April 11, 2014

Kuatkan hati kemam rasa syahdu ini...

It's less than 24 hours dah ni...
Ayah will be away again and start sailing again....

Cam biasalah...dah masuk mode syahdu syahdan ni...
Patutnya last week ayah dah sailing to Taiwan...
Tapi itulah...janji Allah swt itu lebih berkuasa dari perancangan kita...
Something happened and ayah are still with us until today...

Cukuplah untuk Razin bersama ayah...
Razin pun dah masuk 2 bulan sekarang ni...
Dah pandai bergurau and senyum bila nama dipanggil...
Sambil tu dah pandai borak walaupun dengan bahasa dia sendiri...
Apapun...its was a great moment to be kept and captured...

To ayah...insyaallah,we will be fine here...
Hope bibik yang ada tu boleh diharaplah...
Hari2 mama berdoa semoga pembantu yang ada ni sabar dan jujur dalam membantu mama...
Walaupun mama tak suka sejujurnya ada orang luar dalam rumah mama...
Tapi apakan daya...i need helper to help me...
(Work + 1 kid + 1 baby + house to kept clean + etc = Pengsan)

Its been an awesome and wonderful 3 months with you my dear husband...
Thank you for always being there for me...
Thank you for accompany me in the labour room and get all the scratches at your arm while calming me down...
Luckily your shirt tak terkoyak while i was in contraction pain kan...
Another LOVE memory stories to be added in our life 'timeline'...


Insyaallah...I'll be okay with our two little angel gift from Allah swt for us...
Please keep your doa for me supaya I sihat sepanjang pemergiaan you dalam menjaga amanah you ini...

Okay...just a simple entry for today...
Nak menaip panjang lagi sebenarnya...tapi air mata lebih mendahului taipan jari ini...
Hati pun dok tengah kemam rasa syahdu ini...
Moga diberikan kesihatan yang baik dalam membesarkan dua anak-anak ini ketika ketiadaan suamiku nanti...
Semoga anak2 ini juga sihat dan tak demam selepas ketiadaan ayah dia nanti...
Nampaknya selepas ni...FB lah menjadi medan penghubung kami balik...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and quality day!!!



0 comments:

 
Real Time Web Analytics