March 18, 2014

Happy Birthday Rizqullah...it's your birthday!!!(belated)

***Entry yang setelah sekian lama di dalam DRAFT MODE***

Taken me a while to update this entry here...bukan mama tak mahu update yer sayangku Rizqullah...mama was so busy with so much of things..juggling life and with you have made my time 24 hours is not enough...if I just could request or wish more 24 hours time...I'll do it...

Apapun...this is actually an impromptu celebration of Rizqullah birthday which has done at our home sweet home at Bukit Bandaraya Shah Alam on last 15th September 2013...we are so blessed this people can come and celebrate this little rascal birthday which was made unplanned at all...semua kerana ikutkan ayah dah patut naik kapal ketika itu...tapi itulah..kalau dah rezeki Rizqullah,tak ke mana jua...last year his birthday celebration was made at Salsabila...

Tahun ni mama plan ngan ayah kita buat di rumah kami sahaja...jemputan pun sangat2 limited...invitation are only involved on the important person in Rizqullah life...the person who made him happy becoz this is his day...Alhamdulillah..he did enjoy his day so much..walaupun mama penat sangat on that day(sambil layan mabuk and masak for my little rascal birthday celebration)...but seeing his smiling and hearing his laughing the whole day dah cukup buat mama hilang rasa penat dan tekak yang menloya...dari pagi mama dh start masak nasi lemak segala...ayah plus sikit Pizza and KFC to top up the food...
(Maaf sangat buat rakan rapat lain yang kami tak jemput mahupun sedara mara yang dekat...this is actually impromptu celebration...hari ni nak buat..hari ini jugaklah kami baru menjemput...it's just Rizqullah rezeki to get everyone he LOVES to gather at our home on that day...)

Pagi tu mama call nenek and atok to take care Rizqullah while mama dan ayah was busy buying cakes,balloon and some goodies...plus jugak sempat mama ke pasar beli ayam and barang tuk masak nasi lemak...syukur..semua tugas mama dan ayah dihari itu dipermudahkan...while buying this we are calling everybody yang berada dalam hidup Rizqullah selama ini to attend his impromptu+surprise birthday celebration...(as expected  everybody like...huh???suddenly???...ya!!!its all sudden je...)

Mama dan ayah minta atok and nenek to send Rizqullah a bit late supaya kami ada masa nak selesaikan semua...the house deco and definitely the cooking...
When the little boy were home...mama dan ayah dah siapkan those deco and goodies bag...Just in time je masa the little boy balik...
Masuk2 rumah je dia dah sengeh2...tanya who's birthday was today...
Tapi mama dan ayah buat x tahu je...

Okaylah...x mo cakap banyak...as usual let the picture tell the stories...


Candid time...masa ni semua tengah syok berborak lagi...


Our BIG HAPPY FAMILY...
Syukur dikurniakan mereka semua dalam keluarga kecil kami...
Merekalah kekuatan kami untuk mengharungi segala dugaan...

Anyway,this is some deco during Rizqullah Birthday Party tu...
Semua ni impromptu punya plan and I just lucky nearby seksyen 9 tu ada party shop...
So...beli jelah semua kat situ...
Siap duit jelah yerr...dah ko plan last minute semua benda and nak cepat kaaaannn...

The HAPPIEST GUY on that day...
Yeah!!!It's your BIRTHDAY...
Enjoy it sayang mama...

Antara babak-babak yang terjadi on that day...
Yang mana mengundang gelak tawa kami semua...
Just lucky that Rizqullah tak berkira sangat on that day...

Qhalif is aiming to cut the cake too...
Seronok tengok keletah budak2 kecil ni semua...

Rizqullah sharing the cake with Uncle Hanif...
Uncle Hanif pun September baby...

A BIG KISS AND HUG for uncle HANIF for the HIS BIRTHDAY PRESENT...

Another SEPTEMBER BABIES yang kami raikan bersama...
Uci dan Wan Long Zu...
Happy Birthday!!

Dalam kekalutan tu and mama dok tahan mabuk...
Sempat jugaklah kami bergambar sekeluarga...
Luckily nenek was there to remind us to take picture with the birthday boy...

Rizqullah with his best friend...
Siapa lagi kalau bukan ADAM...

Thank you to Auntie Dina and Uncle Padi together with Adam for the birthday cake...
(Sorry jugak for the LAST MINUTE invitation...)
Macam dalam Rizqullah wish pulak cake yang auntie Dina bagi...
Malam tu mama tanya Rizqullah nak birthday cake camne???
And he answer he wanted chocolate cake with a lots,lots of strawberries...

Well,due to last minutes plan for his birthday party...
Tak dapatlah mama dan ayah memenuhi permintaan tersebut...
Tapi itulah...dah rezeki agaknya...
Auntie Dina@Mummy belikan Rizqullah the 'wishing' birthday cake...
Eventhough Auntie Dina tak tengok pun video wish Rizqullah yang mama post kat FB...

Apapun...Mama dan Ayah was happy seeing you HAPPY my dear son...
Tiada kata yang dapat mama titipkan di sini melihat kegembiraan dikau di kala itu...
Walaupun mama penat yang amat...tapi mama rasa berbaloi tengok Rizqullah gembira begitu sekali...meraikan hari yang diraikan setahun sekali bersama mereka yang Rizqullah sayang...

Sekali lagi...dari MAMA dan AYAH...

SELAMAT HARI LAHIR ABANG LONG@RIZQULLAH@ABANG WAH...

Doa yang terbaik dari mama dan ayah selalu untuk Rizqullah...
Semoga dikau membesar menjadi anak yang soleh lagi beriman yer sayang....

MAMA DAN AYAH SAYANG SANGAT DENGAN RIZQULLAH...
Dah lebih 4 tahun kamu berada bersama mama dan ayah...
Terutama mamalah kannn...selalu jadi peneman mama ke mana pun mama pergi...
Terima kasih wahai anakku...kerana menjadi anak yang selalu membanggakan mama...
Walaupun Rizqullah kadang2 nakal...dan mama selalu marah wah...
Tapi jauh dalam lubuk hati mama...
Wah tetap jadi anak kesayangan mama...
Mama nak wah jadi anak dan abang yang menjadi contoh buat adik2...
You are the role model to adik2 sayang...

Okaylah,cukup dulu entry kali ni...mata mama dah berair dah ni...
Sebab teringat plak segala moment mama dan Rizqullah sepanjang 4 tahun ini...
Dialah peneman,dialah penyebab duka+panic+kalut dan segalanyalah...
Tapi dialah jugak yang mama sayang sangat-sangat...

Haiiiihh...dah tak leh nak sambung...sedu plak dah ni...
Hati tisu sungguh kan mama Rizqullah ni...

Till my next entry....salam sayang buat semua...
Okay...habis dah hutang pasal Birthday Party Rizqullah...
Insyaallah next entry adalah...tengoklah nanti yerrrr...

As-salam...

0 comments:

 
Real Time Web Analytics