April 25, 2016

Welcome to the MR Family lil Princess: Maeishah Raaniya bt Mohamad Redzuan

Bismillahirrahmannirahim...

Alhamdulillah...after 38 weeks having 'he'r in my womb...
On 8th April 2016 at 1.45 pm...
I manage to see her and give her my 1st kiss...
Walaupun mama tak dapat hold Raaniya cam abang2...tapi mama syukur semuanya selamat...
Everything was so fast je masa hari kejadian tu...cam mimpi pun ada je mama rasa...

Okaylah...nak cerita kronologi kelahiran my only princess ni...
Fuuuhhh...leh panjang berjela entry kali ni...
Insyaallah next time jelah mama cerita cause...
This time pregnancy pun mama rasa cam miracle...

Apapun...mama syukur Maeishah Raaniya sihat dan sempurna..
You are my appendix baby...
You are in womb during my appendix removal operation on last September 2015...
Masa tu hanya Allah swt sahaja yang tahu camne mama risau sangat dengan perkembangan kamu wahai anakku...
Kerana kami tidak menyangka akan kehadiranmu dalam rahim mama...
Hampir setiap minggu jugak mama ke hospital kerana Dr Yeen pun risau akan perkembangan kamu...mama was on painkiller ketika itu and klu kamu tidak berkembang dengan baik ketika itu...kemungkinan mama kena gugurkan kamu anakku sangat tinggi...

Setiap hari siang dan malam mama dan ayah berdoa yang kamu akan berkembang dengan baik dan sempurna dan menjadi anak yang sihat...
Mencabar sangat mama rasa dgn luka pembedahan yang baru nak baik...mama pulak dah mengandung sebulan lebih....
Hari-hari mama berdoa yang luka pembedahan tu tak terbukak balik je bila perut mama start streching...sakit???
Hanya Allah swt sahaja yang tau kesakitan yang mama rasa...

Alamak...dah terintro plak sikit...
Apapun..entry ini adalah entry memperkenalkan princess kami ini...

Introducing my lil and only princess...
Anak ke-3 kami...


MAEISHAH RAANIYA BINTI MOHAMAD REDZUAN
08.04.2016,Jumaat@ 1.45 pm
KPJ Selangor,Shah Alam

My heart and my soul...
Mereka semua adalah nyawa saya...
Kerana mereka saya berjaya dan kerana mereka jugaklah saya gagal...
Thank you hubby for always be with me ketika susah...
Thank you for taking care the kids while I was unable to do so...

Okaylah...just a simple entry for today...
Insyaallah klu ada masa mama tulis entry tentang perjalanan kelahiran kamu yang bermula seawal 37 minggu...

Kamu Maeishah...memberi mama satu perjalanan baru dalam menjadi ibu...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...






April 20, 2016

Lazy...Lazy...and being Lazy...

Assalamualaikum semua....

Dah lama jugak rupanya tak menjengah ke sini...the last entry was in July 2015...

Wow!!!how lazy I am to jot down a memories for my little one's Rizqullah and Razin...

Alhamdulillah...having them(the boys) in my life do make my life more and more fulfilled with laughter and happiness...
Syukur...only that word I can say...

Apapun...si abang dah pun ke darjah 1 awal tahun 2016 ini....manakala si adik pula dah berusia 2 tahun lebih dan dah jadi abang ngah pun....(Insyaallah...will share the story mory about cik kak kesayangan kami sekeluarga in my next entry...)
At 2 years old ni...dah tentulah menjaga Razin adalah paling mencabar sekarang ni...sbbnya "terrible two" just started...

A lot of things do happened and I am syukur for what have been happened and I know Allah's arrangement is the best of his ummah...

Its been a while jugaklah diri ini menyepikan diri dari dunia FB mahupun blogging....
Bukan sombong mahupun apa...terlalu banyak benda yang nak dibuat...
Kerja...anak2...urusan lain lagi...family....my time was filled up with tons of things....

Apapun...tetap bersyukur dikurniakan kehidupan yang sedia ada ini...
Semoga diri ini terus istiqamah dalam menjalankan tanggungjawab sebagai isteri kepada suami,ibu kepada anak-anak kami,anak kepada ibu saya,kakak kepada adik,menantu kepada mertua dan lain-lain tangggungjawab...

Bukan mudah hidup ini sebenarnya....tetapi bila kita dikelilingi dengan mereka yang kita sayang...insyaallah...hidup akan lebih bermakna...

Okaylah....just a short entry for today...ini pun curi sedikit masa while clearing up my filling yang dah lama x terusik due to my pregnancy laziness...

Till my next entry....salam sayang buat semua yang sudi menjengah ke sini...

**Sorrylah...entry kali ni no picture available...malas mau edit pic segala...**



 
Real Time Web Analytics