...
Ayah dah lapar sangat...lagipun pas amik ayah kami terus ke PPUM visiting salah rakan opis mama yang anaknya diwarded due to cancer...
Baru 12 tahun dah berhadapan dengan dugaan maha besar begini...

Apapun,mama doakan mereka sekeluarga tabah dan kuat semangat menghadapi dugaan yang maha hebat ini...bagi seorang ibu dah tentu luluh hati melihat anak yang dikasihi terlantar di atas katil hospital...

Kadang2 rasa kerdil sangat diri ini...kita tak tahu bila ujian dari Allah swt itu datang pada kita...hari ni kita mungkin rasa bahagia hari esok tiada siapa yang tahu...
Apapun...trying to live i humble and down to earth...
Berjaya mana pun kita sentiasalah mengingati orang yang sentiasa mendoakan kejayaan kita...this is what I've learn from our PCEO...
Walau apapun kata dilemparkan...keep smiling and keep calm...
Sebab kata2 orang yang memburukkan kita itu adalah sebenarnya ubat kepada kejayaan kita...sebab kita tak mahu menjadi seperti mereka...oleh itu terus melangkah untuk mengukir kejayaan untuk diri sendiri...

Alamak...sudah masuk bab lain plak ni...apapun,cheerish every moment in your life...
Syukur sebab kini kami bersama kembali...alhamdulillah,raya untuk kesekian kalinya bersama...nothing much yang mama nak hanya keluarga kami lengkap bersama sekeluarga di pagi hari raya...

Cukup dulu sampai di sini...till my next entry yang entah bila nak update...

Salam sayang dan salam ukhwah buat semua...




3 comments:

Sidratul Muntaha said...

Lama tak singgah sini..
beso dah budak kenit tu..
alhamdulillah...

fa sham said...

hai saya blogger baru harap tunjuk ajar...^_^

http://lollista.blogspot.com/2013/06/novel-kirana-aqila-chapter-2-persiapan.html

jahry roza said...

na blog bangai pih promo wate cetak foto.... pakek lah .com
bek gadoh pree sabe ngen .blogspot.com

 
Real Time Web Analytics