December 24, 2013

5 tahun yang terindah bersama-mu...(12.12.2013)

Alhamdulillah...I feel blessed and loved...
Syukur mempunyai seorang lelaki yang menyayangi saya seadanya dan menerima segala kekurangan saya seadaanya...

It's been more than a week jugaklah our 5th anniversary...
Setiap tahun jugaklah as usual..tak pernah pun dapat celebrate sama2...
Hanya ucapan dari kejauhan sahaja yang dapat kami sampaikan dan jugak pesanan ringkas via FB(tahun ni advance sikit sbb ada internet dah kat atas kapal sana)...

Tahun ini mama ingatkan dah tak ada lagi jambangan bunga atau apa2 dari ayah...
Since ayah was so busy with the paperwork atas kapal sana...
Happy to hear that ayah happy with what his doing now...
Walaupun selalu pening kepala nak handle perangai orang segala...
Tapi his happy sebab lepas ni ayah akan bercuti selama 3 bulan...no more lagi voyage sampai 6-7 bulan...kali ini hanya 4 bulan sahaja...syukur atas segala yang Allah swt kurniakan ini...
Semua ini rezeki tuk anak2 kami...especially rezeki baby dalam womb mama ni...
(Hari2 doa yer sayang ayah selalu dengan kita...)

I have to say CONGRATULATION sayang!!!
We are happy with your success and hope terus success...semua ini rezeki anak2 kita...
Awal tahun mama naik pangkat..now is ayah turn...
Walaupun Allah swt dah amik sorang ahli keluarga kita untuk disimpan di syurga sana...
Tapi Allah swt gantikan kita dengan seseorang yang bakal mewarnakan hari2 kita dengan pelbagai ragam dia...

I have to say THANK YOU SO MUCH MY LOVE...
FOR...

1. Always be with me while I was in pain...teringat lagi tahun lepas kes mama pengsan kat opis sbb bleeding banyak sangat...luckily ayah was on shore,ayahlah yang jaga mama berminggu-minggu lamanya kat rumah dan juga terima kasih kat Abang Nasa sbb tolong sorongkan adik dia ni dari GM car park sampai ke clinic and always ask how I am doing.(Syukur dikelilingi orang2 yang mengambil berat)
2. Always be patient with all my nonsense ideas...yang part ni memang ayah selalu bersabar...sbb mama suka impromptu...I never plan for my holiday or what so ever...klu mama rasa esok nak gi holiday...hari ni baru terhegeh2 plan semua...and ayah ikut je..
Thank you dear...
3. Bersabar dengan ragam pregnancy kali ini...adoiii...kali ni pregnancy was so damn challenging...sbbnya mabuk bukan main sampai turun dekat 8kg dalam tak sampai sebulan(siap kena tahan kat spital sbb dehyrated sangat2)...pastu berat naik macam x mo naik je..ini baru start naik...huhuhu..tapi datang pulak masalah lain...dapur is satu kawasan larangan...huhuhu..so,jawapan dia hari2 pun makan luar.Tapi makan luar pun ada certain tempat je yang mama akan makan..selebihnya...no way...very the choosy anak kali ini..he knows what's the best for him kot...tapi klu makanan yang dimasak dengan rasa kasih sayang...I can eat it all(mama's homecook)..
4. Sentiasa buat I happy walaupun you jauh...this is the best part...hehehe..ayah layan je perangai moody mama yang stress ngan keje and pregnancy...selalu berPM message kat FB pujuk mama dgn cerita2 yang entah apa2...apapun,I did makes me happy dear...betullah orang kata..hubungan suami isteri itu bermula dari komunikasi...klu mama diam tak balas message berhari2 ayah dah tak duduk diam atas kapal...risau isteri and anak dia hilang tetiba kot..hehehe...padahal mama saja nak test je tengok camne ayah kat sana...anyway,sorry selalu buat you risau...

DAN...nak list down lagi banyaklah lagi kenangan-kenangan manis dan indah bersama yang kami lalui..walaupun dihalangi pelbagai dugaan...namun bila ada insan yang kita sayang bersama dengan kita...semua akan dapat kita atasi...itu je yang mama nak sampaikan...dalam hubungan suami isteri ini...wajib ada perasaan tolak ansur dan bukannya pentingkan diri sendiri...

Apapun...inilah bingkisan dari orang laut saya untuk isteri dia ini...



Sekarang dah tak main jambangan-jambangan dah...
Terus hantar pasu je sekali...tahan lama sikit bunga ni...
Plus pasu tu mama leh buat hiasan kat rumah...

Model sejati mama...hehehehe...

Walaupun sibuk camne pun dia atas kapal...he will remember those important date in our relationship...(jarang ada lelaki ingatkan??)

Thank you sayang for this flower...thought you've forgot our important day....
The day I become your responsibility...
The day I separated from my parents and family and to be forever with you...
It's been 5 years we've been together and many years to come...
Semoga cinta kita ini kekal hingga ke jannah...


Missed Arwah Abah so much...
12.12.2008
Hari penyerahan anak perempuan sulung dia kepada lelaki yang akan menjaga anak dia hingga akhir hayat...

Okay...just a simple yang tak berapa simple gaklah...hehehe...anyway,good memories haruslah diabadikan...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day!!!

**Let's start countdown...yeeaaayyy!!!ayah will be home soon..syukur Alhamdulillah...we will be re-united again...(in sya Allah)..**

2 comments:

NinaAz said...

happy 5years! semoga bahagia selamanya :)

Mama Rizqullah said...

NinaAz,

Thank you dear...ameen...:D

 
Real Time Web Analytics