May 23, 2013

Just Give a reason...

Suami saya suka lagu ini...
Dia kata dia suka rentak lagu ini...which is isteri suka gak rentak lagu ni...
Dari dulu suka membrowse lagu2 best dengan en suami...
Dia dikapal sana...saya di sini yer...
Bukan di duduk sebelah saya pun...
Pun boleh layan cam ni kaaannn....
Apa2lah kaann..asalkan kami bahagia!!!
Kaaannn....

Alhamdulillah...we shared the same interest...
Eheeeemmm...tapikan cik abang saya ni suka lagu frust2...

Apapun...suami saya suka dengar rentak je..
Dia kata jangan nak pikir bukan2 plak...
Hahaha..he know apa isteri dia pikir...
Akakaka...

Apapun...I pun layan gak lagu ni yer...

Lagu ni actually pink pun nyanyi gak...but mama lebih suka version yang ini...
Ada banyak version if you search kat youtube....



Dan ini pun adalah lirik dia...

*********************************

Right from the start
You were a thief
You stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me
That weren't all that pretty
And with every touch you fixed them


Now you've been talking in your sleep oh oh

Things you never say to me oh oh
Tell me that you've had enough
Of our love, our love


(Chorus)

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again


It's in the stars

It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again


I'm sorry I don't understand

Where all of this is coming from
I thought that we were fine
(Oh we had everything)
Your head is running wild again
My dear we still have everythin'
And it's all in your mind
(Yeah but this is happenin')


You've been havin' real bad dreams oh oh

You used to lie so close to me oh oh
There's nothing more than empty sheets
Between our love, our love
Oh our love, our love


(Chorus)

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again


I never stopped

You're still written in the scars on my heart
You're not broken just bent
And we can learn to love again


Oh tear ducts and rust

I'll fix it for us
We're collecting dust
But our love's enough


You're holding it in

You're pouring a drink
No nothing is as bad as it seems
We'll come clean


(Chorus)

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again


It's in the stars

It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again


Just give me a reason

Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again


It's in the stars

It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again
Oh we can learn to love again
Oh we can learn to love again oh oh
That we're not broken just bent
And we can learn to love again

Okaylah...just saja je post sal lagu kali ni...

Serius mood sangat kelaut sbb demam and orang laut saya tu asyik kena tahan tuk balik...
Haiiihhh...baik2 ye,bom jangka masa dah start ticking ni...
Jangan ada plak orang dapat memo dari big boss...akak mmg malas nak masuk campur...
Tapi kalau camnilah kaaann..mungkin jugak akak kena masuk campur...

Anyway,masih dalam mode bersabar lagi ni...
Marilah kita tanamkan mode kesabaran yang tinggi dalam diri...
Semoga ada hikmah disebalik segala-gala yang berlaku...
**Wink...wink...**
Mudah-mudahan...Semoga good news itu jadi kenyataan soon...
Tak perlu lagi kami berjauhan berbulan-bulan lamanya...(Insyaallah)
Terus berdoa dan berusaha!!!
Aja!!!Fighting!!

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untk semua...

Have a nice and beautiful day!!!





May 20, 2013

Samsung SIV...sungguh menawan seh!!!

Hari Khamis lepas sibuk dok belek Samsung Galaxy SIV milik contract staff kitaorg..
Perrrggh...memang berdezup je apps loading dia segala...
Tapi paling menawan hati adalah camera dia yang leh amik depan belakang tu...

Habislah phone mamat tu kena kerja oleh kami...
Hehehehe...syokkan main tepon orang,cuba kalau kena bayar bila godak tepon tu...
Tak hingin pun nak godak...hehehehe...

Apapun...hari ni mama tetiba rajin plak gi usha website Samsung...
Saja nak compare SIII and SIV...
Memanglah sangat jauh beza kecanggihannya...
Tapi interms of spec yang lelain...penambahbaikkan yang agak baik jugaklah...

Quite puashati jugaklah pakai SIV ni...
Based on my experience...the processor lebih laju dari SIII...
Honestly kalau anda dah pakai SIII boleh jelah maintain pakai SIII...
Tapi definitely ada banyak bezalah dengan SIV ni...especially bahagian camera dia...
Rasanya dah x yah bawak camera besar gaban dah...
Leh guna camera SIV ni je...lebih sharp the pics taken by Samsung SIV ni...

Selain itu Air Gesture Function dan jugak smart eyes sangat menarik hati jugak yer...
Satu benda yang baru...tak yah lagi nak touch screen kalau nak swap apa2...
Just hayunkan tangan je...the picture preview akan bergerak dengan mengikut gerakan tangan kita...
Selain itu...smart eyes jugak another interesting function yang mana kalau kita tgh
 tgk video di phone..it will stop automatically once kita pandang je tempat lain...

Dan last function menarik yang mama suka tentang SIV ini adalah...
The double camera function...
Leh amik pics depan and belakang...
Macam pic kat bawah ni...

Eh!!!kenapa plak ada pic mama and Rizqullah???
Kata godak phone orang...that was a few days before...
Sekarang seketul sudah jd milik mama Rizqullah...

Dan nak tahu apa lagi function2 menarik yang lain...boleh lah ke website Samsung sendiri...
Bacalah all the spec and even you can watch video of Samsung SIV kat sana...
Nak tengok video yang ada pun boleh...
Bahagian hadapan Samsung Galaxy SIV...

Nipisnyaaaaaa...kan???

As for me this phone is so much different from Samsung Note and Samsung SIII...
Definitely I LOVE this SAMSUNG GALAXY SIV...

Luckily my SIII was crash down during mother's day...
Thank you to myself for buying this phone for my ownself...(self reward)
And also thanks to hubby who also chip in for me to buy this SIV...
As for now...my SIII is still with me...
Dah habis reformat dah..and the "good" news of it was...
All the contact no was deleted...(Thank you Allah,syukur sangat...atleast it was deleted by itself...so,pasni kalau ada sesiapa yang mama Rizqullah tak contact tu...faham2lah yer...I DO NOT HAVE YOUR CONTACT NO...Kalau nak SMS/LINE/WHATSAPP ke...tolonglah introduce diri yer...if not...you'll be ignored...)

Ada orang ke nak beli Samsung Galaxy SIII mama Rizqullah???...it still under waranty lagi...haks...install lagi entah hape2...pada muka sendiri...dah kena reformat...luckily all data sempat backup a week before...just the contact no jelah especially yang berkaitan dengan kerja hilang camtu je...

Okaylah...for the 1st time mama share pasal gadget...
Now thinking whether to let go my SIII or not...ada banyak buyer ni...
Maklumlah...they know how I take care of my things...
Kalau kedai HP the most nak amik is 1k...wow!!!cover banyak tu my pocket damage...

Apapun...pada sesiapa yang nak beli Samsung Galaxy SIV...
It was recommended yer...walaupun lebih kurang je function dia...
Tepuk poket tanya hati yer...jangan sbb nak ikut orang...
Seme tergadai...mama Rizqullah is case berkecuali yer...
I really need a phone at that time and since I got the SIV with a good price...
Why not kaannn??
Since my SIII pun will be let go soon kooooooottt....
(sayang weh SIII,suami bagi...huhuhu...)

Till then...have a nice and quality day...

Allah swt duga kita untuk kita menjadi insan yang lebih baik dari sebelumnya...

As-Salam...



May 12, 2013

Sekadar renungan...

A FB status of one of mama friends...


Hmmm....bahayanya fitnah dan jugak mengeluarkan kata-kata memburukkan orang...
Masyaallah...agak2 berapalah berat bahu kiri orang yang menyebarkan???
Wallahualam...

Semoga kita tidak tergolong dalam golongan tersebut...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice day!!



May 8, 2013

Berakhirnya musim PRU-13 (5th May 2013)

The MALAYSIAN has spoken!!!

Siapa pun yang menang dan menerajui negara...
Tahniah diucapkan...
Semoga kepimpinan anda dapat membawa negara ke arah kemajuan yang lebih mampan...
For me as long as Malaysia is in peace dah cukup...
All race can live in one country peacefully dan semua orang boleh menjalankan ibadah agama mereka dengan baik dan tanpa gangguan dah cukup baik...

Still can see some provoking happened in the Facebook mostly...
Satu sahaja nasihat saya buat semua teman2 semua...
Stop provoking or start any unwanted event...
We are still in the same country...we are still under the same flag...
We are still holding 'Malaysia' citizenship...

Just accept and move on...
Anyway not the government yang bagi you all rezeki or what ever you wish for...
It's all comes from Allah swt(God)...

For those muslim/muslimah...know the word "kun fa ya kun"??
This is what Allah swt wanted to happened...just accept all Qada and Qadar...
Stop whining and stop complaining...
Lain kali doa lagi banyak2...tapi pastikanlah doa anda itu doa yang baik dan bukan doa untuk memusnahkan tak kisahlah sesiapapun...
Bila kita doakan yang baik-baik...insyaallah,semuanya akan baik...
Ini tidak...doakan kemusnahan dan kehancuran...
(biasanya akan terjadi yang terbaliklah kaaann...)
Got what I meant???

Apapun...sama-samalah kita perbaiki kehidupan kita sendiri...
Semuanya bermula dari kita sendiri...
The way we present our feeling sometimes show what kind of people we are...

Thinks a lot before speak or raising up your feeling or thought,sebab negara Malaysia ini berbilang kaum dan bangsa...
Stop all the provoking laaaahh....tak kiralah dari sesiapa pun sekali pun...
I am a Malaysian...my mom is a chinese(Huaren) and my dad is a Malay(Malayren)...
Both sides...stop it and move on...

Okaylah....just a simple entry je due to sick dengan semua post berbaur perkauman dan jugak berbaur politik yang tak sudah-sudah...

PRU-13 dah habis...marilah kita sama-sama berganding bahu menggerakkan Malaysia ke arah yang lebih baik...
As a mother...just wanna calms,safe and peace Malaysia for my child to grow up...
(I think this is what each and every mother wish too..)

I love my son..
I want him to feel the same I feel about Malaysia...
I want him to grow up in calm and peace Malaysia...
Dear Allah swt...you know the best for all of us...
Please keep Malaysia in peace and please keep us away from any danger from in and out of our country...

Till then....salam sayang dan salam ukhwah buat semua...
Please be calm and please keep OUR MALAYSIA safe and peace...

"SAYANG MALAYSIA"



May 1, 2013

1 May 2013 - "Selamat Hari Pekerja"

Yezzaaaa...cuti di tengah-tengah minggu...
Alhamdulillah...after months tak der public holiday...
Akhirnya bulan 5 ini menjelma...
Bulan May ini dah tentu bermacam sambutan di buat...
Hari menghargai pekerja...Hari menghargai ibu dan bapa...Hari menghargai guru...
dan jugak sambutan hari jadi...

Apapun...di kesempatan ini...
Kami sekeluarga ingin mengucapkan


buat semua warga-warga penyumbang tenaga pada negara dalam membangunkan Malaysia menjadi sebuah negara moden menjelang 2020...
#In Shaa Allah

Selamat bercuti dan habiskanlah hari ini bersama keluarga tersayang dan tercinta...
Kerana tanpa mereka,anda mungkin bukan diri anda sekarang ini...
Mungkin anda tidak berjaya seperti sekarang...

Di kesempatan ini jugak...
Mama Rizqullah nak ucapkan terima kasih buat keluarga tercinta dan juga En Suami yang sangat supportive dengan kerjaya mama...
Tanpa kamu sekalian...mungkin saya tiada di sini sekarang...
It's not easy tapi bila ada yang support dari belakang..semuanya jadi mudah...

Buat En Suami di atas kapal sana...
Bekerjalah dengan ikhlas dan sabar...jangan curi tulang ya...
Sebab rezeki yang berkat itu menjadi darah daging kita sekeluarga...
Paling utama...jangan amik duit haram ya suamiku sayang...
(Ini pun pesanan arwah bapak mertua you yerr...)
Biarlah kita hidup sederhana...tapi kaya dengan rasa cinta dan kasih sesama kita...
Apalah guna duit berjuta tapi hati tak pernah tenteram dan bahagia...

This is what I learn from Arwah Abah...rezeki kalau berkat dan dari jalan yang halal...sentiasa tak habis...hati pun tenang dan bahagia...
Thank you abah,kata2 pesanan abah semua masih lagi kakak pegang hingga kini...
Abahlah contoh terbaik buat kami...

Just a simple note di pagi hari ini...

Have a nice and beautiful day!!!


 
Real Time Web Analytics