October 5, 2014

15th September 2014....He is turning to FIVE!!

**Entry yang telah lama terkepam di dalam draft...mama Rizqullah sekarang ni tak der mood nak berblog mahupun berkongsi apa2 kisah kami dengan sesiapa...
Eh...tak lah....sebenarnya...sangat busy with work and life...(I HATE GST!!!)**


How times flies and how big this little boy grow not...
5 tahun yang lepas...
Masih segar dalam ingatan how I feel in the labour room...
Masa tu tak der pengalaman...
Anak 1stkan...haruslah macam2 perasaan ada...
Berdebar....berderau...butterfly in the stomach...dan seantero dengannyalah...
Bak kata orang tua...sakit nak beranak tu macam senggugut...
Tapi sakit lagi dari senggugut...
Yaa!!!!untuk anak pertama...memang benar apa yang orang2 tua katakan tu...
Masa datang rasa sakit tu...rasa kaki nak flying kick je orang yang membuncitkan kita...
Hahaha...siap bisik kat cik abang masa tu klu boleh rasa nak tendang je dia sbb buat kita camtu...dia siap sengeh kera masa tu...

Apapun..the 1st experience does make us more wiserkan...
So...bila anak ke-2...dah more relax sbb tau camne kesakitan nak bersalin tu...

Actually...bukan mama nak recap balik pun kisah 5 tahun lepas..
Tapi Rizqullah ada pertama segalanya bagi mama dan ayah...
Dengan Rizqullah jugaklah mama dan ayah belajar erti tanggungjawab yang tidak pernah kami bayangkan betapa besarnya ia...

Sayang mama dan ayah...
Rizqullah anakku...
Jadilah dikau anak yang soleh dan membanggakan buat mama dan ayah...
Nothing much yang mama dan ayah boleh luahkan dengan kata-kata rasa kasih dan sayang kami pada kamu...
Kamulah segalanya buat mama dan ayah...
Jadilah abang yang adil dan saksama untuk adik2-mu nanti...
Andaikata mama dan ayah tiada...
Jagalah adik2-mu dengan baik dan kasihilah mereka seperti mama dan ayah mencurahkan kasih sayang kami buat-mu anakku...

Selamat Hari Lahir Rizqullah!!!
Semua doa yang terbaik untuk-mu dari mama dan ayah...


He is 5 years old finally and counting...
Walaupun kadang2 mama dan ayah penat melayan kerenah Rizqullah dengan pelbagai soalan dan jawapan...
Tapi tanpamu Rizqullah...hidup mama dan ayah dah tentunnya sunyi... 

Teruslah jadi abang yang melindungi adikmu ya anakku...

Keep making mama and ayah proud!!!

Okaylah...cukup dulu entry untuk kali ini...banyak sebenarnya yg nak mama coretkan di sini...
Tapi apakan daya....masa selalu tidak mengizinkan mama berbuat demikian...
Paying my attention to both of you is more important for me now....
To make a successful person..its start with a pure love from their parents...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua!!!!


2 comments:

AMIIZAA said...

Happy birthday handsome boy❤️❤️❤️

aima said...

dah besar rizqi

 
Real Time Web Analytics