June 24, 2014

The transformation...

The transformation...

Sila baca betul2 yer...transformation...
Bukan Transformer yer...
I know soon the new Transformer movie will be coming out...

Apapun...mama nak share transformation and progress for Razin sepanjang 4 bulan...
Dari day one till now...



Alhamdulillah...he still exclusively breastfeed and tak ada campur FM langsung...
From 2.9 kg je and looking so tiny...
Now at 4 mths old...he is 7.4 kg...
Dah sama besar cam abang wah dah Razin ni...
Sekarang baju semua is size 6-12 months and some of 1 year dah...
Apapun..mama doakan Razin membesar jadi anak yang sihat dan bijak...
Having you in my life definitely giving a new perspective and new challenge in mama's daily chores...
Giving attention to both of you and my works at the same time is super duper challenging...

Apapun...mama trying my best to give the very best of me to you my dear son...
Insyaallah...selagi daya...mama akan susukan Razin with mama's milk...
Not a smooth journey of course...but with courage and determination...
Insyaallah...Allah swt will help...

Hari-hari mama cuba balancekan stress di tempat kerja supaya supply untuk Razin sentiasa ada...
I am working mom,breastfeeding mom,a lone ranger mom(cause my hubby was a sailor) yet...I am proud of who I am...
Bukan senang to balance up everything sometime memang rasa cam nak duduk rumah je...
Nak berenti kerja...tapi...itulah...I just can't...
I just love challenge and meeting various kind of people...

Razin bukan hanya mentransformed kan diri dia sahaja...
Tapi mama pun ikut sama transformed to be a better and stronger person...

Handling kids with a huge age differences was so damn challenge...
Rizqullah with his tantrum and adik with his attention needs...
Apapun...both of you buat mama belajar untuk banyak-banyak bersabar...

Okaylah...just a simple entry...

Salam sayang buat semua...

Have a nice day!!!

*********************************************

Psssstt...untuk Rizqullah anak kesayangan mama...mama will always sayang Rizqullah selama-lamanya...walaupun mama selalu marah and cubit wah sebab wah selalu kacau and buat bising time adik tidur...tapi dalam hati mama wah tetap No 1 dalam hidup mama...nothing can change it Rizqullah...
To be honest wah,mama bangga sekarang ni sebab wah dah banyak sangat improved...
Dari seorang yang suka main-main at skool..sekarang wah dah pandai membaca,mengaji dan jugak menghafaz(kadang2 ada doa dan surah yang mama sendiri pun tak hafal...)..

Wah banyak mengajar mama back to basic...terima kasih anakku sayang...
Wah banyak mengajar mama erti kesabaran dan jugak erti menjadi diri sendiri...
You have open a tiny window in my life to see back on who I am...
Bila dengan wah...mama selalu ingat balik how arwah angku has raised mama...
And Insyaallah...mama will used the same based to raise you up my dear son...

Always be humble my dear son...
Tak rugi pun kita jadi orang yang merendah diri walaupun kita tahu dia mana kita berdiri...
Inilah nasihat arwah angku pada mama...
Always humble and always syukur on what ever we had...



0 comments:

 
Real Time Web Analytics