November 6, 2014

Intro : Tanah Aina Farah Soraya...Journey of LOVE back to NATURE... :-)

An impromptu plan and visit to Tanah Aina Farah Soraya in Raub Pahang...
It was actually a sudden plan of mine and which ayah agreed with the plan...
(Thank you sayang for following what ever I asked for...)

Apapun...kali ni bukanlah mama nak cerita panjang lebar about our visit Tanah Aina...
Cukuplah mama intro sikit2 yer...
Orang kata bagi panas sikit rasa nak ke Tanah Aina Farah Soraya...

Apapun...till now,I am still smiling and feel worth it going there...
Definitely will be coming again to Tanah Aina Farah Soraya...
It was an awesome vacation for nature lovers....
Lari dari kesibukan kota dan kesibukan hidup yang menjadikan kita semua raksasa dan robot tanpa sedar...
I was very happy when seeing my Maxis line was not connected during my stay at Tanah Aina...NO whatsapp and NO Facebooking....
Felt so blessed on the day of my vacation...
It was totally an escape vacation for me...

Okaylah...cam biasalah...mama tak mo cerita panjang lebar pasal tensionan mama dan kesibukkan mama...

Let's picture tell the introduction of our getaway to Tanah Aina Farah Soraya...


Papan tanda ke Tanah Aina...
When this shows means your are 500 meter away from the parking of Tanah Aina...
Dah sampai parking...
Ada kenderaan yang sudah menanti kedatangan kami...
Detail story insyaallah...mama akan share nanti...
Apapun...you guys can google it...
I had find many people already shared their experience in Tanah Aina which already opened to Public since 4 years ago...

Dah sampai ke Tanah Aina...
Wajiblah mengabadikan kenangan di sini...
Sebagai TANDA...WE'VE BEEN HERE...

Okay...this some of the activity done by the boys...
Alhamdulillah..this trip kami join group LDQ Nenek...
The ladies was so awesome and sporting...
We are looking forward for another getaway with all of you ladies...

Keindahan sungai di Tanah Aina...
Airnya sungguh jernih sehingga boleh nampak ikan kelah berenang2 di kaki kita...
This is sebahagian sungai di bawah chalet kami...
Chalet kami betul2 berada di tepi sungai...
Tido bertemankan bunyi sungai dan unggas2...

Well...this is only an introduction...
Insyaallah...ada masa yang mengizinkan nanti...
Akan mama abadikan semuanya di sini...
Siapa kata cuti di dalam negara kita membosankan...
I have to say that Puan Seri had made an eye opening for 'orang bandar' like me...
Masuk ke Tanah Aina made me remind back how I love to go jungle tracking...
Teringat zaman2 di Uni dulu selalu jugak join kawan2 jungle tracking...
Ehh..silap...naik gunung...

Apapun...hargailah keindahan hutan Negara Kita...
Ia satu khazanah yang sangat berharga untuk kita dan generasi yang akan datang...
Ketamakkan manusia menjadikan hutan kita hampir pupus...
Pendek kata...we need the jungle to balance up the earth...
Janganlah tamak sangat nak jadi kaya...

Okaylah...just my simpe intro entry on the visit to Tanah Aina...

Till my next entry(which is entah bila...)...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a pleasent and nice day...

As-salam...

~ The End ~


1 comments:

Abang Bear said...

ini lah indahnya blogging... ko akan dengar tempat2 yg tak pernah korang tak pernah tau ada... dan tau wujudnya makanan yg selama ni tak pernah tau wujud...

salam kenal

 
Real Time Web Analytics