May 21, 2016

Teacher's Day Present from Rizqullah....

"Selamat Hari Guru"

Buat semua mereka yang bergelar guru di dunia ini...
Isnin lepas merupakan sambutan hari guru sedunia ke seMalaysia...

Tak kisahlah apa2pun...yang penting since mama cuti ni...
Adalah masa nak meng'Google' mencari idea-idea bernas lagi kreatif untuk dijadikan DIY hadiah hari guru....
Sekali "Google" je memang beriban lah benda-benda menarik yang boleh dijadikan basic untuk memulakan design DIY Teacher's day present buat Rizqullah...

Last year teacher's day Rizqullah sambut di Tadika Salsabila...since Rizqullah dah 'graduate' dari Tadika Salsabila...bermulalah pula perjalanan persekolahan berbaju uniform biru...
Alhamdulillah...setakat ni his doing fine...dia cakap seronok belajar di sekolah sekarang ni...nothing much I can say...cukuplah Rizqullah happy dan senang dengan apa yang dia lakukan sekarang...Mama dan ayah takkan paksa abang buat sesuatu...sbb ayah dan mama nak abang rasa kehidupan dan keriangan di zaman kanak2...sepertti mana mama dan ayah rasa dulu....lari sana sini...building social skill at school...etc..
Walaupun risau tengok anak2 orang lain score and macam2 lagi...but we believe that by not putting any pressure to the kids...anak itu sendiri akan berjaya dgn sendirinya sbb dia happy dgn apa yang dia ada...

Ish...tengok...dah melalut dah ni mama dia bila menaip...
Bila anak dah masuk sekolah...camnilah setiap mama...dok risau pelajaran anak...
Sang ayah plak...lebih suka biarkan je sbb biar anak tu merasa pengalaman sendiri kena marah dgn cikgu ata dirotan oleh cikgu disekolah atas kesalahan dan kelekaan dia sendiri...human are learning something when they makes mistake...itu kata ayah Rizqullah...

Oklah..back to the topic...
Tahun ni mama rajin sikitlah nak keluar time pantang2 gi belikan barang2 untuk anakanda ni hadiahkan buat cikgu2 dia dihari guru on 16 Mei 2016 yang lepas...
Gigih mak yang berpantang ni...demi anak yg disayangi...
(Itu pun dia complain kata mama dia sayang adik...adoi abang...takkanlah nak dodoikan tido...awak tu dah besor gajah abang...mama nak dokong pun tak larat dah...Razin tu pun dah setahun lebih mama tak dokong dia...lagi kesian kat Razin...)

Tahun ni tak delah happening sangat hadiah yang mama bekalkan pada Rizqullah untuk cikgu dia...tapi bolehlah dijadikan hadiah yg boleh digunakan oleh cikgu2 tersebut...


Pen biru dan pen merah,paper binder dan post it...

DIY sticker untuk ditampal pada paper bag....

Taraaaa....dah siap...
Masukkan jelah semuanya dalam paper bag tu...habis cerita...
Tapi pen-pen tu mama sempatlah ikat dengan reben... 

Alhamdulillah...our family expanding bigger and bigger...
Okay...sesi bergambar makin susah dah sekarang ni...
Sebab masing-masing sibuk dgn pose memasing...

Okaylah...just a simple entry on Rizqullah teacher's day present...
Hahaha...dia bukan kesah pun...
Dia tau semua dah ready je...
Lagi 4 tahun turn Razin pulak...jadinya mama kena tambah masa nak buat untk Razin plak..

Till next entry....salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day...

~Dari mama MR~  


1 comments:

Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.
 
Real Time Web Analytics