February 2, 2015

Tanah Aina : Flying Fox...then baliikkkkk....

**Sambung entry Tanah Aina...tertunggak lagiiii...****

Selepas aktiviti melukis dengan Rizqullah...
Mama and ayah decide to do Flying Fox...

Okay...first in mama life time buat benda ni...
Dah lama jugak x buat benda lasak camni sejak kena sakit teruk yang hampir meragut nyawaku dulu...dah lama x masuk hutan...
Dah lama sangat tak melasak dengan aktiviti di hutan...
Dulu zaman belajar panjat bukit and gunung dengan rakan2 merupakan sesuatu yang mama suka sangat...

Apapun...sebabkan tak dapat buat Jungle Tracking sebelum tu...
Jadi inilah aktiviti yang mengubat lara di hati...
Cewaaaahhh...

Apapun...jom tengok video yang diambil oleh staff Tanah Aina...

video

Yang ni mama nyer turn...
Actually mama orang terakhir...
Ketaq lutut ok...dah lama tak buat keje bebukan camni...
Apapun..Thanks to hubby yang mencabar isterinya ini...
I've told you so...isteri you ini pantang dicabar yerr...
Sebabkan suami I dah turun dulu and tinggalkan I di atas sana..
Dan mama malas nak turun sorang2...
Pejam mata dan lepaskan diri jelah buat Flying fox tu...
Apapun...I do enjoy doing it...
Syok ada orang sorak kat bawah...
Lepas tu semua dok gelak sbb mama ketaq...

Kami setelah selesai doing flying fox..
Laki I muka berlagak seh...
Tau arr dia tak rasa apa2 pun doing flying fox...

Gambar jelah ek mama letak time ayah doing flying fox...

Okay..ini turn mama plak...
Alhamdulillah..sampai gak ke hujung...
Dalam kepala dok terpikir...alahai..jatuh cam nangka busuk kot klu tak sampai hujung...

Okay...sampai hati suami I gelakkan sbb isteri dia takut...
Tak per...tak per....

Rezeki kami...
Dapat bertemu dengan Puan Sri which is my in-law neighbour and anak Puan Sri is 'friend' of my hubby...
Terima kasih Puan Sri kerana memberi kami semua peluang ke Tanah Aina...
This place is super duper pack yer...
Bukan senang nak booking this place...

Okay....lepas tu ialah masa untuk berendammmmmm....
Sebelum balik...wajiblah menghabiskan masa di sungai nan jernih ini...
While the boys are having fun..
As usual...klu berjalan mana2..tugas mama ialah packing back the bag...
While ayah entertaining the boys...

Razin with Ayah...
Rizqullah with Atok...

See...super jenih kaaan air sungai di Tanah Aina ini..
Semoga tempat ini terus terpelihara dari aktiviti pembalakan yang memusnahkan alam sekitar...

Some of the nature capture by me while waiting for the boys...

Geng-geng LDQ..
Thank you aunties semua...
All of you are so awesome...
Insyaallah...we will spend time together lagi nanti...

Pada yang nak tahu rate di Tanah Aina Farrah Soraya...
Here are the rate...
We did took the biggest room at the Tanah Aina...
Walhal kami berempat je...
**Thanks to my mom in law who arranged for us this..**

The last picture at Tanah Aina before we naik kenderaan yang di sediakan ke tempat letak kereta...
Insyaallah...we will come again here since Rizqullah is having so much fun here...

Okay...this is my last entry on Tanah Aina...
For those yang nak ke Tanah Aina...

Sangat2 recommended sebab the accomodation for chalet is so nice and great...
Luckily we did not took the camp...
Mesti anak2 berlengas dengan keadaan panas dalam khemah walaupun berkipas...
For those having babies...chalet is the best option selain ia berdekatan dengan sungai...
The river is just at your verandah...

How to book this place...
Please do visit www.tanah-aina.com for booking ya!!

Okay....cukup dulu entry untuk kali ini...
Insyaallah...ada masa mama share lagi cerita jalan2 kami ke tempat lain pula...

Till my next entry...

Salam sayang dan salam ukhwah buat semua..

Have a nice day!!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics