December 31, 2013

Good Bye 2013...Hello 2014...

Good Bye 2013 and Hello 2014!!!
Tengah belek-belek calendar 2013...
Baru perasan that we only spend time together as a full complete family only for +-4 months only in one whole calendar year!!!!
Apapun..tetap bersyukur sebab tahun 2013 ini telah memberikan seribu satu makna buat kami sekeluarga...bermacam dugaan yang dihadapi namun ini lah lagi perkara yang menguatkan lagi ikatan dan kasih sayang kami sekeluarga...

Apapun...sempat jugak kami sekeluarga berholiday di tahun 2013...
Walaupun mama dan ayah sibuk dengan kerjaya masing-masing(maklumlah...kenaikkan seiring dengan tanggungjawab...)

Apapun...
Thank you Allah swt for this awesome year...

2014 is going to be another milestone in our life and definitely in our family...
(In Sya Allah,a new family member will be added up to our family picture...he will sign-on on MR's family ship anytime in 2014...)

Family holiday at Bukit Tinggi...
Really relaxing holiday kat sini...

Selamat Tahun Baru 2014 buat semua yang berkunjung ke sini...

With this mama dan Rizqullah dah boleh countdown ayah home coming...
Lagi beberapa hari je lagi kami akan berkumpul bersama...
Alhamdulillah and Thank you Allah swt for all the greatest gift upon us...
Syukur atas segala yang berlaku and semuanya yang telah kau rencana kan untuk kami Ya Allah...

So...with this...officially we are saying...

GOOD BYE 2013!!!
(Thank you for the awesome and special memories created during this year...) 

HELLO 2014!!!
(Hope this will be another good year for us and definitely a new awesome and special memories will be created...)

To those people out there who's reading Mama Rizqullah blog's all this years...

THANK YOU SO MUCH for visiting and reading...
I just hope you enjoy reading all my memories entry within my families...

Again...

SELAMAT TAHUN BARU 2014 buat kalian semua...

HAVE A NICE AND AWESOME 2014...(In Sya Allah)

Till then...salam sayang dari kami sekeluarga...

**The LAST ENTRY OF 2013**



December 24, 2013

5 tahun yang terindah bersama-mu...(12.12.2013)

Alhamdulillah...I feel blessed and loved...
Syukur mempunyai seorang lelaki yang menyayangi saya seadanya dan menerima segala kekurangan saya seadaanya...

It's been more than a week jugaklah our 5th anniversary...
Setiap tahun jugaklah as usual..tak pernah pun dapat celebrate sama2...
Hanya ucapan dari kejauhan sahaja yang dapat kami sampaikan dan jugak pesanan ringkas via FB(tahun ni advance sikit sbb ada internet dah kat atas kapal sana)...

Tahun ini mama ingatkan dah tak ada lagi jambangan bunga atau apa2 dari ayah...
Since ayah was so busy with the paperwork atas kapal sana...
Happy to hear that ayah happy with what his doing now...
Walaupun selalu pening kepala nak handle perangai orang segala...
Tapi his happy sebab lepas ni ayah akan bercuti selama 3 bulan...no more lagi voyage sampai 6-7 bulan...kali ini hanya 4 bulan sahaja...syukur atas segala yang Allah swt kurniakan ini...
Semua ini rezeki tuk anak2 kami...especially rezeki baby dalam womb mama ni...
(Hari2 doa yer sayang ayah selalu dengan kita...)

I have to say CONGRATULATION sayang!!!
We are happy with your success and hope terus success...semua ini rezeki anak2 kita...
Awal tahun mama naik pangkat..now is ayah turn...
Walaupun Allah swt dah amik sorang ahli keluarga kita untuk disimpan di syurga sana...
Tapi Allah swt gantikan kita dengan seseorang yang bakal mewarnakan hari2 kita dengan pelbagai ragam dia...

I have to say THANK YOU SO MUCH MY LOVE...
FOR...

1. Always be with me while I was in pain...teringat lagi tahun lepas kes mama pengsan kat opis sbb bleeding banyak sangat...luckily ayah was on shore,ayahlah yang jaga mama berminggu-minggu lamanya kat rumah dan juga terima kasih kat Abang Nasa sbb tolong sorongkan adik dia ni dari GM car park sampai ke clinic and always ask how I am doing.(Syukur dikelilingi orang2 yang mengambil berat)
2. Always be patient with all my nonsense ideas...yang part ni memang ayah selalu bersabar...sbb mama suka impromptu...I never plan for my holiday or what so ever...klu mama rasa esok nak gi holiday...hari ni baru terhegeh2 plan semua...and ayah ikut je..
Thank you dear...
3. Bersabar dengan ragam pregnancy kali ini...adoiii...kali ni pregnancy was so damn challenging...sbbnya mabuk bukan main sampai turun dekat 8kg dalam tak sampai sebulan(siap kena tahan kat spital sbb dehyrated sangat2)...pastu berat naik macam x mo naik je..ini baru start naik...huhuhu..tapi datang pulak masalah lain...dapur is satu kawasan larangan...huhuhu..so,jawapan dia hari2 pun makan luar.Tapi makan luar pun ada certain tempat je yang mama akan makan..selebihnya...no way...very the choosy anak kali ini..he knows what's the best for him kot...tapi klu makanan yang dimasak dengan rasa kasih sayang...I can eat it all(mama's homecook)..
4. Sentiasa buat I happy walaupun you jauh...this is the best part...hehehe..ayah layan je perangai moody mama yang stress ngan keje and pregnancy...selalu berPM message kat FB pujuk mama dgn cerita2 yang entah apa2...apapun,I did makes me happy dear...betullah orang kata..hubungan suami isteri itu bermula dari komunikasi...klu mama diam tak balas message berhari2 ayah dah tak duduk diam atas kapal...risau isteri and anak dia hilang tetiba kot..hehehe...padahal mama saja nak test je tengok camne ayah kat sana...anyway,sorry selalu buat you risau...

DAN...nak list down lagi banyaklah lagi kenangan-kenangan manis dan indah bersama yang kami lalui..walaupun dihalangi pelbagai dugaan...namun bila ada insan yang kita sayang bersama dengan kita...semua akan dapat kita atasi...itu je yang mama nak sampaikan...dalam hubungan suami isteri ini...wajib ada perasaan tolak ansur dan bukannya pentingkan diri sendiri...

Apapun...inilah bingkisan dari orang laut saya untuk isteri dia ini...



Sekarang dah tak main jambangan-jambangan dah...
Terus hantar pasu je sekali...tahan lama sikit bunga ni...
Plus pasu tu mama leh buat hiasan kat rumah...

Model sejati mama...hehehehe...

Walaupun sibuk camne pun dia atas kapal...he will remember those important date in our relationship...(jarang ada lelaki ingatkan??)

Thank you sayang for this flower...thought you've forgot our important day....
The day I become your responsibility...
The day I separated from my parents and family and to be forever with you...
It's been 5 years we've been together and many years to come...
Semoga cinta kita ini kekal hingga ke jannah...


Missed Arwah Abah so much...
12.12.2008
Hari penyerahan anak perempuan sulung dia kepada lelaki yang akan menjaga anak dia hingga akhir hayat...

Okay...just a simple yang tak berapa simple gaklah...hehehe...anyway,good memories haruslah diabadikan...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day!!!

**Let's start countdown...yeeaaayyy!!!ayah will be home soon..syukur Alhamdulillah...we will be re-united again...(in sya Allah)..**

December 8, 2013

Allah swt lebih mengetahui...

Alhamdulillah...akhirnya mama discharge from hospital gak...
Tapi still on MC due to tak boleh melasak sangat...
Inilah akibat bila semua kerja pun buat sendiri...
Kemas rumah...masak...basuh baju...panjat memanjat and etc...
Belum lagi cerita hal pejabatkan yang super duper stress...
Mak kat dalam hospital pun still melayan keje opis walaupun ada rakan2 yang assist di pejabat...huhuhu...baru kome tau kan how stress this Mak Yung...
Siap ada yang suruh siapkan SOP Document ASAP incase anything happened...

Insyaallah..doakan yer kawan2 semua I'll be back in office next week...
MC pun macam x MC ni..still work from home...
This the the power of REMOTE FROM HOME...
Cuti pun dah x macam cuti...sampai cik abang dah soundlah...
Klu time maternity leave nanti kena gak remote2 ni...dia pijak2 gak token tu...
Huhuhuhu...nak buat camne ye dear...isteri you keje IT...beside we are going to Regional..."kenalah berkorban apa saja"...
Silalah bersabar banyak...plus this is the only way I spend my time beside melayan anak2 and untuk melupakan you yang jauh dari kami...
This is the way I can focus on other things and not thinking nonsense...

Apapun yang berlaku semua ini Allahswt lebih mengetahui...
Allah swt always knows what is the best for his ummah...
Disebalik yang berlaku ini...mama nampak hikmah disebaliknya...
Where...sekarangkan musim hujan...jam was here and there in KL...
By 7 pm KL dah gelap macam 8 malam...
Banjir setakat ni KL x kena lagi...(Thanks to the smart tunnel)...
Tapi for this Mak Yung to drive in this weather condition memanglah sangat mencabar jiwa raga dan segalanyalah...
Macam2 leh jadi during the journey tu...
So...bagi mama..its a hikmah which I don't take it as a problem...
For me Insyaallah...there will be something good behind all this...
Just always be positive...

Apapun..during I was admitted in hospital...
Orang yang paling...paling...paling..paling mama rindu adalah...

|

|

|

|

|

|

\/

Siapa lagi kalau bukan anak teruna saya ini...

He was my strength and everything...
Serius sunyi hidup mama 2 hari tanpa mu anakku...
Kalau ayah x der mama okay lagi...
Ini Rizqullah tak der...leh meroyan mama...

Dah biasa balik keje he ask a lot of question and pagi2 mesti gaduh ngan dia sebab x mo gi skool...he wanna stay at home to watch TV instead of learning at skool...
Macam teacher dia update mama...he's clever in making 1001 excuses...
Tapi satu je yang buat mama proud dengan Rizqullah is...
Sakit camne pun dia...penat camne pun dia dia..he always dengar cakap mama dia...
Syukur sangat dikurniakan anak sebaik ini..mudah2an abang membesar jadi anak yang menyenangkan mama yer sayang...
Selalu berada di sisi mama bila mama perlukan seseorang...

Thank you Allah swt for this greatest gif ever...


Okay...just as simple entry di Sunny Sunday ni..

Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice Sunday peeps!!




December 6, 2013

Salahkah???

Falling in love with this song pulaaaakkk...
Sang by Dato' Rossa and Hafiz...

So sweet je the music...


Apapun..silalah layan youtube video ni dulu...

**Updated**

Lirik dia pada yang mencari...tapi sikit jelah yer...
Mama amik part yang mama suka je...hiksss....

Salahkah ku bila...
Mencintamu sepenuh hati...
Sedangku tahu pasti...
Keluarga tak merestui...

Biarkan dunia berputar...
Seiring waktu berjalan...
Sampai saat nanti tiba..
Waktu merestui cinta yang terlarang untuk kita berdua...

Dari jauh ku berlari
Mengejar mimpi2...
Berat rasanya ku dambakan semua...

Dari situ ku sedari mungkinkah saat nanti...
Cinta kita berdua...
Bisa ku miliki...

Okay...ini bila mama kebosanan kat rumah...
Kejap lagi nak mengadap coding plak...i just can't stay at home...
Serius kena consider balik plan nak berenti keje ni...
Duduk rumah baru beberapa hari dah sangap...

Dear hubby,I re-consider balik my decision tu yerr...i know you dah bagi I green light tuk berenti and start focusing on our family..i guess...i need to re-consider it back...

Apapun...you balik nanti kita bincang and see how it going to be...

**Inilah akibat dah biasa bekerja dan dah biasa hidup hactic with tons of problem...sekali doc suh rehat...amikkan..I become blurred...**





 
Real Time Web Analytics