November 7, 2013

Bon Voyage ayah@Mama's love!!!

Pheewwww...sedar tak sedar...dah sebulan lebih ayah was away from us...
Dalam sebulan ni...macam-macam benda yang berlaku...
Ayah tinggalkan kami bertiga kali ni dan mama ada banyak tanggungjawab yang perlu dijaga while ayah was away kali ini...
Selain bringing up Rizqullah...mama pun kena jaga kesihatan...:D

Apapun..this time around syukur sangat-sangat sebab I have a good family member which was ready for any emergency from mama...
Insyaallah semua akan berjalan dengan baik...ameen...

Okaylah...just nak recap je the memories right before ayah sailing away from us demi mencari rezeki...
Anyway...congrats to ayah for the dot..dot..dot...
Kami doakan semuanya dipermudahkan untuk ayah di sana dan semoga Allah swt sentiasa melindungi-mu suamiku...
"BID THE ODD"
That's the word yang ayah selalu guna sekarang ni...
Yuuuppp...I agree with you sayang...sometimes we must start the step 1st to success..

On last 28th September 2013...we are sending ayah to KLIA...
Malangnya pagi tu mama kena join CSR at Gombak...
The last few hours yang sepatutnya mama spend with my love terpaksa dikorban demi tuntutan tanggungjawab terhadap komuniti@masyarakat...
Tak apalah...janji I still have chance to send him off to KLIA...

Dan macam biasalah...there is few picas yang sempat mama captured a few hours sebelum kami sekeluarga terpisah...
Macam happy je kan kami...:D
Walhal...dalam hati...hanya Allah swt sahaja yang tahu...
(asam garam family pelaut cam inilah...pahit macam mana pun kena telan...)


On the way to KLIA lepas makan nasi campur kat Gombak...
Sedap dapat makan sambal tempoyak...
Thanks dear bagi isteri you makan sampai kenyang dulu...hehehe...

Self check in...
Masa ni hati mama dah sebu berat dan segalanyalah...
Rizqullah plak konon tak der perasaan...
Walhal mama tahu...malam tu korang dua dah nangis puas2 kat living room kan..

Anak dan ayah...
Dua-dua mata pun bengkak...
I know both of you are crying before ambik mama kat Gombak kaannn...
Apapun...I know ayah sayang Rizqullah sangat-sangat...
And Rizqullah pun sayang ayah sangat-sangat...

Kalau boleh memang tak mahu lepaskan ayah pergi...
Tapi what we can do my dear son...
This is ayah nature of job...
Kita kena redha dan sentiasa berdoa atas keselamatan ayah...
Semoga kita dapat bertemu lagi nanti...

Ingat pesanan ayah anakku sayang...
Whila ayah away...dengar cakap mama and jaga mama...
Sama-sama kita take care antara satu sama lain ya...

Our mural at SK Taman Sri Gombak...
Alhamdulillah...berjaya jugak siapkan walaupun ada kekangan masa dalam nak buat design ni...
Just a simple word but a lot of meaning...
To ayah...GO FOR IT!!!
You know what I mean..CHAIYOK!!CHAIYOK!!!

Apapun...hope ayah will be back in this January...insyaallah...
Semoga semua dipermudahkan buat kita sekeluarga...

Lagi beberapa bulan je lagi...then ayah insyaallah will be with us...
Well,see you next year ayah!!!
Doa kami sentiasa bersama mu...
We miss you so much everyday and every second...

Buat suamiku sayang...Insyaallah I'll be fine here...
Doakan isteri you gigih dan gagah mengharungi beberapa bulan lagi ni yerrrr...
Really need your support towards the end ni...
Sangat mencabar handling life alone with you...

Okay...rasanya cukup entry kali ini...
Just an entry to track when ayah is away from us...
To CIK TENAGA...please take care my dear love...
Jangan nakal2 and susahkan dia yerr...
Pulangkanlah dia di bulan January nanti yer...saya perlukan dia nanti dikala itu...

Till my next entry...salam sayang buat semua...
Have a nice day!!!


1 comments:

faisalapardi.com said...

tak tahan nak try jugak tu..huhu

 
Real Time Web Analytics