March 10, 2014

#PrayForMH370 #DoaUntukMH370

Nothing much yang boleh kita lakukan...
Tapi janganlah kita berputus asa untuk berdoa...
Plus janganlah kita menyebarkan apa-apa sahaja rumours atau spekulasi tentang isu ini...
Ramai sangat wartawan di FB sana...memasing seakan berlumba to post the latest news on the wall...anyway,kalau the news was official tak apalah jugak...
Apapun...just make sure before sharing is caring tu...make sure the information is valid and correct and its official...
Itu je yang mama nak cakap...

The missing MAS airplane MH370 on last Saturday has shocking the world not only Malaysia,the whole world are still confused and still hoping the good ending of this missing plane...
Ada 239 nyawa yang terlibat dan paling-paling mama sayu adalah bayi kecil semuda 2 tahun...
Usaha mencari dan menyelamat masih lagi dijalankan...
Dan hari ini dah masuk hari ke-3...

Macam2 rumours yang tersebar dan tak kurang jugak ada yang mempersendakan perkara ini...
Apapun...we keep pray yaa...
Antara pic yang mama kutip di FB...those yang interesting jelah yer...

Wajah-wajah rakyat Malaysia yang berada dalam penerbangan terbabit...

Antara kata-kata semangat yang mama rasa nice to shared here...






Apapun...kita teruslah mendoakan yang terbaik buat kesemua mangsa pesawat MH370...
Semoga ada berita gembira buat mereka yang menanti kepulangan mereka ini...
Jauhkanlah berita sedih dari menyelubungi keluarga mereka ini...

So WORLD!!!

KEEP PRAY FOR MH370!!!

Miracle do happened and I was positive they are safe somewhere...
Keep the positive vibe around us and insyaallah Allah will help...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice day and keep doa for MH370 ya!!!




1 comments:

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

 
Real Time Web Analytics