February 1, 2015

It's been a while....

**Entry tertunggak...tapi tetap nak post gak...**

Bismillahirahmanirrahim...

It's been a while mama tak menulis apa di blog ini...
Alhamdulillah...syukur kerana hari2 jadual sentiasa dipenuhi dengan perkara2 yang membahagiakan mama...
Walaupun ada yang cuba merosakkan hari ku...
Ada mak kesah!!!
Itu je mama pegang sekarang...
Ekau nak marah ke...ekau nak meroyang je..
When I start annoyed with you...you'll not receiving any replies from me...
(aku nak ko belajar hormat orang jugak...tak serik2 agaknya dia ni ramai org lari x mo keje ngan dia...)

Okay...last week ada amoi tua kat opis ni marah2 mama konon mama deliver lambat program GST...pagi2 ko dah jahanamkan mood akukan...
Mmg gi jahanam lah jugak ko...
Serius shit...sampai sekarang aku dendam lagi ngan ko...
Yes...i'm not an easy person to forgive people...
Selagi orang tu tak mengaku kesalahan dia..selagi tu dendam aku tetap ada...
**I'm not an angel yer...**
Baru SIT testing kot..SIT testing is mine time..it's not yours...dah ko tak pandai nak deal ngan management tuk extend timeline atas change request ko yang melambak tu...
Ko leh plak nak push2 aku...itu pun aku dah baik tau...development tahap dewa aku bagi...dalam sehari je aku dah siapkan semua...

Dengan documentation tahap meraban lagi nak layan...production support lagi nak buat...LIVE testing lagi nak handle...belum lagi request yang adhoc2 nak kena tengok2kan...vendor2 tanya soalan kefahaman lagi nak kena jawab...ikutkan...haaaiiihhh...mmg x leh nafas...but sekarang after thinking a while...hei!!!what should I give a damn on this...my quality time for my own family is more important than work...

Rezeki Allah swt itu ada di mana2...
I believe on that...tak perlah..ko nak burukkan imej aku ke...
I know where I stand and I know my work...
Silalah buat pandangan prejudis anda wahai nyonya tua yang sangat racist...
I don't give a damn!!!Aku rasa tak tahan je...aku blah 24-jam...
Okay..dah cukup sal nyonya tua ni..
Haiihhh...buat sampah je cerita sal dia kat blog aku ni...
Tak der pekdah...tapi nak gak luahkan rasa yg dah lama terbuku ni...

Apapun yang berlaku...I still standing and having my own good time...
Trying not to be so stress pasal benda yang bukan2...habis penghasilan susu merudum sbbkan benda2 yang bukan2 ni...
Siapa kata keje kat Bank No 1 di Malaysia ni best...
Stress...okay..stress...lagi2 bidang IT...

Ok...lupakan hal kerja...dah sebulan dah ayah belayar kembali...
Errrr...x lah belayar lagi...ada je kat Singapore tu...hiks..hiks..
Hari2 dok call and sms(syukur...)...
So,lega sikitlah dapat meluahkan rasa...siap En Suami pesan..
Kalau rasa2 tak tahan berenti jelah...
Ok...will do...soon...

Well apapun yang berlaku di pejabat...selalu mama tinggalkan je di sana...
Jejak je kaki dalam kereta...hal2 pejabat akan dilupakan terus...
My focus is more on my boys...
Alhamdulillah...having them is the more important for me...
Spending my quality time with them during weekends is my priority...
Sebab itulah...blog pun mama jarang sangat nak update...
Padahal ada je perkara2 yang kadang2 buat mama nak menulis...
Tapi my 1st priority now is my childrens...


Apapun...Allah swt plan is the BEST ever...
Having both of you boys in my life definitely giving me a lot of strength...
Ikutkan dah 3 anak mama ni kan...
Sorang Allah swt dah simpan tuk mama dan ayah...
(Kalau angah ada...sekarang angah dah nak masuk 2 tahun usianya...)
Apapun...mama tetap bersyukur dengan apa yang mama ada...
Biarlah tiada harta yang banyak sekalipun...
Kamu anak2ku adalah HARTA yang tak ternilai untuk mama dan ayah...

Lagi few days ini...usia Razin will be 1 year old...
Syukur sangat2..this little buddy does make my life and Rizqullah's full filled with love and laughter...
Adik suka sangat gelak2 and buat org lain happy...
Paling best..bila mama marah abang...adik pun join abang nangis sama...
Adoooii...drama betul korang dua kaaaaann...

I LOVE YOU BOTH!!!

Okaylah...cukup entry untuk kali ini..
Niat nak tulis pendek je...

Sekali...itu dia...terpanjang gaklah kaaann...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and awesome February!!!





3 comments:

Maria Hasun said...

kerja di bawah org yg tak fhm kerja kita mmg parah, huhu sabar je la boleh sis.

umi alya said...

Buat bodoh jer Mas dengan orang gini, kalu kita berhenti, kejayaan buat dia..

Tabah & cekalkan hati, moga sentiasa dipermudahkanNya, aamiin..

umi alya said...

Hensemnya Riz, gambar Razin mana?

 
Real Time Web Analytics