September 30, 2017

Bila ku mula menaip kembali???

Assalamualaikum...😊😊😊

It's been a while jugak this blog sunyi tanpa apa2 posting...😎😎
Bukannya apa...keadaan dan masa yang tidak mengizinkan Mama 3R ini mencoretkan sebarang coretan di sini....my life was very busy with lots of things...

Ini pun curi masa sikit nak taip a few words in the long leaving blog....
Bukan mahu meninggalkan langsung blog ini...🙇🙇
Keadaan dan kekangan masa sama sekali tidak mengizinkan Mama 3R berkongsi kenangan mahupun lokasi2 menarik yang telah kami sekeluarga lawati...

Handling 3 lil rascal sekarang ni disamping tugasan2 di pejabat yang semakin menimbun due to someone who was very busy with her business sampai lupa tanggungjawab dipejabat di atas gaji yang dibayar(gaji nak,kerja tak nak buat...well,its best if you resign je since you are saying your biz is doing very well.)...😰😰😰
Dah tentu ruang masa mama 3R semakin sedikit...

Apapun...I am having a good life with my little family which my husband always being a pom pom boy for me....
Syukur on what ever happened and never looked back for those bad memories...
Keep going on and kept moving forward...

Sometimes, all the things happened to us do make us more matured and thinking more before doing or jotting down something either in blog or FB or insta...Ya,hati dan naluri manusia ini kita takkan tahu samaada hitam mahupun putih...

Apapun....I still kept my mother in law says...
We are who we are,if people can't accept us on who we are. Just let it be...
Never looked back and kept moving forward and cherish on what ever you have in front of you...

Okaylah,just a simple entry today...just untuk meluah rasa yang lama terpendam ini...

Sharing my little family picture during the last Raya Haji...
Alhamdulillah....dari puasa...Raya Aidilfitri till Raya Haji and even Awal Muharam also my husband is still around...syukur...nothing else I can say....


Well,cukuplah sampai di sini sahaja coretan kali ini...
Nak sambung kerja remote ke pejabat pulak siapkan those testing and documents....
Semoga mama 3R ni terus istiqamah dan positive dalam mencari rezeki...

The 10 signs of I should leave my work now dah jelas sangat...
Doakan ada rezeki lain pulak buat kami sekeluarga...

Nak mengorak langkah baru ini buat mama takut jugak...walaupun I have a very best person beside me...syukur jugak I met her and we have a lot of planning soon...

Doakan kami dapat menerjah masuk ke dunia perniagaan dan memberikan yang terbaik buat pelanggan2 kami nanti....

Till my next sharing(which tak tahu bila lagilah kaaann)...

Have a blessed life everyone and thank you for spending your precious time reading my little note on my tiring life...

As - salam...😃😃


March 26, 2017

No Mood???

Bismillahirrahmannirahim....

Its been a while not jotting down anything in this lil space of mine...
Entah kenapa setelah ada anak 2...suddenly the mood of jotting down and sharing on kids and our life been swing away...
Terlalu banyak yang berada dalam fikirkan...
Especially keselamatan anak2 dan diri sendiri...
That is the most thing yang saya titik beratkan...
Di dunia cyber ini, macam2 pulak yang berlaku...

People now a days...sangat menggerunkan...
Jikalau dulu,semua perkara ini agak terlindung sebab kita hanya bergantung berita pada surat khabar, berita 'Jam 8 Malam' di televisyen mahupun majalah2 sahaja...
Kini tidak lagi...dunia berita internet lagi laju dari dunia publikasi...
Dunia publikasi juga semakin menyepi dek kerana kemajuan internet atau berita tanpa batasan ini...

Selain keselamatan anak2 dan diri juga...
Mama 3R ini jugak dah malas nak share the moment in our life...
Siapa yang still in my FB list shj yang mungkin tahu most of thing in our life...yang add pun tak semua mama approved...mana yang mama rasa fishy tu...mama akan remove...lagi2 kalau picture profile tu meragukan je...dan dah lama tak update apa2...

Tanpa berfikir panjang I'll click on 'UNFRIEND' button without any guilty...

Well,just a simple entry today...I am still in no mood stage and still not opened to share anything about my life anymore to others...

Till my next entry...which will took long time more...

Salam 1 Malaysia...

#entrytanpagambar

 
Real Time Web Analytics