November 30, 2014

Sepagi di Tanah Aina Farrah Soraya...

Ketenangan yang di alami di Tanah Aina di waktu pagi sehingga kini tak dapat mama lupakan....
Keadaan sejuk dan berkabus membuatkan mama lupa semua perkara yang selama ini berada di dalam kotak fikiran...
I just enjoy my 'silent' holiday at Tanah Aina Farrah Soraya...

Asalnya plan nak bangun awal kengkononnya nak join LDQ tuk sama2 tengok matahari naik di puncak bukit di Tanah Aina...
Tapi apakan daya...bila dah ada anak2 ni...
Siapkan anak2 je dah amik masa berjam-jam...
Jadinya kami terlewat 15 min untuk join team semua naik ke puncak bukit tuk melihat matahari naik...

Tak apalah...insyaallah...ada kesempatana lain...
Tapi kami naik jugaklah bukit tu...cuma separuh jalan sbb ayah dah tak larat nak dokong Razin sambil memanjat bukit...

Apapun...this is some awesome view yang sempat mama captured...

Sangat refreshing pagi-pagi di sini kerana anda akan berasa oksigen di sekeliling anda...
Pagi tu Rizqullah tak der mood sebab still kepenatan lepas jungle tracking petang sebelumnya...

Antara pemandangan yang menyegarkan mata...
Rasanya siapa datang dalam bulan 12 ni...
Dapatlah merasa durian yang tengah nak membesar tu...

Antara pemandangan pagi yang di separuh bukit yang kami panjat di pagi hari itu..

Ini adalah pemandangan di puncak bukit...
Mama amik dari FB nenek...


Oleh kerana kami tak naik sampai ke puncak...
Dan walaupun half way naik...dapatlah jugak line telefon masa tu...
Adeeehhh...terus mama baca message whatsapp yang masuk...
Barulah tau di Klang ada ribut@puting beliung melanda...
Terfikir plak keadaan rumah dan berdoa yang Shah Alam tak terkena ribut tersebut...
Dapatlah jugak berwassap kejap dengan sahabat mama,mummy dina kesayangan Rizqullah...
Update yang kami berada di Tanah Aina...mama pun terlupa nak bgtau auntie Dina masa tu kami  sedang bercuti di Tanah Aina di hari sebelumnya...
Dah sampai Tanah Aina baru teringat...

Rizqullah kengkonon main chesslah tu...
Mama tengah sibuk baca wassap...
Sorrylah yer warga opis...I baca je wassap u semua...
Tapi x leh nak reply...hikssss...line tarak...
Malas nak panjat bukit semata nak berwassap ngan korang semua.. :p

Pemandangan sungai di Tanah Aina...
Deruan air sungai ini sangat mendamaikan...

Ini adalah sarapan pagi kami....
Alhamdulillah...the food I should say is 5 stars...
Kami kenyang dan naik berat badan duduk di Tanah Aina...
Tak kurang makan pun kami di sini...hikss...
Makaaaaaaaaaaaann je keje kami semua...

Okay...while having your breakfast...
Bolehlah isi buku kedatangan ke Tanah Aina...
Sebagai tanda anda telah ke sini..
Very nice draw of Auntie Afiza....

My boys!!!
Razin and Rizqullah...
My heart and my soul...
Thank you Allah swt for this greatest gift...
Now I have my men who loves me unconditionally...

Lepas makan staff Tanah Aina ajak Rizqullah painting...
So...apa lagi...Rizqullah punyalah happy dapat painting di tepi sungai...
Since kami tak ada apa2 yang nak dikejarkan...
We have our own sweet time painting and while waiting the staff to setup everything...
Apa lagi...its photoshoot time...

While waiting is time for family picture yeaaah!!!

Dulu masa Rizqullah kecik2...
Mama suka capture pic dia...
Sekarang ni its Razin turn plak...
**Apapun..hoping that will get Alpha 90 or 70 soon...hehehe...**

Hasil lukisan Rizqullah dan mama...
He was so happy since he get all my attention on that day...
I know abang...mama was so busy with work and adik...
Sometimes mama terlepas pandang awak...
Apapun abang wah...you'll always be my love forever...
Mama loves you so much...

Okay...lepas doing this painting...mama dan ayah sempat jugak melakukan satu lagi activity...
Aktiviti apakah itu???
Insyaallah...will share it in my next entry...
So...for those yang rasa nak adventure and having fun with your family...
This is the best place to go...
You'll enjoyed and so do your child...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful weekend peeps!!

As-salam




3 comments:

-iLLa- said...

teringin sangat nak pergi..sesuai ke kalau bawak kids dalam 1y?

Maslina Roslan said...

Salam Illa...

Depends on ur child...i bawak razin along to Tanah Aina,and he is only 8 mths plus masa tu..Alhamdulillah...he enjoyed mandi sungai even mama dia yg risau dia demam etc..

Please be reminded ya..x semua baby leh tahan sejuk air sungai...ibu bapa kena pandai2lah yer tgk anak u all camne..

Cik Iman said...

ya allah serious cantik

macam pergi syurga je ekeke (tak realistik langsung)

 
Real Time Web Analytics