July 5, 2014

Words...

Words...

From a words we can describe a million of things...
Such as "LOVE"...
Sometime we did say love to someone who we really loved and care...
But sometimes it just a matter of word...
We doesn't meant it all...

Tapi hari ni mama Rizqullah bukanlah nak complain apa2...
It's just I'm missing my other half@LOVE...

It's been nearly 3 months dah pemergian dia ke lautan sana...
Mencari rezeki buat kami...

Dan dalam sedar tak sedar...
Razin pun dah hampir mencecah 5 bulan lagi 2 hari ni...
Raya pun akan menjelma dalam masa 3 minggu lagi...
Nampak gayanya tahun ni kami beraya bertiga jelah tanpa ayah...
Well...currently mama's mood was so-so je ni...
**Mood nak raya tak der mari lagi...huhuhu...*
Jadinya baju budak2 ni pun tak beli apa2 pun lagi...
Plus baju En Sailorman saya pun sama...

Buat masa ni...baju mama je yang dah siap...**ahakssss...**
Apapun...masih ada masakan nak siapkan semua...
Insyaallah will spend one day off from work to prepare raya sfuff for my herosssss...

Takat ni kuih raya ada yang dah sampai sbb nak pos untuk orang laut saya tu...
Walaupun ada sedikit harapan di hati yang dia balik di pagi raya...
Tapi kepositifan itu bertukar bila dia sendiri cakap..dia x balik raya dengan kami...
Well I guess bukan rezeki anak2 untuk beraya dengan ayah...
Especially Razin yang pertama kali nak merasa raya...
Apapun..doa kami tetap bersama ayah...
Berkemungkinan jugaklah di pagi raya kami tak dengar suara ayah sebab ayah di tengah lautan sana...Wallahualam...


Well Ayah...both of them is growing fine here...
Don't worry about us here...
Insyaallah...Allah swt will be always with us...

Both of them is happy to have each other..
Alhamdulillah...both of them jugak dah pandai bergurau sesama sendiri...
Razin pun dah pandai panggil abang wah...

Mama happy tengok kamu berdua happy....Itu pun dah cukup gembira dan tenang buat mama...

Okay..just a simple update entry from me...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Selamat berpuasa buat semua Umat Islam...
Semoga Ramadhan ini membawa seribu manfaat buat kita semua...

Sucikan hati dan ikhlaskan jiwa...
Insyaallah,kita akan ketemu kebahagiaan...





2 comments:

Aishah Amin said...

Alhamdulillah!! :)

Jemputlah ke blog saya Blog Ibu bekerja dari rumah , semoga bersama dapat manfaat! Terima kasih..

aima said...

uit...rizqi dah ada adik....hi...

 
Real Time Web Analytics