April 26, 2014

Bon Voyage Ayah!!!(we will patiently wait for you here...)

It's almost 3 weeks already ayah back to the sea...
Menggalas tanggungjawab mencari rezeki untuk keluarga kecil kami...
Walaupun berat tuk melepaskan ayah pergi...but we know that this is his destiny...
To be a sailor@Marine engineer...

Sebelum kawen mama dah tau kalau kawen dengan sailor ni kena galas banyak tanggungjawab sendirian...
Sebelum kawen dulu ayah selalu train mama tak telefon selalu...
Tapi itulah...dia yang angau lebih kat tengah laut sana bila tak berborak dengan mama...
Sampai tak sedar tercerita kat anak sedara mama yang kebetulan kadet dia masa tu...
Yang best anak sedara pun tak tahu yang itu adalah bakal bapak sedara dia...

Dah mama dan ayah kawen...anak sedara plak tak dapat datang masa wedding...
Tengok FB mama...eh,acik ini 4th engineer saya(masa tu 4th engineerlah lagi..)..
Haaaa...kan kecik je dunia...terus keluarlah cerita atas kapal tentang kerinduan sang pelaut kesayangan saya ni...sampai sekarang pun sama...(alhamdulillah...)
Apapun...ini semua adalah kenangan manis yang takkan mama lupakan...

Kadang2 kenangan ini yang buat mama kuat dalam mengharungi hari2 tanpa dia di sisi...
Rasa sayang,cinta dan rindu sentiasa jadi tulang untuk mama terus tabah demi anak2 dan keluarga kecil kami ini...

Haaaa...itu dia..intro menyingkap balik kenangan bercinta..sebelum adanya Rizqullah dan Razin...
Apapun...after nearly 4 months ayah bercuti...akhirnya ayah kembali ke laut...
Dan setiap kali ayah kembali belayar mahupun kembali pulang ke pangkuan kami...
Akan mama cuba coretkan di sini untuk tatapan kamu anak2 mama...
Mama nak kamu tahu ayah pergi tinggalkan kita demi mencari rezeki untuk kita semua...

Dan macam biasalah...
Let's picture tell the story of ayah departure to T5...


We are sending ayah to departure hall...
Masa ni mama dah diam...tak tahu nak cakap camne..
Tapi dalam hati...I have another child to take care without him...
Kuatkan diriku Ya Allah...
Walaupun sekarang ayah cuma sailing around 3-4 mths je...
Tapi mama tetap cenggeng masa tu...(sigh)

Kami ...
Rizqullah yang tak habis2 tanya kenapa ayah kena belayar...
Tak payahlah sailing lagi...huhuhu...
All this word will came out bila anak dah mengenal erti perpisahan sementara ini...

The 'last' hug for the kiddos...
Insyaallah...in 3-4 mths ayah will be back with us...
Keep praying ya this Raya ayah will be back with us...(Insyaallah)...

Our MINI FAMILY picture...
Selamat Menjalankan Tugas 2e Redzuan...
Semoga tugas-mu dipermudahkan di sana dan sentiasa dibawah lindungan Allah swt...
We will wait for patiently here...
Insyaallah we will reunited back in 3-4 mths...

Budak yang buka2 mata ayah dah x der depan muka...
Yang ada hanya mama...
Sedap pulak Razin tido masa hantar ayah ke airport...
Ayah hug and kiss pun Razin sedap je tido masa tu...

Okay...just a simple entry on we sending ayah to sail back...
Insyaallah we will meet again tak lama lagi pun..syukur semua rezeki yang telah diberikan...nothing much I can say its just alhamdulillah...semua ini rezeki anak2...
Mama dan ayah hanya doakan yang terbaik buat kamu semua anak2ku...
Voyage sailing ayah pun dah makin pendek...
Semua ni rezeki Rizqullah dan Razin...

Apapun...mama dan ayah tetap berpegang...
Jauhkan diri dari buruk sangka,membawa cerita dan busuk hati...
Insyaallah...hidup pasti tenang dan bahagia,rezeki pun makin murah...

Till my next entry...Have a nice and beautiful weekend ya!!

Salam sayang dan ceria buat semua...



0 comments:

 
Real Time Web Analytics