April 25, 2016

Welcome to the MR Family lil Princess: Maeishah Raaniya bt Mohamad Redzuan

Bismillahirrahmannirahim...

Alhamdulillah...after 38 weeks having 'he'r in my womb...
On 8th April 2016 at 1.45 pm...
I manage to see her and give her my 1st kiss...
Walaupun mama tak dapat hold Raaniya cam abang2...tapi mama syukur semuanya selamat...
Everything was so fast je masa hari kejadian tu...cam mimpi pun ada je mama rasa...

Okaylah...nak cerita kronologi kelahiran my only princess ni...
Fuuuhhh...leh panjang berjela entry kali ni...
Insyaallah next time jelah mama cerita cause...
This time pregnancy pun mama rasa cam miracle...

Apapun...mama syukur Maeishah Raaniya sihat dan sempurna..
You are my appendix baby...
You are in womb during my appendix removal operation on last September 2015...
Masa tu hanya Allah swt sahaja yang tahu camne mama risau sangat dengan perkembangan kamu wahai anakku...
Kerana kami tidak menyangka akan kehadiranmu dalam rahim mama...
Hampir setiap minggu jugak mama ke hospital kerana Dr Yeen pun risau akan perkembangan kamu...mama was on painkiller ketika itu and klu kamu tidak berkembang dengan baik ketika itu...kemungkinan mama kena gugurkan kamu anakku sangat tinggi...

Setiap hari siang dan malam mama dan ayah berdoa yang kamu akan berkembang dengan baik dan sempurna dan menjadi anak yang sihat...
Mencabar sangat mama rasa dgn luka pembedahan yang baru nak baik...mama pulak dah mengandung sebulan lebih....
Hari-hari mama berdoa yang luka pembedahan tu tak terbukak balik je bila perut mama start streching...sakit???
Hanya Allah swt sahaja yang tau kesakitan yang mama rasa...

Alamak...dah terintro plak sikit...
Apapun..entry ini adalah entry memperkenalkan princess kami ini...

Introducing my lil and only princess...
Anak ke-3 kami...


MAEISHAH RAANIYA BINTI MOHAMAD REDZUAN
08.04.2016,Jumaat@ 1.45 pm
KPJ Selangor,Shah Alam

My heart and my soul...
Mereka semua adalah nyawa saya...
Kerana mereka saya berjaya dan kerana mereka jugaklah saya gagal...
Thank you hubby for always be with me ketika susah...
Thank you for taking care the kids while I was unable to do so...

Okaylah...just a simple entry for today...
Insyaallah klu ada masa mama tulis entry tentang perjalanan kelahiran kamu yang bermula seawal 37 minggu...

Kamu Maeishah...memberi mama satu perjalanan baru dalam menjadi ibu...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...






0 comments:

 
Real Time Web Analytics