February 22, 2013

Friday Words...

Actually this quote mama baca kat calendar boss mama...
Masa tengah discuss dengan dia on the approach I need to take sesambil menanti dia jawab call...cam biasa...tangan mama memang tak reti nak duduk diam...
Habis kadang2 barang atas meja orang mama belek...

Antara quote yang mama baca kat calendar boss mama...
Yang mama rasa sangat ada betulnya...


Very true sbb kalau boss2 biasanya time lunch pun dorang ni borak sal business pasal Idea and seantero dengannya...
Itu sebab bila ada makan2 dengan bosses time lunch...banyak medium/average people ini mengelak...hehehe...apapun,people yang optimist dia akan amik ini as a good oppurtunity...
Medium people cam mama ni...time lunch adalah masa untuk chill...berborak tentang perkara2 yang berlaku keliling kami...
Perkara yang keluar in the news...
Small people plak cam akak2 cleaner or maid2 selalu dengar dorang ni borak sal hal2 perihal orang ini dan orang itu...kira ala2 mengumpat mengutuklah kaaannn...
Kalau maid sah2 ngumpat majikan dia...cerita pasal perihal anak majikan dan juga cara hidup majikan...

Entahlah...this is from my point of view..
Tak tahu bagaimana anda pula...
Apapun...this is life...

Okaylah..just a simple entry...till my next entry...

Happy weekends!!!

***Sedih dengan news yang diterima semalam...ayah confirmed stuck at ship...apapun,hidup perlu diteruskan...duhai mama Rizqullah...silalah cepat sihat...almost one month demam,batuk and selsema...suara jangan cakaplah...dah seminggu lebih serak nih...keep strong and healthy wahai mama Rizqullah..insyaallah..Sunday kalau larat kita join nenek line dancing tak Tasik...weeee!!!..exercise untuk kesihatan...**




February 15, 2013

Terima kasih CINTA...

NO words can describe how I feel blessed...
Syukur sangat ada yang menyayangi diri ini seadaanya...
Syukur dipertemukan dengan dia yang kini menjadi suami ku...
**Walaupun bermacam pandangan negative yang diterima...tapi atleast I'm happy with my life...please doa yang baik2 je...tak yah nak negative sangat with orang yg kerja laut yang tinggalkan anak bini lama2...kalau boleh dorang pun x mahu kerja camni...tapi apakan daya mereka...this is their rezeki...**emo with negative thought of people surrounding nih..** 

Terima kasih sayangku sebab selalu buat isteri you ini rasa dihargai...
Pengorbanan ini menjadi lebih bermakna bila ada yang menghargai diri...
Honestly...being a seaferer wife is such challenging life...
Banyak benda and perkara kena berdikari sendiri dan semua dilakukan sendiri...

Kalau time sakit lagilah sangat terasa...
Deengg...why his not here with me??
Itu yang mama rasalah...tak tahulah apa kaum wanita seaferer's rasa while hubby are away and kebetulan plak mereka tengah sakit...
For me...as a working mom...definitely it was so difference...
It's like non stop work...balik kerja dah sibuk uruskan hal anak dan rumah...

 Bertemu rakan2 setiap hari sometimes had opened my eyes that percintaan jarak jauh ini lebih indah...lebih bermakna...
Sebab tiap2 hari pun kita merindui pasangan kita...
And the most important thing is..we put our 100% trust to him...and begitu jugak si dia yang meletakkan kepercayaan serta kesetiaan dia pada kita di sini...
Pendek kata tak kisahlah duduk mana...kalau lelaki tu nak menggatal...memang menggatal gak...huh!!!

Sebab kadang2 walaupun bertemu tiap2 hari...
Tak semestinya pasangan kita tu akan setia...
Huh!!!too much of bad experience wanita2 yang mama kenal had made me cherish everything I had in my life...
Walaupun tak sempurna dan tak bertemu hari-hari...
Tapi si-dia menghargai apa yang mama lakukan di sini...

Apapun...thanks dear for this lovely flower...
Agaiiiinn!!!!
Mama Rizqullah dapat bunga???
Anyway we are SO-NOT celebrating the V-day okay...
Only us know what is the reason of him sending me the flower...
So...x yah nak buat memacam spekulasi ganjil...
Terima kasih CINTA for this lovely bouquet...
It's really make me cherish the love and life I had...

Dan untuk ayah,yang tak tahu how the flower looks like....

Bunga TULIP!!!
Siap dengan vase sekali...leh letak buat hias meja makan..weee!!!

Close up sikit...
Tulip yang ditempah khas..
Thanks Mell!!!just got to know...booking was made earlier for the tulips...
So in love with it...
Oh!!Mell is ayah@hubby friends at school which now actually our sedara mara jugaklah...

Ini antara yang menarik berlaku semalam...lebih menarik semalam is mama akhirnya dapat mendengar suara buah hati yang jauh di mata ini...
Syukur sangat-sangat...sorry hubby for making you worried so much...
Sorry also for taking more days replying your mails...
Sayang jugak you kat I yerrr....**gediks**

How's Allah swt dah susun segalanya yang terbaik buat kita...
Setiap manusia itu ada bahagian dia masing2...
Apapun...kita haruslah bersyukur dengan apa yang kita ada...
Sebab ada lagi insan yang lebih susah dan lagi berat dugaan mereka dari kita...

Tapi tatkala ada insan yang didatangi dugaan yang maha berat...Janganlah kita mengadili dia atas apa yang berlaku...ingatlah,dalam sekelip mata juga hidup kita boleh berubah...seharusnya kita menghargai dan memberikan sokongan pada yang memerlukan..bukan mencemuh mahupun mengadili mereka...
Just my 2 cent...sbb manusia sekarang ni lebih suka jadi hakim dari menghulurkan bantuan mahupun memberikan kata semangat...sorry kalau ada yang terasa...this is also yang mama bincangkan with rakan2 di pejabat...to much of selfish people around sekarang ni...

Hmmmm....Actually ayah suppose dah turun this week...tapi apakan daya...
Semuanya kuasa Allah swt...kapal masih nak pinjam ayah dari kami...
So,as usual...I'm okay with it...cuma ayah jelah dah meroyan nak balik...hahahaha...
Ayah dok risau kat mama and Rizqullah yang demam berjemaah sambil pas baton...
Insyaallah...we are A-OK dear...we have a lot of nice and caring people around us...
So,don't worry so much...alhamdulillah...
We have great neighbour and sedara mara...

Okaylah...terpanjang plak taip entry kali ni...
Cuma nak share how flattered I am when someone really appreciate what I am going through here...
Bukan seorang lelaki sahaja memerlukan wanita dibelakang dia untuk berjaya...
Wanita juga memerlukan sokongan dari insan yang bergelar lelaki@suami untuk berjaya...

Hope there will be a good news soon...
Few plans and nazar are in my mind currently...
Just hoping the best for our family...insyaallah...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and productive weekend!!!


February 11, 2013

The 'Apple' of my eyes...

***Fuuuhhh..fuuuuuhhh...fuuuuhhh...banyak habuk blog ni...
Sangatlah lamanya mama Rizqullah tidak menaip apa2 di sini...
Nak kata sibuk tak jugaklah koooot...tapi lebih kepada malas nak ON lappy..***

Ibu mana yang tak sayang anak kannn...
Surely semua ibu pun sayangkan anak...
Setiap ibu menyayangi anak dia seadaannya...
Tak kiralah anak itu macam mana sekali pun...
Sejahat mana anak itu...seorang ibu akan tetap menerima dia seadaanya...
Itulah kasih seorang wanita yang bernama ibu...

Tanggungjawab yang datang digalas tanpa rasa jemu dan penat...
Membesarkan insan yang amat disayangi...
Sebahagian dari darah daging diri sendiri...
Yang mana anak ini merupakan cermin peribadi kita...
And untuk mama...Rizqullah is the apple of my eyes...

Syukur dikurniakan seorang anak yang senang dijaga setakat ini...
Dari lahir hingga kini...alhamdulillah,boleh mama katakan...
Rizqullah taklah senakal mana...
Setakat ini sangat memahami mama dan sangat bertanggungjawab tatkala ayah tiada di sisi kami....he like a protector for me...
He always make sure yang mama tak rasa susah walaupun ayah jauh dilautan sana...

Masih ingat lagi how responsible he is on taking care of me while i'm sick..
As a mother... definitely mama rasa terharu dikurniakan anak seperti Rizqullah...
When I'm sick Rizqullah just know what he need to do...
Semua Rizqullah lakukan sendiri...cuma bila ada benda yang x leh dia nak buat je dia panggil mama...
Paling terharu he does take my medicine when I was having high fever tanpa disuruh...
Adooiiii...anak kecil yang sangat-sangat buat mama terharu....
Betul cakap arwah abah,anak ni kalau kita tunjuk kasih sayang kita...
Dia akan tunjuk kasih sayang dia pada kita jua dengan cara yg lain...

To ayah yang risau mama dah demam seminggu lebih ni...
Don't worry so much...Insyaallah,I akan terus kuat dan terus menanti kepulangan mu sayang...
Everyday Rizqullah keep asking when you'll be back with us...
Penat kot dia tengok mama sakit selalu this lately...

Okay..macam tak lengkap setiap entry mama tanpa gambar...
Antara gambar Rizqullah yang terbaru...
**Tak lah baru sangat...bulan lepas kot...ini kes mama malas nak edit pic baru..Rizqullah pun dah with new hair....** 


Serkup Uci yang jadi bahan dia buat bergambar...
Haiiiihhh...ini pun jadi gak yerrr...

Buah hati mama with his cheecky+notty faces...
Love you so much my dear son...
***Ehem...ayah,Rizqullah is asking for adik...hmmmm...boleh tambah,but I need maid...^___^**

Us camwhoring while waiting Uci shopping kat Jakel Shah Alam....
Apa yang kami borong kat sini...
Haiiihhh...x yah tayanglah...
Adalah borong sikit-sikit jezzzz....

Dua orang insan yang amat mama sayangi...
My mom and my son...
Love you both!!!

Okay...just a short entry je kali ini...
I don't know why this lately mama malas giler nak bawak camera...
Entah kenapa tiada lagi "passion" cam dulu....semua berubah sejak peristiwa itu...
Dan kalau amik picas pun...semuanya mama simpan dalam Harddisk je...tiada lagi nak share2 kat FB mahupun blog...

Ayah dah start tegur mama...where is my daily update on Rizqullah and our life...
Hmmm...I think this is the time for me to private some entry just for our reference je...
Jadi dengan ini secara terbuka mama pohon maaf pada semua jika ada selepas ini entry yang terpaksa di'encrypt'kan hanya untuk bacaan ayah@en suami sahaja...
Terus terang mama katakan ada perkara yang kita boleh share dan ada benda yang kadang2 boleh buat orang bawak mulut...
So,with this...mama terpaksa memprivatekan entry2 yang hanya buat tatapan kami...
Testing dah buat hari tu...so,boleh start lepas ini...

As per mention before...hidup kami ini hanyalah hidup yang sangat sederhana...
Tiada yang istimewanya pun...

Dah sudah...cukup sudah entry kali ni...
haiiihhh...mama dah mula melaluts dah tu...
Apapun...semoga anda semua melalui hari-hari yang indah dan bahagia...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice holiday and Happy Chinese new year to all chinese reader...
Gong Xi Fa Chai!!!Xinnian Kuaile!!!



February 2, 2013

Story reader tool...

I love to go to book store...selalu ada je benda menarik yg mama akan beli untuk my little boy...mama prefer to buy books instead of toys...ayah pun sokong je usaha mama memperbanyakkan buku in the house...

Walaupun kadang2 tu rizqullah just flipping the pages..tapi mama cuba tanamkan minat membaca buat rizqullah..its hard actually nak suruh anak lelaki membaca compared to anak perempuan...

Buku cerita ni mama jumpa kat bookxcess@Amcorp Mall..it actually helping mama jugaklah bacakan buku untuk Rizqullah...hehehhee...

Okaylah...just a short entry nak share something interesting....hmmm,this lately mama mmg malas nak update blog walaupun sgt banyak benda menarik yg nak dituliskan...
Apapun...life is interesting...macam2 hal berlaku this lately yg buat mama rasa sgt bersyukur with what i have in my life...hidup sederhana itu lebih baik...

As usual...dah tentu ada picas dalam entry mama...

Some of the instant picas yang sempat mama upload...

Rizqullah is exploring the tool/gadget...

Choose which book you want and let it read for you!!!!

Some of the book that the tools can read...

Till my next entry...

Have a nice weekend!!!

Published with Blogger-droid v2.0.10
 
Real Time Web Analytics