June 8, 2014

(。♥‿♥。)...It's weekend beb...(。♥‿♥。)

Weeee....it's weekend and mama is still up at this hour??
(Its 1.00 am in the morning)

Terpaksa hokey!!!...
Semua gara-gara FileNet yang tak mahu berhubung kembali dengan server...
Asyik nak cari pasangan baru je...tak jumpa pun port yang sepatutnya dia bind...
Hahaha...itu dia...ayat IT mama dah keluar..entah kome semua paham ke idak tak tahulah teman yo..

Apapun...I am happy doing my responsibility...enjoy doing what I am doing now...
Walaupun tahu lepas ni banyak lagi dugaan/challenge yang akan mendatang...
Tapi kita cuba cool yer...tak leh nak stress up sangat...
Nanti production susu tuk razin merudum pulak...harus chillax selalu...
Question???
Kenapa mama Rizqullah tak berenti and jadi SAHM je??
Answer....Coz I'll get bored staying at home...before I turned to be stalker or what so ever...better I worked and have my owned life...atleast hari-hari pun ada new challenge nak dilalui dan diisi ketika ayah berada di laut sana...
I just love my hectic life...at least I don't have so much time to be spend on Facebook or reading people blog daily...plus mama dapat bekerjasama dengan pelbagai jenis orang(Chinese,Indian,Filipine,mat saleh yang dari US,UK,Sepanyol etc...)... 

Ini antara salah satu dugaan mama as a working mama...
Selain isteri kepada marine engineer...saya jugak seorang career woman dan jugak seorang ibu dan anak serta kawan...
Satu tanggungjawab yang besar dan berat jugak terletak di bahu saya...
Membesarkan dan memberikan kasih sayang yang tiada galang gantinya buat anak-anak saya ketika En Suami bertugas dilautan sana...
Mengisi kekosongan hati anak2 ketika ayah berjauhan dari mereka...

Terus terang mama katakan...
It's not an easy job...nak kena balance work and life memang satu yang sangat-sangat mencabar jiwa dan raga...lagi-lagi dah ada 2 insan yang memerlukan perhatian dan kasih sayang dari saya...
Apapun...mama bersyukur kerana dikurniakan anak-anak yang sangat memahami tugas mama dan ayah...

Walaupun mama kena berjaga malam camni...
Esok pagi penat mama akan hilang bila tengok mereka berdua begini...


Bergomolan bertigaan di sepanjang hari minggu...
Weekend is definitely the time I spend my precious time with both of them...
Syukur and thank you Allah swt for this greates gift...
Some people you might granted with a lot of ka-ching,ka-ching...
But for me...ka-ching,ka-ching is nothing compared to this GREATEST treasure...

Okay...after nearly 3 hours waking up...sekarang pun dah pukul 3.30 pagi...
At last...after unix team performed the server reboot for the 3rd time...
Semua application dah jalan as normal..
Thanks to Prod Ops,DBA and Unix team to help me...
Kesian tetengah malam kena layan mama Rizqullah ni...
Apapun...jom kita tido!!!
**Minggu depan layan DR Simulation pulak yerrr....**

Till my next entry...salam sayang buat semua..

Have a nice and beautiful weekend ya!!


0 comments:

 
Real Time Web Analytics