September 10, 2014

Phewwwww...its been a long time...

Phewwwwww...setelah sekian lama mama menyepi dari dunia blogging ni...
Bukan apa sangatlah...my life is so tight with lots of things...
Kerja + family...belum lagi kisah2 sampingan yang perlu diambil kira...

Raya pun dah habis...till now pun mama tak sempat lagi nak edit dan upload gambar hari raya kami...buat pertama kalinya kami beraya tanpa ayah tahun ini...
Tapi kami tetap bertiga dan tahun ini istimewanya...
Kami ada Mohammad Razin bersama kami...
Alhamdulillah...he has fill up our life with his smile and laughter...
Syukur for having him in our life currently...

Rizqullah pun sekarang ni dah banyak berubah...
Dari seorang anak yang sangat manja...sekarang lagi manja and mengada-ngada...
Yup...I have to admit...it was so damn challenging having children with a big gap in age...
Bayangkan...sorang mmg dah pandai menilai segalanya...
Sorang lagi is ZERO and expecting us to do everything for him...
Dengan momokan tugas pejabat lagi...nak susukan Razin with susu ibu lagi...
Memang pengsan mama dibuatnya...
But I take this as a challenge to myself...
Siapa kata wanita bekerjaya dan isteri pelaut tak akan berjaya dalam menyusukan anak dia secara ekslusif dan selama 2 tahun...
Insyaallah..I'll do this and have done for Rizqullah last time...
Insyaallah...I can do the same thing for Razin...
Semoga niat mama ini dipermudahkan oleh-Nya... 

Belum lagi kisah pembantu yang lari di hari raya...
Dugaan yang maha besar sungguh mama rasakan tatkala ayah tiada di sini....
Tetapi segala yang berlaku had me changed a lot on my perspective of INDONESIAN!!!
Sorry...but after this I won't trust you at all...
The will be no leave on what so ever reason and I'll be the evil majikan which mama kena jadi hati batu sikit and lupakan belas kasihan...
Sbb baik hati sangat...maid pun naik kepala and cari peluang tuk lari...
Tak apalah...I just hope..she be back here and melutut minta maaf segala(mimpilahkaaaann...)

Banyak sangat benda yang berlaku this few months actually...
Ayah pun dah balik bersama kami setelah 4 bulan lebih sikit berlayar...
Dapatlah jugak beraya bersama walaupun di hujung2 raya...
But still...it was in raya mood...
Syukurlah...jangan nak minta lebih2...dah dapat tu pun dah baik kann...
Dari tak der langsung...menganga jelah kami anak beranak...

Well...Ahad lepas Razin dah pun berusia 7 bulan...
Pantas sungguh masa berlalu dan dalam tak sedar...dah banyak kemajuan yang Razin lalui...
Dan mama minta maaf sangat adik...mama tak sempat nak captured all your progress...
Apapun...sekarang ni adik tengah layan gigit semua benda sbb gigi sudah naik 2 batang...hik..hik..



Well...this is our latest pic taken...it was hard to have this picture since semua pun tak senang nak duduk...
Tengok je tangan Rizqullah tu...sibuk main bubble kat Setia City Mall park...
Alhamdulillah...kami kembali bersama untuk 3 bulan ni..
Hope within this few month we will meet a good and loyal bibik...(Insyaallah)

Okaylah...just a simple entry update for today...
Ini pun mama berjaga malam kejap sbb dok sibuk design map tuk Majlis Akikah Rizqullah dan Razin in few week lagi ni...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and awesome day uolss!!!

Take care!!!

As-salam



0 comments:

 
Real Time Web Analytics