May 10, 2014

Razin is 3 months!!!(Mama's BOLAT - BOLAT)

Dengan tertaipnya entry ini bermakna telah tamatlah mama bercuti-cuti bersalin...Alhamdulillah,dapatlah bercuti 3 bulan kat rumah jaga anak and trained maid on how to take care my BOLAT when I was at office later...

Syukur semuanya dipermudahkan oleh-Nya...
**ALHAMDULILLAH - THANK YOU ALLAH **

To balance up back life with work and two boys plus nak control stress memang sangat mencabar...hope mama dapatlah susukan Razin till 2 years old...
and balance up semuanya...
Setakat ni...alhamdulillah..cukuplah bekalan susu untuk Razin...
(Separa penuhlah mini deep freezer kat rumah tu.)

Sehari pun mama dapat pump dalam 20 - 25 oz dan Razin consume dalam 15-20 oz sahaja...
Itupun mama dah bersyukur...still ada excess untuk disimpan andai ada apa2 yang terjadi nanti...wallahualam...

The last check we had was 2 weeks ago...yang mana ketika itu berat Razin dah 6.3 kg...
Alhamdulillah...membesar bagai juara anak mama yang sorang ni...
Lahirnya hanyalah 2.9 kg...sekarang dah bolatssss macam abang wah dulu mama kecik2...

Razin @ 2.5 mths...

Sekarang ni Razin dah pandai borak dengan sesiapa sahaja yang dia suka...
Kalau dia diam tu...haaa...tak sukalah tu...
Tapi mama suka tengok keletah Razin bila mama balik kerja or terpacul depan muka dia...
Macam tak jumpa setahun je gaya Razin sekarang ni...
tergedik-gedik dia suruh mama angkat dia cepat2...
**Dulu abang wah pun macam tu jugak...suka + rindu kat mama sebab seharian tak jumpa kaaaann....**

Apapun...dah 2 hari mama mula bertugas...
Sangat mencabar diri kali ni rasa...to balance up life and work without husband...
STRESSSSSSSSSSS...
Belum lagi dengan travelling from Shah Alam - KJ - KL daily...
Morning traffic jam and Evening traffic jam...
Super duper penat...

Itu je yang mama mampu katakan...
Tapi apapun...mama berdoa dapat susukan Razin exclusive BF till 6 months(Insyaallah...mari kita cabar diri...)

Okaylah...just a short entry di petang hari Sabtu ini...
Diri tengah kebosanan sebab anak-anak semua tengah tido...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice weekend semua!!!






1 comments:

Maria Hasun said...

anak anugerah yg tidak ternilai kan :')

 
Real Time Web Analytics