March 24, 2015

Wanita terbahagia....

Ambooiiiii...title entry mama kali ni...
Wanita terbahagia....

Semua wanita dalam dunia ni...pasti nak merasai bahagia...
Kadang-kadang bahagia tu datang tanpa kita memikirkannya...
Kadang-kadang kita berusaha untuk bahagia...tapi Allah swt sentiasa menguji kita...
Tak semua insan merasa bahagia...dan rasa bahagia itu sangatlah subjektif...

Memandangkan tajuk adalah dalam bahasa Malaysia...
Insyaallah...mama akan cuba elakkan diri dari menaip dalam bahasa Inggeris...

Tak tahu camne mama nak katakan...
But I do feel blessed with what I have...
**Okay,tak boleh nak menaip dalam bahasa melayu sejati...**
Syukur yang teramat rasanya mempunyai suami dan anak2 yang menyayangi mama mereka ini seadanya...
Walaupun en suami selalu tiada bersama mama...tapi dapat rasa kasih sayang dan cinta dia dari kejauhan itu...

Wahai suamiku...
Dengan kamu daku belajar erti menyayangi tanpa sempadan...
Erti mencintai tanpa perlu disisi selalu...
Erti kasih dan sayang tidak perlu diluah selalu...
Erti bersama kamu kurasa masa terlalu cepat berlalu...
Sesungguhnya aku wanita terbahagia di dunia ini...
Terima kasih suamiku atas segalanya...
Kasih dan cintamu padaku yang tiada sempadan...
Moga kasih dan cinta kita terus bersemi dan mekar hingga ke akhir nyawa kita...
Andai daku pergi dulu...aku tahu dikau sentiasa menyayangi diriku ini...

Okay...kali ini memang totally suprise from hubby...
As usuallah kaaaannn...ubat stress yang paling mujarab dari En Suami...
Yerrrrrrrrrrr...tiap kali dia call...
Perkataan yang akan mama cakap adalah...
"I HATE GST!!!!AND I WANT TO RESIGN!!!"
GST ni memang menghantui betul hidup kami di pejabat...
Padahal...bukannya apa sangat pun benda ni...entah kenapalah ada manusia2 yang suka sangat menyusahkan hidup orang lain hanya kerana dia nak tunjuk pada orang yang diri mereka tu 'bernilai' sangat...padahal,adohaiii...buat orang rasa menyampah yang amat kot...
Come on lah...its only GST kot...tak yahlah nak kanchioung sangat...

Okay...lets don't spoil the mood of Wanita terbahagia ini...
Tapi itulah punca bunga ini sampai ke tangan mama...
Thanks hubby and his favorite crime partner who always make my day ended with a smile and new courage....
Thank you so much to Mell@Cempaka Sari Flora for this beautiful flower which is always a special from her...
Terus terang mama katakan...
She always makes me surprise with her awesome flower arrangement for me...
Definitely it is not ROSES!!!
Apapun...kali ni ada hand bouquet sekali...

As usuallah...I love to share my happiness and feeling ala2 wanita terbahagia ni...
Let's see what have ayah done for me to release up my work stress...
Surprise does make me feel awesome ya...


This time bunga matahari...
Iyer...bunga tuk bagi semangat sehangat matahari...
Chaiyok mama!!!
Jangan mengalah daris semua stress2 ni...
Di celah bunga2 tersebut siapa da coklat lagi...
Thanks mell...memang tuk release stress and jadi moks...

Cam biasalah...
Budak yang memang suka interprem kat mana2 pics mama sekarang ni...
Entah apa mabuk dia sekarang ni sibuk nak bergambar je..
Yerr...kali ni siap ada hand bouquet sekali...

A special hand bouquet from Cempaka Sari Flora...
Mell pun dah tau mama tak suka yang biasa2...
Takat bunga rose merah tu...
Petaling street melambak2 and hari lalu and pandang...
So,she picked different colour of roses yang a bit rare...
Thanks again Mell...
Rare is my taste...

Last but not least...
Haruslah mama pun ada dengan bunga...
Muka dah penat giler tu yerr...siang bergym bagai...
Balik kerja siap pickup Farah@mummy adam at LRT Masjid Jamek..
Then celebrate birthday Razin at KJ home...
And baru touch down kat rumah and baru je tukar baju actually..
Mell call bagitau dia depan rumah...
Celup jelah tudung apa yang tercapai...
**Terima kasihlah kak lopa...**

Well...ini antara corat coret yang mama rasa nak share...
Ada banyak benda yang berlaku dalam hidup mama sebenarnya...
For me...I am blessed with my life...
Nothing much I can say,syukurlah cukup makan segala...
Walaupun tidaklah semewah mana...syukur dapat peruntukan sedikit rezeki yang ada buat mereka yang memerlukan...
I have met with all kind of people who made me more syukur with what I have...
Dari yang susah hinggalah yang senang...

Okaylah...cukup dulu entry ini...
Mata pun dah layu and esok another new excitement will be faced...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!

**Buat orang2 Maybank...senyum sokmo yer semua...kaching2 dalam account memasing...sale kat Menara pun mencanak2 je hari ni..macam nak suruh habiskan je bonus tu hari ni jugak...haaiiihh...jadi mama,silalah bertabah hati...keraskan jiwa..bulatkan nekad...**




0 comments:

 
Real Time Web Analytics