March 24, 2014

Pendaftaran sekolah darjah 1 untuk Rizqullah...

Ya Allah....sekejapnya masa berlalu...
Rizqullah is going to be 7 years old soon and dah nak masuk darjah 1...
Pantas sungguh rasanya tahun-tahun ini berlalu...
Mama dan ayah pulak makin tua...anak-anak makin membesar...

Apapun...hari ni mama nak share camne nak daftar anak ke darjah 1 bagi tahun kemasukkan 2015 dan 2016 bagi negeri Selangor...
So...siapa anak yang lahir tahun 2008 dan 2009 bolehlah mula mendaftarkan anak-anak anda sekarang...

Details is as per below :
**Silalah click link dibawah atay gambar dibawah**




Pendaftaran ini dibuka dari 1 Mac 2014 hingga 30 April 2014.Kalau terlambat atau selepas tarikh 30 April 2014 tu dikira sebagai permohonan lewat dan tertakluk pada akibatnya nantilah yer....

Actually mama malas nak elaborate camne nak isi semua...
Anda semua boleh click link di bawah untuk tahu camne nak register anak2 anda ke sekolah darjah satu...dalam link blog kat bawah ni Cik Lali telah pun elaborate selengkapnya camne nak isi dan tindakan selanjutnya oleh ibu bapa... 



Okay...just a simple entry je tuk hari ini...
Dari Januari member opis dok suruh mama cepat2 register anak ke sekolah...
Akhirnya...barulah dapat buat and mengadap and baca betul2 all the arahan...
Kalau time kerja mmg sekali lalu je baca ni and trying hard to find time nak settlekan semua...(oh!!!indahnya bercuti di rumah tatkala ada pembantu yang jagakan anak...hihihihi...thanks hubby sebab usaha carikan jugak pembantu sebelum you start berlayar...hope she is good and honest as Rasiah...)
And since ayah is still here....minggu ni jugaklah nampaknya mama kena siapkan semua document and ke sekolah tuk lengkapkan pendaftaran Darjah 1 untuk Rizqullah...
Buat masa ni Rizqullah akan bersekolah di Kelana Jaya je dulu...
Ayah actually ask mama to send Rizqullah to Shah Alam school...
Tapi since adik(Razin) will be at Uci's crib...haruslah Rizqullah di transitkan kat situ je...
Atleast pembantu pun ada kat situ...bolehlah dia siapkan Rizqullah ke sekolah while Uci taking care adik...(Ambbbooiii...terpaksa mama plan awal 2 tahun untuk anak2...semoga Uci dipanjangkan umur...)
Anyway pembantu tak akan sekali ditinggalkan berseorangan dengan anak2 mama...
If Uci ada hal pun..i'll make sure me myself will take leave to take care them...

**His latest pic while sleeping...indahnya rasa bila tengok anak2 tenang dalam tido..**

My little boy who going to school in 2016...
Sekejap je masa berlalu dan dikau telah pun hampir ke 7 tahun Rizqullah...
Kadang2 mama rasa Rizqullah cam baby je lagi...
Kalau boleh tak mahu pun Rizqullah cepat membesar coz mama rindu sangat bau baby Rizqullah...
Tapi itulah...Rizqullah kenalah membesar untuk mengenal erti kehidupan dan belajar mengharungi dugaan...

Okay,just a simple entry untuk persediaan Rizqullah ke Darjah 1...
Well this blog kena ada penambah baikkan lah sikit nampaknya...
Banyak ayat2 dalam template ni mama kena tambah untuk Razin jugak...
Coz blog ini adalah nukilan mama untuk anak2 mama tatap andai kata mama pergi dulu...
All I want for both of you to know is...
Mama LOVE YOU SOOO DAMN MUCH...

Dah....dah..cukup dulu...
Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah...

Have a nice and beautiful day!!!

**Jauhkan diri dari sebarang fitnah akhir zaman...semoga kita semua dilindungi dari fitnah yang mengakibatkan pepecahan...**



1 comments:

Rizziela said...

Alhamdullilah..sy pun dah selamat mendaftarkan anak utk 2016

 
Real Time Web Analytics