March 11, 2014

Bebaskan...Bebaskan...

Okay...tak de kena mengena dengan apa-apapun...
Tapi ini adalah lagu yang Rizqullah dok nyanyi hari-hari...
Tak habis-habis "Bebaskan..Bebaskan..."

Adooiiii...tau tak mama tengah tension kena berkurung dalam rumah je ni...
Ko boleh plak nyanyi lagu "Bebaskan...Bebaskan..." tu yer anakku sayang...
Saja je mau trigger kejelesan mama yer...
Apapun...mama tau Rizqullah pun bosan kannn...
Hari minggu pun kena temankan mama kat rumah with adik...
Sabar yer anakku sayang...lagi lebih kurang 15 hari je lagi...(gulp...)

Mama faham Rizqullah bosan kannn...
Itu yang asyik "Bebaskan...Bebaskan..." je kan...
Mementanglah jugak sekarang tengah demam FROZEN kan...
Apapun....dah tak perit telinga mama ngan ayah with Rizqullah request tuk tengok cerita FROZEN...sib baik ayah berjaya mencari CD FROZEN...

With that kita sefamily ada MOVIE NIGHT!!!
Yeaaaayy!!!bila anak dah besar activity bersama lain pulak yer...
MOVIE NIGHT,CRAFT DAY,SPRING DAY AT HOME and etc...
Semua tuk isi masa bersama...
Tapi cam biasa...mama memang amik gambar activity kami...
Tapi malas je nak update kat sini...tengoklah yer sayangku...
Ada masa mama put it up here...klu tak der...
Rizqullah go throughlah semua harddisk mama tengok semua activity kita bersama...

Apapun...this is video of Song "BEBASKAN" by Marsha Londoh...



Dan ini ada buahhati saya yang selalu berada dalam hati mama...
Kamu berdua adalah permata hati mama dan ayah...
Kamulah sebab kami berusaha untuk memberikan yang terbaik...
Hanya untuk kamu wahai anak-anakku....


Rizqullah with Razin...

Semoga kamu berdua membesar menjadi anak yang soleh dan tak bergaduh-gaduh yer sayang mama...
Hidup dalam tolak ansur dan toleransi...
This is picture sebelum adik dicukur rambutnya...
We did make a small occasion je tuk cukur jambul si kecik ni...
Sama jugak event dia cam abang...hanya mereka yang terdekat sahaja...


Rizqullah with Razin...
Si adik mesti tersenyum bila abang hug dia or dekat dengan dia...
Sayang abang wah yer adik...

Okaylah...rasanya cukup tuk kali ni...saja je mama nak isi masa while si kecik ni tengah tido...
Apapun...mama pun tengah counting down days untuk hari KEBEBASAN...
Ahaksss..walaupun dah pun keluar gak rumah ni...
Tak derlah pantang ye-ye-o...
Apapun...try jugak tak keluar sebab jerebu yang sangat teruk di sini...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

To ALL please PRAY the BEST for MH370...
Semoga mereka selamat kembali ke sini...
Insyaallah...they are safe somewhere...keep the positive vibe...

0 comments:

 
Real Time Web Analytics