December 30, 2014

Penghujung 2014....Banyak sungguh dugaan Malaysia...

Lagi beberapa hari kita semua akan masuk ke tahun baru 2015...
Banyak sungguh dugaan yang negara kita alami...
Banyak sungguh kejadian pelik2 yang berlaku pada tahun 2014 ini...
Terutamanya yang berkait rapat dengan aviation...

Dari kisah MH370 hinggalah ke MH17...
Dan kini kita semua sekali lagi dikejutkan dengan kisah QZ8501 pula hilang dari radar...
Wallahualam...ke mana perginya kapal terbang ini...
Lagi satu kisah pelik yang kita semua kena nantikan apakah pengakhirannya...
Kisah MH17 kurang2 kita semua dah tahu apakah pengakhirannya...
(semoga semuanya ditempatkan dikalangan mereka yang dikasihi oleh Allah swt - bg yg beragama Islam)

Tapi kisah MH370 ini masih lagi terawangan...
Banyak sangat teori-teori yang ada...
Apapun...hampir setahun dah pesawat tersebut menghilang..
Nak tahu berapa lama menghilang...ikut je umur Razin...
Senang nak calculate...

Okay...itu kisah yg di udara...
Yang di darat ini pulaaaaaa...
Belum habis lagi kisah banjir di pantai timur yang dikatakan terburuk...
Kini banjir tersebut memasuki area pahang pula...
Temerloh dikatakan sekarang ni sedang banjir...
Banyak sungguh spekulasi mahupun status 'emosi' di FB...
Yerrrr...faham,anda berada dlm keadaan di'uji'...
Tapi kadang2...terdetik dalam hati...kenapa tidak diluahkan semua rasa hati ini pada yang satu dan yang maha Esa..iaitu Allah swt...

Tak lupa jugak yang telah menge'post' fitnah dan juga kata2 kutukan pada sesiapa sahaja...
Mungkinkah semua ujian ini diberikan oleh Allah swt untuk kita semua sedar...
Walaupun mulut tidak berkata...tapi hati kita berkata dan tangan kita mengetik 'papan kekunci' menyampaikan apa yang tersirat dalam hati dan fikiran kita...
Tapi apakan daya...makin menjadi pulak fitnah2 di facebook ini berleluasa...
Mungkin ada baiknya jugak semua kemudahan ini dikekang seperti di China...

Banyak kisah yang dibaca melaui facebook...
Ada kisah yang baik dan ada juga kisah yang boleh dijadikan tauladan...

Apapun...kini...tahun 2014 hampir melabuhkan tirainya...
Adakah azam anda semua telah dilangsaikan...

Dalam beberapa hari sahaja lagi kita semua akan melangkah ke tahun 2015...
Kalau dulu time tgk tv...baju orang zaman 2015 ni dah ala2 robotlah kononnya..
Hahaha..sanggup ke kita semua nak pakai ala2 robot tu??
Apapun...imiginasi...tetap imiginasi...

Okaylah...just a short entry sebelum 2014 melabuhkan tirainya...
Baru mama sedar...tahun ni paling sikit mama update entry di blog ini...

My life does go on and definitely with a lot of things on...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice 2015 a head...

Salam Harmoni dan salam ukhwah buat semua...



"Selamat Tahun Baru 2015"



1 comments:

Najib Ariyan said...

Selamat Tahun Baru 2015 juga untuk anda... semoga tahun ni adalah tahun yg membahagiakan untuk semua

 
Real Time Web Analytics