December 8, 2013

Allah swt lebih mengetahui...

Alhamdulillah...akhirnya mama discharge from hospital gak...
Tapi still on MC due to tak boleh melasak sangat...
Inilah akibat bila semua kerja pun buat sendiri...
Kemas rumah...masak...basuh baju...panjat memanjat and etc...
Belum lagi cerita hal pejabatkan yang super duper stress...
Mak kat dalam hospital pun still melayan keje opis walaupun ada rakan2 yang assist di pejabat...huhuhu...baru kome tau kan how stress this Mak Yung...
Siap ada yang suruh siapkan SOP Document ASAP incase anything happened...

Insyaallah..doakan yer kawan2 semua I'll be back in office next week...
MC pun macam x MC ni..still work from home...
This the the power of REMOTE FROM HOME...
Cuti pun dah x macam cuti...sampai cik abang dah soundlah...
Klu time maternity leave nanti kena gak remote2 ni...dia pijak2 gak token tu...
Huhuhuhu...nak buat camne ye dear...isteri you keje IT...beside we are going to Regional..."kenalah berkorban apa saja"...
Silalah bersabar banyak...plus this is the only way I spend my time beside melayan anak2 and untuk melupakan you yang jauh dari kami...
This is the way I can focus on other things and not thinking nonsense...

Apapun yang berlaku semua ini Allahswt lebih mengetahui...
Allah swt always knows what is the best for his ummah...
Disebalik yang berlaku ini...mama nampak hikmah disebaliknya...
Where...sekarangkan musim hujan...jam was here and there in KL...
By 7 pm KL dah gelap macam 8 malam...
Banjir setakat ni KL x kena lagi...(Thanks to the smart tunnel)...
Tapi for this Mak Yung to drive in this weather condition memanglah sangat mencabar jiwa raga dan segalanyalah...
Macam2 leh jadi during the journey tu...
So...bagi mama..its a hikmah which I don't take it as a problem...
For me Insyaallah...there will be something good behind all this...
Just always be positive...

Apapun..during I was admitted in hospital...
Orang yang paling...paling...paling..paling mama rindu adalah...

|

|

|

|

|

|

\/

Siapa lagi kalau bukan anak teruna saya ini...

He was my strength and everything...
Serius sunyi hidup mama 2 hari tanpa mu anakku...
Kalau ayah x der mama okay lagi...
Ini Rizqullah tak der...leh meroyan mama...

Dah biasa balik keje he ask a lot of question and pagi2 mesti gaduh ngan dia sebab x mo gi skool...he wanna stay at home to watch TV instead of learning at skool...
Macam teacher dia update mama...he's clever in making 1001 excuses...
Tapi satu je yang buat mama proud dengan Rizqullah is...
Sakit camne pun dia...penat camne pun dia dia..he always dengar cakap mama dia...
Syukur sangat dikurniakan anak sebaik ini..mudah2an abang membesar jadi anak yang menyenangkan mama yer sayang...
Selalu berada di sisi mama bila mama perlukan seseorang...

Thank you Allah swt for this greatest gif ever...


Okay...just as simple entry di Sunny Sunday ni..

Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice Sunday peeps!!




4 comments:

Rizziela said...

anak2lah penguat semangat kita kan ? hilang rasa sakit kalau nampak muka anak2

Lynn Hamzah said...

get well soon...

Mama Rizqullah said...

Rizziela,

Betul tu...menitis gak air mata x jumpa dia seharian...nasib baik ada adik2 yang tolong bawakkan dia ke hospital..hilang rindu stress segala...

Mama Rizqullah said...

Lynn,

Thanks dear...sejak preggy lemau je nak update blog..heheh...

 
Real Time Web Analytics