July 26, 2014

Lebaran is around the corner...

Ya Allah...sangat pantas masa berlalu kali ini...
Terasa sekejap je Ramadhan kali ini...
Mungkin sebab mama sibuk dengan bermacam-macam perkara membuatkan mama terlupa yang Ramadhan is coming to its end...
Blog ni pun dah lama tak berupdate...
Bukan apa...masa kurang mengizinkan untuk mama mengupdate sebarang entry di sini...
Selain itu...kecanggihkan Internet di atas kapal menyebabkan jugak mama banyak spending time bermessage dengan ayah via FB...
Kalau dulu...this is the medium untuk mama potretkan setiap memori perjalanan hidup mama ketika ayah sedang belayar...
Dan di sinilah medium untuk ayah mengetahui setiap perkembangan kami di sini...
Manalah tau...ada yang mama tak sempat update dalam mail masa tu...

Apapun...Lebaran is just around the corner...
Tomorrow will be the last day of Ramadhan and Syawal will be appearing the next day...
Tahun ni kami beraya bertiga sahaja...
Ayah beraya di tengah lautan sana...
This is the 1st time actually mama dan Rizqullah beraya tanpa ayah...
All this while ayah manage to have raya with us...

Alhamdulillah...mama tak derlah emosi sangat...
Entah kenapa terasa diri ini kebal pulak...tak sangat terasa yang suami tiada di sisi untuk raya kali ini...
Cuma kecewa sikit je tak dapat balik ke Singapura untuk beraya bersama dengan mereka yang kami sayangi...
In Sha Allah...suatu hari nanti kami akan bawak Razin pulang ke sana melawat Uwan dan Auntie Sonia di sana...
We do missed you all over there...

Buat Mak Ngah yang datang jauh dari US...
Sepuluh jari Mas pohon maaf kerana tak dapat pulang ke sana...
Doakanlah kami sempat bertemu Mak Ngah jika Ritz dapat pulang dalam masa 2-3 minggu ni lagi...Allah swt have his own planned...
Mas percaya...ada rezeki kita pasti berpelukan melepas kerinduan masing2 semula nanti...

Untuk semua...


Semoga anda semua ceria dan bahagia di Aidilfitri ini...

Bagi mereka yang pulang ke kampung...
Pandulah berhati-hati dan jangan berebut...
Jalan raya tu kita kongsi bersama dan semua pun nak pulang ke destinasi masing-masing...
Doa kami untuk anda semua...
Selamat sampai ke destinasi yang di tuju yer...

Okaylah....just a simple entry malam ni...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Buat mereka yang terasa hati mahupun berkecil hati dengan mama Rizqullah...
Ampun maaf kupinta andai ada tersalah kata hingga membuat anda terasa hati...

Buat mereka yang dah lama mama Rizqullah tak tegur mahupun sapa...
Biarlah jarak yang memisahkan kita...biarlah tiada khabar berita antara kita...
Ku tetap doakan yang terbaik buat kalian semua...
Semoga kita semua ada tempat di Jannah sana nanti...

Have a BLAST Syawal to all of you!!!




0 comments:

 
Real Time Web Analytics