May 31, 2014

Chillax!!!

Chill and relax = Chillax!!!

The word I am looking now...
Dah beberapa hari ni mama stress pulak...
The milk production pun ikut mood swing ni...
Apapun...with power pumping and health food intake...
Alhamdulillah the milk production for Razin back to norm...

Apapun...I'll be more chill and relax by looking at this picture...
Memang sangat chill je bila tengok gambar anak sendiri...
Syukur punyai mereka dalam hidup saya ini...
The greatest HARTA in the world...even duit pun tak dapat menggantikan mereka...
Biarlah tiada 'HARTA' yang banyak didunia ini...
Cukuplah hidup mama dan ayah lengkap dengan kehadiran kamu berdua...
Insyaallah...everything will be smooth...


Doa yang terbaik sentiasa untukmu abang...
Alhamdulillah...Rizqullah is progressing sekarang ni...
More focus on his learning...
Membaca,mengira,mengaji dan solat dah boleh...tapi malas je selalu...huhuhu...
Apapun abang,keep up the good work and keep mama proud always!!!
Mama sayang abang wah!!! 

Both of you are the greatest thing happened in mama and ayah life...
Setiap langkah kamu berdua..mama pasti ada di sisi kamu...(insyaallah)
Walaupun sesibuk mana mama di pejabat...
Mama will make sure kamu berdua tak terasa ayah tiada selalu dengan kita...
I know it was hard for me...
Tapi mama cuba yer sayang-sayang mama berdua...

Hati dua tiga hari ni tersentuh dengan pelbagai cerita di internet ni...
Dari kisah coklat Hazelnut Cadbury yang dikatakan dan disyaki tidak halal hinggalah ke kisah seorang anak kecil mati dikelar di stesen KTM...
Bila tengok gambar anak kecil tu sebenarnya buat mama teringat akan anak kecil yang sama mama lihat awal pagi di Wisma Suria...berhadapan dengan opis mama...
Masa mama lalu...mata mama terpandang pada anak kecil itu...
Dalam hati...Ya Allah,kesian anak tu...kecik2 lagi dah tido ditepi jalan...
Adalah 2-3 lelaki dan perempuan bergurau dengan anak tersebut(don't ask how they look like..seperti penagih dadah pun ada...)
Anak tersebut sangat ceria walaupun kelihatan gurauan lelaki dan perempuan tu agak kasar...dan ketika itu hati mama sedih tengok ada anak kecil yang ibu dia tak kisah...
Dalam diam hati mama berdoa semoga anak ini dipelihara oleh Allah swt...
Janganlah hidup dia nanti bermasalah...
(Mungkin doa mama didengari...Allah swt memang ambil anak itu..walaupun caranya agak menyedihkan...sekurang-kurangnya..anak itu tak perlu lagi tido di tepi Jalan Silang, tidak mandi, makan tak tentu...jika anak yang mama lihat adalah anak yang sama dibunuh tu...)

Okay...cukup dulu entry ala-ala emosi pun ada ni..
Tengah malam menaip entry ni...anak2 tengah sedap tido..
Since mama pun dah lama tak update blog...
Ambillah sikit masa malam ni update blog yang dah lama tak berupdate...

Untuk ayah yang jauh ditengah laut sana...
Alhamdulillah...we are fine..semoga ayah dibekalkan kesabaran yang tinggi di tengah lautan sana...I tahu sayang camne you rasa..banyak2 bersabar ya dear...manusia ni perangai macam-macam...apapun,selalulah berdoa pada DIA yang satu semoga tugas kita dipermudahkan oleh-NYA...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day!!! 





2 comments:

mama ila said...

Ya Allah..sedih sangat ingatkan keadaan budak yg meninggal tu... Tuhan lebih sayangkan dia kan... kalau ikutkan dalam berita mak budak tu memang penagih dadah.. waallahuaalam

Mama Rizqullah said...

mama ila,

Betul tu...kesian sangat..tapi sekurang-kurangnya syurga tempat dia...

 
Real Time Web Analytics