January 29, 2013

Less word day...^____^

Let's picture send the vibe...

Less word day...


As Salam...

January 20, 2013

Homework...homework...

Orang lain sibuk excited story mory about anak2 memasing masuk skool...
Mama Rizqullah plak feels like...Oooo...aku dah lalui saat itu...
Hukssss...Rizqullah pun cam dah lali pegi sekolah...
Dah pasrah dah kena bangun awal pagi dan kena keluar rumah seawal pukul 7 pagi tuk sampai ke Kelana Jaya at 8 am...

Inilah rutin anak kecik yang baru sahaja menginjak ke usia 3 tahun...
Walaupun hanya 3 tahun usia dia...
Tapi dia tahu akan rutin harian dia...
Tipulah kalau mama kata Rizqullah dengar je cakap mama dia ni...
Definately every morning there will be drama happened...
Dari dia bukak mata je sampailah depan sekolah...

Tapi cam mama cakap...
Mama dah lali dengan semua tu...
Tak derlah yang mama leh cakap menarik coz it's normal...
Setiap budak2 ada perangai dia...
Sib baiklah Rizqullah ni bukan jenis kalau merajuk apa lari keluar pagar rumah...
Uisssshh...kalau itu yang terjadi....
Seriau mama pagi2...

Apapun...the new things happened for this year ialah...
Rizqullah had a homework to do...
Atleast seminggu sekali...
Serius...it was sooooo damn hard to get this little rascal to sit still for a minute...
Dia memang tak reti dok diam...
Sudahnya ugutan letak dalam stor gelap barulah jalan...
Haiiiihh...x pasal2 je mama kena pakai ugutan nak bagi dak kecik sorang ni duduk diam and siapkan kerja rumah dia...

Memang dramalah kaaaan nak suh dia buat kerja rumah...
Sama macam pak su dia...kalau tak tegang urat leher kita dok marah and bebel...
Memang tak sah...berebut remote kadang2 tu sbb dia sibuk nak tengok TV instead of doing his homework...

Sangat mencabar anak2 zaman sekarang ni...
Too much of entertaiment....tapi sekarang ni mama dah mula kurangkan Rizqullah with gadget and toys...
Alhamdulillah...he's not into Ipad or HP sangat dah...
Kalau betul2 dia tak tahu nak buat apa...barulah dia minta Ipad...
But I do make a routine Ipad was only on weekends or 10 min before sleep...

Okaylah...mama boleh entry mama tanpa bukti ini budak kicik buat kerja rumah..
Cuma time gambar ini diambil...dia x derlah plak buat drama...
Elok plak duduk buat kerja rumah dia...
Haaa...camnilah bagus...dengar pun cakap mama(safe energy mama)...
Hmmm...time ni dia baik sebab ada makna okay...
Dia tahu on weekend nak gi Legoland...itu yang baik je sepanjang minggu tu...
**Baik ada makna...***

Kengkunun tu tekun sangatlah kaannn...
But atleast dia buat kerja rumah dengan aman...
Alhamdulillah...no drama for that night...

Alahai...home work budak tadika...
Biasalah...ikut titik tu...
Hmmm..time mama dulu rasanya umur 6 tahun kot baru mama sibuk tulis2 camtu...
Perubahan zaman...

Ini antara sedikit yang mama nak letak kat sini...
Mama nak Rizqullah tahu how cengengnya dia bila it involved about homework...
You are such drama kinglah my son...
Penat mama kadang2 melayan kerenah kamu...
Dah lah penat kerja...penat driving and stuck in the jam...
Balik kerja penat melayan kerenah kamu yang nak macam2 perhatian dari mama...
Yup...such a challenging life I had actually...
Belum lagi cerita pengalaman berhadapan dengan bermacam jenis perangai manusia yang ada di luar sana...
Yang suka cakap kasar and biadap ngan orang...
Yang suka bersangka buruk dengan orang and canang2 cerita...
Yang suka marah-marah tak tentu pasal pun ada jugak...
Oh!!!tak lupa jugak the type of pushy person...semua pun urgent,urgent,urgent...

Apapun...I'm trying my hard to give some time to you my son...
I might not a perfect mother...but I am trying to be one...
Mama sanggup tak layan FB and wassap just to make sure that my family comes first after my work...

Yup...I do changed a lot...I prefer to keep quite and be silent instead of talking nonsense...I have to be more focus on what I want and what to achieved...
Sorry lah kalau ada yang terasa mama Rizqullah ni pilih bulu ke hape...
It's up to all of you to think...apapun,kami tak kacau anda pun...
Jadi berpada-padalah yerr dalam menyampaikan cerita anda...

Rasanya cam panjang plak kali ni mama Rizqullah membebel...
Maklumlah..sekali sekala meluahkan sikit apa yang terpendam dalam hati ni...
And sending a little warning pada mereka yang berkenaan...
Nak sentap ke hape ke...sendiri makan cili sendirilah cari air...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day buat semua!!!

***Be a positive person and not a negative person...**


Testing an encrypted post...

Trying out to private some of my post...

January 16, 2013

A fresh start 2013...

A fresh start for 2013...
Alhamdulillah...sudah 15 hari kita berada di tahun 2013 ini...

To ayah@My dear Hubby yang sangat jauh di mata ini...


Hahaha...love to see your gila-gila act...
Seriously missing you so much my hubby...

HAPPY BELATED BIRTHDAY MY LOVE!!!!

Wishes yang entah kali ke berapa dah ni...
Through AMOS,FB and now blog...

Semoga dipanjang umur,dimurahkan rezeki,dipanjangkan jodoh kita hingga ke Jannah dan ditambahkan lagi Mas & Redz jr...
Love you till my last breath...

A fresh start 2013...
Alhamdulillah...setakat ini semuanya berjalan lancar...
Have my family vacation even though Mr Hubby is away...
It's doesn't stop me to do anything I wanted to...
Of courselah mama Rizqullah minta izin nak jalan2 kaaannn...
Mana leh keluar camtu je...

I still having my fun and enjoy my life to the fullest walaupun my other half is thousand miles away from me...
Syukur coz hari2 dapat jugak e-mail dari dia...
Pengubat rindu jugaklah dengan macam2 update dari dia...
Tapi sedih dan risau bila ayah cerita tentang taufan and ribut segala di tengah lautan sana...
Selalu mama doakan yang terbaik...dipermudahkan urusan kerja suamiku di tengah lautan sana...
 Isteri mana tak risaukannn...

Okaylah...just a simple entry untuk kali ini...

Semoga semua menjalani 2013 yang indah dan tenteram...

Some positive vibe to share...

**No matter how badly people treat you,never ever drop to their level,just know you're better and walk away...**

 
 

January 15, 2013

Kenapa???

K.E.N.A.P.A???

Hmmmm...apalah kena dengan mama Rizqullah ni??
Tertiba entry KENAPA...
Huhuhu...tak der apa2lah..

Saja je keluar entry sengal-sengalan...
Bukan apa...mood ana ke laut lah ini harilaaahhh...
Serius tak der mood nak kerja...
Hua..hua..hua..

Anyway,kenapalah tak cuti panjang2...
Kenapalah time cuti pun asyik kena kacau???

Apapun mengharap dapat cuti yang betul2 cuti tiada gangguan suatu hari nanti...
Anyway,bukan merungut or mengeluh...
Cuma berasa KENAPA AKU???

Apapun...niat kerja kerana Allah swt...
Dah...cukup entry sengal ni...

Till my next entry..insyaallah will share our experience to LEGOLAND MALAYSIA in next entry...

Salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day!!!
 
 

January 10, 2013

Sayang...kernaku sayang kamu...

***Sayang...(Shae)**

Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

*********************************************************

Mama tengah domam dengar lagu ni...
Sampai ayah pun terpaksa dengar lagu ini...
Hahahaha...

Apapun...this song are for my sailorman who was so far away from us...
Nak tahu lagu dia camne..
Silalah dengar dia corong2 radio...
Dan bolehlah tengok video yang ada ni...


Dan ini adalah insan2 yang amat mama sayang...


Okaylah...just short entry je tuk hari ni...
Pada semua yang sudi menyinggah walaupun mama tak update...
Terima kasih sangat2...

Not forgotten Thank you for Nuffnang...
Tak putus2 bagi buffered earning walaupun mama malas update blog...
Walaupun tak lah kepuk2..tapi cukuplah...
Rezeki gak tu...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice weekend...

**weeee...weekend ni mama nak bawak Rizqullah jalan2...hope he'll enjoy the day nanti...to aunty dina & adam...Happy holiday dear..have a safe trip!!!We'll see you back nanti...seme mood holiday,maklumlah...cuti sekolah dah habis,so..it's our time to have the holiday pulak...**

January 7, 2013

Citta Mall@Ara Damansara

Yezzaaa...entry terperam tahun lepas tuuu...
Serius malas@tak der masa nak update or tepek this thing in the blog...
Anyhow,since this picture dah edited...
Tepek jelah kat sini...

This visit is actually last year January@2012...
Sekarang ni dah masuk 2013...
Aaaahh...tak kisahlahkan...
Mama tertiba rajin nak tepek picas lama...

Cam biasa...this activity Rizqullah jalan2 dengan dayang2 dia....
Cuma this lately je mama Rizqullah berat vontot sikit nak keluar rumah...
Entah kenapa berat je kaki nak melangkah keluar sekarang ni...

Okaylah...less babling...
Sbb mama nak entry ini hanya entry tepek gambar lama...

Layaaaannn antara picas yang sempat dan didalam mood kerajinan...

As usual...all the dayang2 yang sentiasa ada di sisi Rizqullah...

Antara kedai2 yang ada...
Ada wondermilk,the famous cupcakes maker and seller...

Owh!!!kami suka makan di Chawan...
Environment yg sangat cozy di situ..
Lepak lelama pun best...
Hmm...ayah balik nanti leh pegi lagi...
Chawan is situated dekat je dengan McD..

Us..

Ada budak trying to pow mama toys McD...

Some picas at Citta Mall which is a tear ago...
Sekarang ni dah lebih banyak kedailah....
Anyway,sesiapa yang tak der tempat nak buat apa2 event suh as Birthday Party...
You may rent "The Space" untuk any event...

Some nice deko at the toilet and baby room...
And also fun fact why it was called as Citta...

Okay...pada yang jalan2 di open space shopping mall...Citta Mall is one of is...
Seriously there is NO air cond concept kat sini...
Tapi apapun...kami selalu datang belah malam je kat Citta Mall n...
Tak tahulah how hot it is when siang hari...

Apapun...as at now,x banyak sangat lagilah kedai dibuka kat sini...
Tapi kalau nak rasa makanan yang best and sedap...
Do drop by here...ada few choice's yang boleh di pilih di sini...

Okay...just a short one je hari ni...
Namapun entry tetunggak sangat...
Jadi banyak benda yang sebenarnya nak dikongsikan di sini sudah tidak berapa relevan...

Till my next entry...jauhkan diri dari kontroversi dan tambahkan produksi...

Have a nice day!!!

**Counting days...moga2 termakbullah niat dan perancangan yang ada ini...ameen..**



January 5, 2013

Positive vibe...

Just wanna share some positive vibe for those who still looking the some positive words for this 2013...


Semoga tahun 2013 ini membawa satu pembaharuan dalam diri anda...

Kenalah mulakan langkah baru untuk kita terus berjaya..
Tapi dalam kita nak mengecap kejayaan itu...
Jangan sekali kita menabur pasir pada periuk nasi orang lain mahupun menyebarkan fitnah...

Have a nice and clam 2013...

Insyaallah will share more positive vibe through this year because this positive vibe has taught me a lot of things...
Be a better person and keep moving...


January 1, 2013

Memories...

Semua orang ada memori yang terindah mahupun termanis ataupun terpahit dalam kehidupan mereka...

This is what we call LIFE...
To have memories...we have to go through LIFE circle...
Semua memori ini menjadikan diri kita kini...
Dari pengalamanlah kita belajar menjadi diri kita sendiri dan seterusnya...
Dari memori yang terukir dalam kehidupan kitalah,kita menjadi matang dari hari ke hari...
Dan lebih menghargai apa yang kita miliki sekarang...

Hmmm...while flipping all the picture collection I had since En Redzuan appear in my life...I was actually smiling and start counting all the flower bouquet I received from him...

Well,even though he's not the first man giving me flower...
But he always make me feels that he's the first one...
Thank you my love for always surprise me with lovely bouquet of flower...
I know,there a not many man's yang dah kahwin sanggup berbelanja sedikit duit untuk membuat isteri rasa dihargai...
(To guys,believe me...when you are always leaving your wife...please make sure you appreciate her for taking care your house and kids.It was not an easy job okay..taking care of everything while its actually your task...)
But Alhamdulillah...you always make me feel blessed and make feel awesome everytime I received a flower from you...
You just know when I need a booster from you...
Walaupun you jauh di lautan sana...you tetap buat I rasa you tak jauh dari kami...

Okaylah...since I was flipping back all our memories...
Mama nak keep track sikit koleksi bunga yang mama terima dari ayah since we are couple...

Let's start counting...

ONE

Mama dapat bunga ni secara suprise...
This flower was given by En Suami on our official date...
Actually I don't expect that he was a kind a romantic person...
Sebab dia sendiri mengaku...dia bukanlah orang yang romantik...
I was actually totally surprise bila dia bagi this flower...
(Smiling mode...kenangan terindah..)

TWO


THREE


FOUR


FIVE


SIX


SEVEN


EIGHT


NINE


TEN


ELEVEN

For our 4th anniversary flower...

Dalam semua koleksi bunga yang mama terima dari ayah@suami...mama suka the last one...
Kenapa???sbb rasa puashati tengok bunga tu....
Just like the colour combination and also loving the flower too..
It was a special flower which was only appear in certain season...
Thanks Mell for the awesome bouquet and also sometimes with the cakes too...

Dalam 5 tahun kami bersama...
Inilah koleksi jambangan bunga yang mama terima dari ayah...
Walaupun kadang2 tu dah tegur dia jangan hantar bunga...
Tapi dia tahu...kat mulut mama je cakap jangan...tapi hati kalau dapat...
Melompat-lompat happy...

Actually...mama suka tengok bunga..
Tak tahu kenapa bila tension atau stress...
Melihat alam hijau atau bunga-bungaan menjadi pilihan mama...
Lebih tenang melihat keindahan alam ciptaan Allah swt ini...

Lain orang lain caranya nak hilangkan bosan,stress or tension...
Apapun...be simple and always syukur with what you have...
Life is interesting if we see it in bright and good side...

Okaylah...just a short entry on the 1st of Jan 2013...

Have a nice and beautiful holiday peeps!!!

Semoga perjalanan 2013 ini lebih harmoni dan tenang buat semua...

Salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

As-Salam



 
Real Time Web Analytics