March 27, 2013

Wordless Wednesday(Quotes)...

I Love to read the Quotes at Facebook under "Book of Quote"...
Since hari ni malas nak update apa2 in here...
Just sharing few quotes here...


















The most liked quote...
I just LOVE Rumours...
For those know what I meant...
It just really make me LAUGH everyday...the JOKES that never ends...
(wink,wink,wink)

So...if you wanna read other quotes which is mostly about love,family and other...
Bolehlah find "Book of Quote" kat FB...
Everyday they will be updating quotes kat sana...
Sometimes I did share jugaklah mana2 quotes yang best...

Apapun...have nice Wednesday and productive Wednesday...

As-salam...




March 23, 2013

Jumaat yang berkat...(Alhamdulillah syukur...)

Alhamdulillah,syukur...
Itu sahaja yang mama nak ucapkan...
Syukur mendapat perkhabaran baik dari awal pagi Jumaat...
Pi opis tengok semua muka manis je di pagi Jumaat...
Alahaaiiii...rasa sangat blessed je semalam...
Sbb semua pun happy mood...semua pun less stress...
Semua pun bahagia with the amount in their account..
Kira penat lelah terbalaslah kaaannn...

Tapi dalam gembira...tak lupa juga pada sahabat2 yang menjadi mangsa keadaan...
Semoga tabah dan cekal untuk menempuh tahun 2013 dengan semangat membara membuktikan rating yang diberikan itu tidak benar...
Life still goes on and chaiyokkk!!chaiyoookk!!!
(sila bayangkan artis wanita korea yang comel cakap chaiyok tu yerrr...)

Hmmm...nampaknya mama kena simpanlah berita gembira ni sampai ayah balik..
Semalam is triple happiness untuk mama...
Syukur...permulaan yang baik bagi tahun 2013...
Bermulanya satu lagi episode baru dalam dunia kerjaya mama...
Kena kerja lagi keras dan kena fokus with my aim...

Apapun...the celebration will be postponed sampai my love@hubby balik dari lautan sana...kalau orang lain happy suami naik pangkat bagai...I am happy and feel proud with my own achievement...sekurang-kurangnya wanita juga boleh berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi dan jugak wanita juga boleh melangkah jauh andai diberikan peluang...Thanks hubby for all your support towards my carrier...

Walaupun hari-hari berhadapan dengan macam2 kerenah manusia ni...tapi bila baca email or dapat panggilan telefon dari orang laut saya...rasa bersemangat kembali untuk menempuh semua ini...my energy booster selalu datang dari laut...bila down je...dia tiupkan kata2 semangat kat saya...bekerja di syarikat gergasi dah tentulah lagi banyak cabaran dia...hari2 pun penuh dengan kejutan yang mengejutkan...this is MY LIFE,selalu ada sahaja perkara yang memenuhi ruang masa saya sehinggakan en suami pun complain okay...isteri jarang sgt balas e-mail...huhuhu...(nak buat camno,hidup I kan penuh dengan insan2 yang superb...atleast I have a LIFE...)

To my dear Love@hubby...

I'll wait for April...good news to share with you and to celebrate it with you...
Maybe a slight change of plan need to be done...
Apapun...thank you my love for all your support...
Selalu berada di sisi ketika diperlukan...ketika I kena standby bagai...you sudi temankan i and tido kat opis I...jagakan Rizqullah when I need to do my work in the night and midnight..thank you my love...actually the word thank you is not enough for everything you have done for me...taking care of me and make sure I not in stress everytime balik kerja or there is major problem at office...sabar menanti berjam-jam lamanya di lobby Menara sehingga isteri you balik kerja...(apalah sangat kan 2-3 jam kan dear,compare to 6 months yang I kena hadapi..heeeeeeee...^___^)

Rizqullah and mama at Women 1Million Purple Walk at Shah Alam...
Staying in good and healthy life...
Let's move the body and keep fit... 

We already missed you so much dear..
But we always know Allah swt always have a better plan for us...
So...nothing much I can complain coz I know what's the planned are...
Apapun...we are A-ok over here...spending our time with gorgeous and positive minded people had made us more happy and blessed...
Alhamdulillah..syukur atas segala-Nya...

Okaylah...enough for this entry...
Since it's weekend and already bonus day...
Jom Rizqullah kita celebrate!!!weeee....
Mama belanja wah beli apa2 wah nak...ni ayah tak leh nak complain sbb It's my $$$$...
As upah jugak sbb Rizqullah had made mama proud as a mom...work doesn't stop me to pay my attention to your studies...
Syukur sbb this little caliph walaupun pandai nyanyi and menari,joget2 semua(all so called lagha thing)...dah hafal Al-Fatihah,3 Qul, ayat takbirratul ihram,solat,tahu ambil air wuduk,kenal huruf2 alif sampai ya,ABC and 123 semua, dah mula baca Iqra'...and not fogetting dah pandai baca macam2 doa at 3 years old...
For someone who so called "perli" me on how I raise my son...
I am glad to see later how you going to raise your child in future...

Till my next entry...Selamat berehat dan berhujung minggu buat semua...

Have a nice and pleasant weekend...





March 17, 2013

♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆ D'Kayangan Steamboat,Shah Alam...♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆

Buuurrrrpppp....Alhamdulillah...
It was so kenyang makan buffet steamboat...
Lagi kenyang sebab makan with auntie-auntie yang super sporting and very supportive...
Serius tak kering gusi with their jokes and gila-gila...

Thanks to my in law for this buffet...
Especially for my MIL yang belanja makan...
Alhamdulillah...the food was so superb and definitely I am having good time with all of you...
This time kami makan2 di D'Kayangan Steamboat,Seksyen 13 Shah Alam...
Kedai ni dah pernah masuk Jalan-jalan cari makan...
It's actually situated just across of Restaurant Tupai-tupai Shah Alam...
Siapa yang tahu Tupai2 Shah Alam will now about this restaurant...
Nak tahu lebih lanjut..alahaii...google jelah yerrr..you will find a lot of blogger talking about this restaurant in their blog...
I that case...mama Rizqullah malas nak cerita yaaa...
Search for 'D'Kayangan Steamboat Restaurant'...

Actually this makan2 is to celebrate birthday my mil frens...
The 'Line Dancing Queen' group...
Cewaaahh...mama pun dah rajin ke tasik to join my MIL LD class..
Saja pagi2 weekend exercise with keluarga sendiri...
Selain merapatkan lagi silaturahim antara anak menantu dan mak mertua, cucu dan nenek, cucu and atuk...
Kita bersenam sekali untuk menyihatkan badan dan menjadikan otak kita lebih positif dan productive...Rizqullah pun happy jumpa nenek and atuk during weekend...
Alhamdulillah...we have a good life now...
To ayah,dun worry so much...Rizqullah and me was having good time at Tasik with your parents...

Okaylah...kali ini mama cuba x mo taip banyak sangat...let the picture send the fibe on how we feel...and how we enjoy the food on the last 2 weeks Friday night...


The LD queens...
The sporting and fun aunties semua....

Our steamboat food...
Ada pilihan of soup and tom yam...

Rizqullah definitely having fun with uncle ariff and auntie ama...
Keep asking mama bila nak jumpa uncle ariff???

Syooooknya ada orang tu awek uncle dia tolong suapkan...
Hehehehe..
Thanks Ama for taking care of him...
Boleh Kak Mas makan dengan tenang...ekekeke...

The boys...
Rizqullah with his uncle...

Us with our Ibu(MIL/Future MIL)...
Really proud of my Ibu..walaupun macam2 halangan ditempuhi..
Dia tetap tersenyum dan bahagia...

The Man behind the STRONG woman...


Happy Birthday Aunties semua...
Semoga dipanjangkan Umur dimurahkan lagi rezeki

The birthday 'GIRLS'...
Happy Birthday Aunties semua...semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan lagi rezeki...

Rizqullah fav Uncle..."Unkel Ali"@Uncle Ariff...
Sebelah tu...ehem...ehem...Uncle Ariff yerr yang punya...(Insyaallah)

Some of the good food...
Mai pilih...mai pilih...

Rizqullah fav is the angry birds...
Berapa kali tambah lah ini fish cake dalam pot...

Ada jugak selection of mee and ayam goreng kot???

The last but not least...
Mama and Rizqullah...
Ada orang tu asalnya x mo gi makan2 ni...
Last2 dia yang hover excited sbb jumpa Uncle Ariff and Uncle Hanif...

One wonderful night we had with all this strong ladies...Alhamdulillah..perut pun puashati with the steamboat...So,ayah...balik nanti kita leh makan kat sini...It was recommended...Wah,wah,wah..banyak betul plan ni dalam kepala bila ayah balik...

Apapun...harus+wajib bila ayah balik nanti is jalan-jalan time...mama pun dah beli few package during Matta Fair last Friday...Looking forward for a good and enjoyable holiday with my two lovely HERO's..

Itu diaaaa...planning harus awal...maklumlah wanita bekerjaya cam mama kena plan semua benda...nak cuti pun kena pikir panjang bukan main redah je semua benda...huhuhuhu...ada kekangan waktu di situ...apapun,dah semestinya the holiday will be a quality holiday(which normally mama takkan jumpa sesiapa pun...it's just 3 of us..)....

Okaylah...enough said for this entry...pada yang nak try this place...silakan...banyak selection of seafood dan jugak lain2...the only lack of this place is service dia..biasalah,bila tempat dah banyak pengunjung...mesti ada benda yang kurang...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah...

**Don't stop having a good time in your life,even there is people who tried to make you down and suffer...just get up and show to them there is other peoples in your life which is  more worth it to be love and care instead of them...life is to be cherish and to be wonderful,chill and have fun with your own life...forget about idiots who feels there are better than you...**


March 11, 2013

A REMINDER to myself...

Sempena Hari Isnin yang menjelma sekali lagi...

|

|

|

|

\/


Peringatan buat diri sendiri...

Selamat Hari Isnin buat yang bekerja dan bertugas di hari ini...
Bagi yang tidak bekerja...semoga hari anda dipenuhi dengan perkara yang berfaedah dan memberi pengertian dalam hidup...

Till my next entry...Salam sayang dan salam ukhwah...

Have a nice and smooth Monday!!!

**Hati ada bunga jugak ini hari sebab buah hati jantung pisang dah 2-3 hari ada di area Malaysia ni...thank you dear for your support...let's see apa lagi pasni akan jadi...senyum tak perlu kata apa-apa...serius nak gelak with those jokes...**



March 8, 2013

SENGIH JEzzz tak perlu kata apa...(^___^)

"Life is short...
Cherish it and change it to be better world...
Only you owned self can change it...
NOT other people."

Hmmmm...apa kehal nyer arr ngan mama Rizqullah ni this lately...
Entry pun banyak babbling je...

Hehehehe...nothing lah...cuma tiada semangat dan masa untuk menaip mahupun mengedit gambar...
Apapun...tak perlu cakap apa-apa...

Senyum je tengok picas anak teruna saya yang excited dapat LEGO set dia yang entah keberapa ni dah...
**Mak ekau mampu beli boleh main pow2 ni banyak kali...kalau mak ekau ni tak mampu...ekau telan air liuq jelah anakku sayang...**


Muka happy bukan kepalang sbb akhirnya mama belikan jugak toys setelah berbulan2 berada dalam "zon larangan" membeli toys...
Posing tak leh blah!!!...apapun syukur,Rizqullah dah menghargai setiap barang yg dibelikan...
This time memang dia jaga betul2 toys dia...
Lepas main simpan balik in the box and he has his own place to keep his LEGO...

Mama dia suka sorok LEGO set dia...hari ni beli...minggu depan dah hilang...
Hehehehe...banyak toys Rizqullah dalam almari yang mama sorokkan...
Dah besar sikit dan dah mengenal erti menghargai pemberian orang nanti baru mama bagi yer pada Rizqullah balik...
Tak pun..mama leh e-bay kan je nanti...hahahaha...

Apapun...ayah!!Cepatlah balik...kita pegi lagi sekali ke LEGOland...**wink,wink**
Rindu dah lama menapak dalam hati ni...
Tapi itulah,lain yang kita rancang...lain yang Allah swt susunkan...
Dan sesungguhnya...perancangan dia adalah yang MAHA terbaik...
Setiap apa yang disusun oleh Allah swt itu ada hikmahnya...
Alhamdulillah...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day!!







**Syukur this 2013 was a good start for me..looking ahead and keep smiling Mama Rizqullah...let Allah swt do his parts...**

March 6, 2013

Hidup ini bukan dramalah...

Ambooiiii...tajuk bukan main kannn...

Tapi memang benar...hidup ini adalah suatu realiti dan bukanlah satu drama mahupun mimpi indah seakan novel melayu...
Hidup juga tidak bererti jika tiada secebis kisah yang dinamakan cabaran ber'bin'kan dugaan di dalamnya...
Tiada sedikit kedukaan mahupun kesakitan di dalamnya...
Kesemua ini di namakan rencah dan asam garam kehidupan dipendek katakan...

Inilah yang dinamakan kehidupan...
Kehidupan sepatutnya mengajar kita erti bersyukur dan menghargai setiap apa yang kita perolehi dalam kehidupan kita...
Bukannya untuk membandingkan diri kita dengan orang lain...
Kehidupan juga sepatutnya mengajar kita menjadi lebih matang dan bukannya kebudak-budakkan...
Kehidupan juga adalah juru ukur jati diri kita ini...
Di mana letaknya diri kita sebenarnya...

Kadang-kadang manusia ini mudah terlupa...
Mudah ralit dengan apa yang dihidangkan depan mata...
Selalu menjadikan drama-drama sebagai aset untuk menjadikan realiti itu suatu mimpi indah...menjadikan cerita-cerita novel sebagai sandaran hidup dan mengimpikan putera khayalan itu muncul dalam kehidupan dan seterusnya menerangi kehidupan yang diimpikan...

Tapi malangnya...

HIDUP INI BUKAN DRAMALAH!!!
Wake up dan sedarlah!!!

Kita perlu bekerja keras untuk berjaya...
Kita perlu ada misi dan visi dalam kehidupan...
Kita perlu ada sesuatu sasaran dalam kehidupan...
Tiada apa yang akan berubah jika kita masih melihat kehidupan orang lain yang makin berjaya walhal kita masih berpeluk tubuh di sini..
Melihat dan terus melihat tanpa berbuat apa-apa...
Yang hanya kita lakukan adalah menjaja cerita untuk saban hari...
Si pulan ini si pulan itu sekian dan sekian...
Bercerita kejayaan hidup orang lain dan bila kita nak bercerita tentang kejayaan kita dalam hidup???
Seolah-olah kitalah yang paling "up-to-date"...
Tanyalah diri dan tanyalah hati...

Sudah cukupkah apa yang kita kecapi dalam kehidupan kita??
Sudah puaskah apa yang kita ada dalam hidup kita??
Ya!!!manusia itu tidak pernah puas dan tidak pernah kenal erti bersyukur...
Tapi orang yang beginilah yang berjaya...
Sebab dia tahu apa yang dia mahukan dalam hidup...
Dia tahu yang hidup ini bukanlah drama...

Orang yang berjaya tahu dan sedar hidup ini adalah satu realiti dan dia pasti akan apa yang dia inginkan dalam kehidupan dia...
Semoga kita semua sedar bahawa semua drama itu menipu...
Tiada pun kehidupan yang seindah dalam novel-novel mahupun dalam drama...
Yang ada dalam novel dan drama hanyalah satu khayalan penulis semata...
Hanya layak dijadikan satu khayalan sahaja...

~~ Tammat ~~



March 4, 2013

I am for you = IM4U...(Saya Sayang Malaysia)

***This is totally not a political entry!!!**

Okay...dah lama actually mama dengar lagu ni kat radio...
Tapi just the word was IM4U...
Tahu lagu ni kinda lagu untuk sebuah parti politik...
Tapikan kalau kita dengar dan hayati lirik dia...
Lagu ini adalah untuk negara kita...

Apapun...ini adalah hasil dari idea pelajar Lim Kok Wing...
Tahniah!!!sbb lirik dan lagu sangat harmoni...

Mama suka lirik dia sbb nak pupuk semangat cintakan Malaysia...
Hargailah apa yang kita ada sekarang ini...

Jangan sampai negara kita ini diambil orang barulah kita nak terngadah...
Tatkala itu sudah terlambat...
Peristiwa di Lahad Datu dan Semporna sekarang ni sudah cukup menyedarkan kita sepatutnya...

Cintakan Malaysia ini!!!
Hargailah apa yang kita ada...
Jangan asyik nak cari salah orang...
Rezeki masing2 dah tertulis...cuma kalau kita nak ubah nasib...
Kenalah kita berubah...stop pointing finger to others...
Penat tengok FB hari2 memasing berbahas dengan bermacam nada dan bahasa...
Apapun...just keep praying(doa) for Malaysia!!!

Pada yang tak pernah dengar lagu IM4U ni...
Nah tengok video dia yerrr...
Tak suka leh exit from this entry bila2 yerr...
Mama just rasa suka lagu dan lirik lagu ini...
Tepuk dada tanya diri sendiri where did we stand for our Love to Malaysia...


Dan dah tentu tiap2 hari mama berdoa semoga anak mama semua dapat hidup dalam negara yang aman...Mendapat pendidikan yang baik...kehidupan yang baik di Malaysia ini...seperti mana nenek moyang dia perolehi dulu...andaikata mama perlu menggadaikan nyawa untuk negara ini..dah tentu mama akan lakukannya demi masa depan anak2 kami...

Cewaaahhh....emo okay tengok macam2 versi kata2 di FB tentang kes di Sabah tu...
Yang penting jangan lari tinggalkan negara bila betul2 perang yerr...
**Khas yang sibuk nak berperang sangat tu..hope to see you at the first line of the batalion..**

Dan ini doa Rizqullah untuk keamanan Malaysia yang tercinta ini...
Semoga negara ini terus aman dan tenteram...

Rizqullah doa nak makanlahh....
Apapun..doa anak2 kecil ini lebih makbul dari kita ini...
Sebab doa mereka dari hati yang tulus lagi ikhlas...
Keep Malaysia harmoni for them...

Okay...just a little entry for my love to Malaysia...
Semoga ia terus ada di peta dunia..
Dan terus menjadi pusat pembangunan Islam di dunia...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...
Walauapapun fahaman politik kita...
Cubalah kita bermuafakat demi untuk sebuah negara yang kita sayangi...
Demi agama yang ingin kita lindungi...

Have a nice day semua...




March 1, 2013

Lost Track...sob..sob..sob...:-(

Huhuhuhu...
Pejam celik...pejam celik...baru mama perasan...
Rupanya it almost 3 years dah mama berblog...mencorat dan mencoretsss setiap yang berlaku dalam kehidupan kami ini...
Life yang mungkin ada uniknya berbanding dengan orang lain...
Life yang mana hanya ada mama dan Rizqullah...
Sesekali muncullah ayah dalam hidup kami....
(Bunyi macam sedih je kaaann...apapun,ayah selalu je email dan call kami...
Cuma dalam koleksi gambar muka ayah muncul ikut musim...)

Dulu blog mama ni leh kira ngan jari kot follower kat tepi tu..
Now it almost 1,800...thank you for your support my follower...
Walaupun mama Rizqullah sekarang dah jarang update blog due to workload yang banyak...
Tapi i'm trying my best to keep updating entry in this blog...
Banyak sebenarnya yang nak dikongsikan...
Tapi dek kerana kekangan masa membuatkan mama Rizqullah terlupa untuk mengemas kini segala yang berlaku di sini...

Being a working mom and also housewife at the same time memang sangat mencabar...
Kalau housewife boleh merungut kata life dia 24 x 7 penuh dengan macam2...
Cuba bayangkan kami yang bekerja ini...dah tentu balik kerja dah macam2 yang nak diuruskan...esok sebelum subuh dah bangun untuk siapkan sarapan pagi dan bersiap ke tempat kerja balik...belum lagi bercerita tekanan di tempat kerja...
But what I learn baru baru ini ialah...never merungut dengan segala apa yang berlaku...sebab setiap apa yang berlaku itu ada hikmah tersembunyi yang kita sendiri tak tahu keindahan dia...

Bila kami dah berpindah ke rumah sendiri sekarang ni...
I really have limited time to update entry in here...
Sampai lost track lah sekarang ni on which to update and share...
So...inilah jadinya...blog caca merba...

Apapun...mama tetap bersyukur dengan apa yang ada...
Ayah pernah offer mama untuk berhenti kerja...tapi due to certain reason...
Mama cakap...mama prefer kerja...bukan apa...when I have work...
I met a lot of people and I learn a lot of thing...
At least my time also occupied with macam2 benda and I have something to achieved in my life... at least I set a goal in my own life...
Kalau kat rumah...mama risau mama mati kutu...meroyan plak ke duduk rumah sebab dah biasa keluar jumpa macam2 orang kan...
Basically...i'm not the women who can stay home..I'll get bored soon or later...

Tapi itulah...sebab kesibukkan sangat this lately sampai mama pun dah lost track what to update in here...
Tak perlah...nanti kalau ada masa...mama will try to update...(insyaallah)
Banyak yang berlaku dalam life mama and Rizqullah...
Jalan2 with lovely family and sweet friends...
Spending time together and definitely...we had fun together...
Alhamdulillah...nothing much I can say...
Thank you Allah swt for this great life...eventhough it was not perfect...
Masih bersyukur sekurang-kurangnya I have plenty this to do in my life...

Dalam diam jugak...its already 4 months plus ayah was borrowed by ship from us...
4 months plus and its going to be more...
That's what been updated by ayah...it's okay...
Keep chill and strong!!!Gambate!!!

Well dah 4 bulan lebih...dah tentu rindu dah bertapak di hati...
Makin kuat rindu ini dan sering hati meronta mahukan si dia pulang ke pangkuan kami...
Namun harus kuredai jua...si dia mencari rezeki buat kami sekeluarga...

Yezzaaa...mama dah masuk bab emo dah ni..sebelum emo menjadi lebih poyo..ada baiknya kita tutup entry kali ini dengan gambar kenangan terakhir kami 4 bulan yang lepas...



We miss you so much dear ayah...
Hope to see you soon...Mama ada benda gembira nak share and celebrate with you...
Alhamdulillah...segala penat lelah dan pengorbanan kita sekeluarga terbayar...
Thank you my dear love for all your support through this years...
I know..without you I might not here...
Apapun...it's was more meaningful when you were here with us...

Enough for this time...dari plan nak taip sikit dah terpanjang berjela...
Macam2 berlaku...dari ada suara..hilang suara and now suara macam Rani Mukherjee...
Serak2 basah macam suara Ella...sampai bila dalam meeting orang ingat mama marah...
Siap cakap mama garang...haddeeiii...it's my voice pitching over loud okay...

Okay...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and productive weekend...




 
Real Time Web Analytics